Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 9801 tot 9805
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Alweer bewezen: vrijhandel is vrede

De Russische sancties komen onder steeds grotere druk te staan. Enkele Europese industriële kroonjuwelen, zoals Shell, E.ON, BASF en OMV hebben zich al uitdrukkelijk uitgesproken tégen de sancties.

Het zwaartepunt van het verzet tegen Brussel ligt in Duitsland en Oostenrijk. Logisch: bijna 40% van de Europese export die voor Rusland is bestemd komt uit deze twee landene.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Finnen willen de markka terug

In navolging van Oostenrijk heeft Finland de benodigde handtekeningen weten te bemachtigen om een nationaal referendum te houden. In juli van dit jaar tekenden meer dan 260,000 Oostenrijkers (4,12%) voor de petitie die vraagt om een referendum om uit de EU te stappen. Dat referendum komt er, maar nu ook in Finland.

50000 handtekeningen werden verzameld, wat leidt tot een verplicht debat in het Finse parlement. De petitie werd georganiseerd door de Finse Europarlementariër Paavo Väyrynen, een veteraan binnen de Finse politiek. Hij was eerder presidentskandidaat van de Centrumpartij en heeft gediend als Fins vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Duitse minister: Syrisch paspoort in Parijs mogelijk neergelegd

Het Syrische paspoort dat werd gevonden bij een zelfmoordterrorist die zich afgelopen vrijdag opblies in Parijs is daar mogelijk door iemand neergelegd. Dat zei de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maiziere dinsdag tijdens een persconferentie in Berlijn. 

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

GFMS: Vraag zilveren munten naar recordhoogte

De zilvermarkt kampt voor het derde jaar op rij met een tekort aan zilver, dat blijkt uit het Interim Silver Market Review 2015 dat onderzoeksbureau GFMS presenteerde voor het Silver Institute. Er werden veel meer zilveren munten verkocht, waardoor het tekort op de zilvermarkt in stand werd gehouden. 

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Beleggen in Goud, de posities van 4 Top Beleggers

Het sentiment rondom beleggen in goud staat op een dieptepunt. Deze 4 top beleggers kochten de volgende posities....