Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 9811 tot 9815
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Peter Schiff: “Goud is als een verzekering. Zorg dat u het koopt voor het te laat is.”

De daling van de goudprijs tot het laagste punt in vijf jaar heeft veel media ertoe aangezet om goud te bestempelen als een vergane glorie. De dagen als veilige haven voor goud zouden voorbij zijn. Maar daar vergissen de meesten zich in. Goud is als een verzekering en een verzekering hebt u nodig vóór er iets gebeurt.

Het belang van een veilige haven te zijn wordt de laatste maanden fors overschaduwd door de potentiële renteverhoging van de Federal Reserve. Dat geen enkele centrale bank sinds 2008 erin slaagde een renteverhoging vol te houden, kunt u hier zien op deze grafiek.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

17 november: Pechtold blokkeert belastingkado 5 miljard voor Nederland, Hollande zet Franse geldkraan open tegen IS

In Nederland dreigt het Belastingplan van het kabinet Rutte te sneuvelen, waardoor burgers geen lastenverlichting zouden krijgen in 2016. Frankrijk wil fiscaal juist gas geven met extra uitgaven voor terrorismebestrijding. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Landen uit G20 financieren Islamitische Staat volgens Poetin

Volgens Russische President Vladimir Poetin wordt de terroristische groepering Islamitische Staat gefinancierd door 40 landen. Hieronder zouden zich ook enkele landen bevinden die behoren tot de G20. Poetin liet dit weten op de recente G20 top.

Poetin liet ook weten dat de illegale handel in olie door Islamitische Staat snel aangepakt moet worden. Hij heeft foto’s laten zien waarop kilometerslang vrachtwagens te zien zijn die olie en gas vervoeren. Deze vrachtwagens vormen zo een rijdende pijplijn van 4-5 km lang.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Begrotingstekort eurolanden slinkt

Eurolanden krijgen hun huishoudboekje steeds beter op orde. Volgend jaar slinkt het begrotingstekort verder en voor de eerste keer sinds het begin van de financiële en economische crisis dalen ook de schulden.

Dat stelt de Europese Commissie bij de presentatie van haar mening over de begrotingsplannen van de eurolanden voor 2016.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Weer goede maand voor huizenmarkt in oktober: verkopen 14 procent hoger

De Nederlandse huizenmarkt trekt verder aan en in Amsterdam is het een gekkenhuis.

In oktober werden volgens Het Kadaster 16.324 woningen verkocht, een stijging van krap 14 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Volgens Het Kadaster was bij alle woningtypen een stijging te zien. De verkopen van vrijstaande woningen stegen het meest. Daarvan wisselden er bijna een kwart meer van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder. Bij appartementen was de verkoopplus met 6,2 procent het minst sterk.