Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 981 tot 985
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 juni 2017

Regering Italië trekt tot 17 miljard euro uit om banken te redden

De Italiaanse regering heeft vandaag een noodwet goedgekeurd voor de afwikkeling van twee in de problemen geraakte banken: Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca. Premier Paolo Gentiloni sprak na afloop van een spoedzitting van de ministerraad van "een dringend en noodzakelijk besluit, dat zo breed mogelijke steun in het parlement verdient", aldus het persbureau Ansa.

Vrijdag stelde de Europese Centrale Bank (ECB) vast dat er geen redding meer mogelijk is voor de twee banken uit het noorden van Italië. Aangezien het geen zogeheten systeembanken zijn, springt de ECB niet bij en wordt de procedure verder onder Italiaans recht afgewikkeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 juni 2017

De grafieken die de Nationale Bank (niet) publiceert…

Deze week wordt de begroting van de Federale Belgische Staat besproken in het parlement. Vlaanderen blijft de motor van de Belgische economie. In de halfjaarlijkse economische vooruitzichten van de Nationale Bank werd hier heel weinig aandacht aan besteed.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 27 juni 2017

BIS: Centrale banken moeten rente verhogen

Centrale banken moeten de rente blijven verhogen om te voorkomen dat de economie oververhit raakt, zo concludeert de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) in een nieuw rapport dat zondag werd vrijgegeven. De bank der centrale banken is positief over de groei van de wereldeconomie, maar waarschuwt centrale banken om niet veel langer te wachten met een normalisering van het monetaire beleid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 juni 2017

Euro-clearing niet meer in Londen?

Wat moet er gebeuren met de City in Londen tijdens en na de Brexit-onderhandelingen? De Europese Commissie wil euro-clearing vanuit het Verenigd Koninkrijk schier onmogelijk maken. Maar is uitwijken naar Frankfurt of Parijs wel een optie?

Of de Brexit er in 2019 komt, valt nog af te wachten. De weg ligt de komende jaren nog vol met obstakels die het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie kunnen bemoeilijken dan wel onmogelijk maken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 27 juni 2017

Al het geld van de wereld in perspectief

De website Howmuch.net heeft een zeer duidelijk en compacte chart gemaakt van al het geld in de wereld. In de infographic hieronder is te zien dat er volgens schattingen in totaal 83,6 biljoen dollar aan geld op de wereld is. Dat is alle vormen van geld, deposito’s, munten en briefjes. De totale waarde van alle aandelenmarkten wereldwijd is 66,8 biljoen dollar.