Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 9806 tot 9810
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

België in wereldpers weggezet als 'hoofdstad van de Europese jihad'

De terroristische aanslagen in Parijs hebben ook een desastreuze impact op het imago van België. Dat schrijft Pieter Blomme in de krant De Tijd naar aanleiding van het feit dat België na de terreuracties in de wereldpers wordt afgeschilderd als het centrum van het Europese jihadisme.

Er worden volgens Blomme door de regering talloze pogingen gedaan om België bij buitenlandse ondernemingen te promoten, zoals de introductie van de notionele intrestaftrek en een verlaging van de loonlasten, maar hij vreest dat die maatregelen niet veel indruk zullen maken indien de bedrijven aarzelen om zich te vestigen in een land dat de naam heeft een broeihaard van terrorisme te zijn.

Het feit dat er een duidelijke link kan worden gelegd tussen de aanslagen in Parijs en terroristische cellen in België en dat de Brusselse gemeente Molenbeek al in verscheidene terrorisme-dossiers prominent opduikt, wordt door diverse leidinggevende Britse, Amerikaanse en Franse media benadrukt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

6 dingen die rijke en succesvolle mensen nooit doen

Heeft u soms het gevoel dat het leven snel voorbij gaat en dat er niets verandert? Loopt uw leven ook op autopiloot? Dan is dat misschien de reden waarom u nog niet rijk of succesvol bent. Rijke en succesvolle mensen leven niet op autopiloot, ze geloven dat succes en rijkdom enkel bereikt kan worden via actie en intentie.

Dit zijn alvast enkele dingen die rijke en succesvolle mensen nooit doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Je moet voorzichtig zijn met complottheorieën, maar dit is wel heel bizar!

Van de verschrikkelijke aanslagen in Parijs duiken langzaam aan merkwaardige details op. Een Syrisch paspoort dat teruggevonden wordt, feit dat dezelfde dag een terrorisme-oefening werd gehouden… het voedt verschillende complottheorieën. Of zijn het geen theorieën en is het echt een complot?

De geschiedenis staat namelijk bol van voorbeelden waarbij overheden haar eigen burgers aanvalt om de schuld op iemand anders te steken. De zogenaamde “operaties onder valse vlag”.

Het bekendste voorbeeld is de brand in de Rijksdag, aangestoken door de nazi’s maar de schuld werd bij de communisten gelegd.

Met complottheorieën moet je voorzichtig zijn, maar de aanslagen in Parijs vertonen enkele merkwaardige overeenkomsten met andere aanslagen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Column Kees de Kort | Geen nieuws

Dat de G20 overschaduwd is door Parijs is begrijpelijk, maar dat er ongeveer geen nieuws uit is gekomen is natuurlijk heel anders. De journalisten zijn het gewoon helemaal kwijt geraakt, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Tijdens die top hebben ze het over Syrië en terrorisme gehad, dat kreeg natuurlijk een extra lading naar aanleiding van de gebeurtenissen in Frankrijk. Ze hebben het over het milieu gehad, en ik kan je nu al voorspellen dat die milieutop over een maand gaat mislukken. Niet een klein beetje maar volledig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Peter Schiff: “Goud is als een verzekering. Zorg dat u het koopt voor het te laat is.”

De daling van de goudprijs tot het laagste punt in vijf jaar heeft veel media ertoe aangezet om goud te bestempelen als een vergane glorie. De dagen als veilige haven voor goud zouden voorbij zijn. Maar daar vergissen de meesten zich in. Goud is als een verzekering en een verzekering hebt u nodig vóór er iets gebeurt.

Het belang van een veilige haven te zijn wordt de laatste maanden fors overschaduwd door de potentiële renteverhoging van de Federal Reserve. Dat geen enkele centrale bank sinds 2008 erin slaagde een renteverhoging vol te houden, kunt u hier zien op deze grafiek.