Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 9806 tot 9810
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Zijn centrale banken klaar met stimuleren?

De volgende grafiek van BlackRock laat zien dat centrale banken hun balanstotaal niet langer uitbreiden. Zit hun werk erop? Of moeten ze na een korte adempauze opnieuw de geldkraan wagenwijd openzetten? We kwamen deze grafiek tegen via twitter.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Stookolieprijs daalt tot laagste peil sinds 2009

Stookolie wordt morgen goedkoper. Wie minstens 2.000 liter bestelt, betaalt dan maximum 0,4420 euro per liter, of een daling met 3,67 cent per liter. Dat meldt de FOD Economie vandaag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Bye bye ‘BRIC’?

Bijzonder nieuws uit de wereld van de aandelenfondsen. Het bekende ‘BRIC’-fonds van Goldman Sachs wordt opgeheven vanwege zijn slechte prestaties van de afgelopen maanden. Dat fondsen komen en gaan, is niet speciaal… Maar voor dit geval mogen we toch spreken van een uitzondering omdat het fonds verschillende belangrijke wereldeconomieën vertegenwoordigd.

We kennen ondertussen allemaal het acroniem ‘BRIC’. Uitvinder van de term Jim O’Neill, destijds hoofdeconoom bij Goldman Sachs, zocht in 2001 een gemakkelijke naam om groeilanden Brazilië, Rusland, India en China te bundelen in één fonds.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Baltische Staten na 25 jaar (!) pas energie-onafhankelijk van Rusland dankzij uitbouw Europese energy-grid

Bijna 25 jaar na de onafhankelijkheid te verkrijgen bleven de Baltische Staten tot voor kort quasi volledig afhankelijk van de Russische energietoevoer. Met het aanleggen van bijkomende elektrische verbindingen vanuit Polen lijkt het erop dat de Estland, Letland en Litouwen eindelijk echt onafhankelijk zijn en volledig hun eigen koers kunnen varen. Tot op heden moest er altijd met argwaan gekeken worden naar de Russische beer welke een lange grens deelt met elk van deze landen.

Woensdag werd na jaren plannen daadwerkelijk begonnen met het aanleggen van één van de twee noodzakelijke kabels welke de Baltische Staten moeten koppelen met het de Europese stroomnetwerk. De kabel waarmee werd gestart zal Litouwen verbinden met Polen, welke een prijskaartje heeft van ongeveer 1,1 miljard euro.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

20.000 euro verstopt achter blik worstjes in Vaticaan

Een onderzoek in het Vaticaan naar mogelijke financiële malversaties heeft tot een verrassende vondst geleid. Verborgen in het bureau van een priester, achter een oud blik Weense worstjes, vonden de onderzoekers 20.000 euro baar geld. Dat melden Duitse media woensdag.

Het geld is in beslag genomen en de geestelijke, Mauro Ugolini, is met onmiddellijke ingang geschorst. De chef van de priester, de 67-jarige Duitse kardinaal en vroegere bisschop van Regensburg Gerhard Ludwig Müller, moet op korte termijn een verklaring komen afleggen. Het is vooralsnog onduidelijk of binnen de geloofscongregatie waar beide geestelijken werkzaam zijn, sprake is van een echt financieel schandaal.