Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 9816 tot 9820
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

15 Amerikaanse staten sluiten de deur voor Syrische vluchtelingen

Ruim 15 Amerikaanse gouverneurs doen naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs de deur dicht voor Syrische vluchtelingen. Dat melden verschillende media. Het gaat om de staten Alabama, Michigan, Ohio, North Carolina, Florida, Massachusetts, Indiana, Illinois, Texas, Louisiana, Mississippi, Iowa, Wisconsin, Arizona, en Arkansas.

Elk van deze staten wordt door een Republikeinse gouverneur geleid. De 15 zeggen hun besluit te hebben genomen uit veiligehidsoverwegingen. Ook de democratische gouverneur van New Hampshire vraagt dat vluchtelingen niet langer worden toegelaten tot de toelatingsprocedure is herzien. De Texaanse presidentskandidaat Ted Cruz dringt er zelfs op aan enkel nog christelijke vluchtelingen op te nemen.

De regering Obama had eerder toegezegd 10.000 Syriërs te willen opnemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

1.000 bedrijven verlieten Catalonië in 2014

‘Zo’n 1.000 ondernemingen hebben in 2014 Catalonië verlaten vanwege de onzekere situatie ingegeven door de onafhankelijkheidsbeweging. Nu de omstandigheden nog onzekerder zijn lijdt het geen twijfel dat de investeringen in de Catalaanse deelstaat verder worden bevroren. Geen enkele ondernemer is graag op een grondgebied waar de wet niet wordt gerespecteerd. ’

at zegt Vega de Seoane, de voorzitter van de Spaanse ondernemingen- en bankenvereniging Círculo, in een gesprek met de krant El Mundo. Tot Círculo behoren naast de banken BBVA en Santander ook bedrijven als Google en Alstom.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

ECB: Geen verstoring van financiële activa in de Eurozone

Er zijn volgens ECB-bestuurslid Benoit Coeuré geen grote verstoringen in de waardering van financiële activa in de Eurozone. Dat zei hij maandag tijdens een conferentie in Parijs. Wel ziet hij in een aantal sectoren kleine bubbels ontstaan, maar dat is volgens hem niet voldoende om te twijfelen aan het monetaire beleid.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Zilverprijs naar laagste niveau in twee maanden

De zilverprijs zakte deze week naar het laagste niveau in twee maanden tijd. Het edelmetaal staat niet alleen onder druk vanwege de verwachte renteverhoging door de Verenigde Staten, maar ook vanwege de groeivertraging in China. Zilver staat bij veel beleggers bekend als veilige haven, maar aangezien de helft van de jaarlijkse vraag uit de industrie komt reageert de prijs van dit metaal ook op verandering in het vooruitzicht voor de wereldeconomie. En juist dat pakt nu slecht uit voor zilver.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Rusland wil olie verhandelen in roebels

Rusland wil binnenkort olie gaan verhandelen in roebels, dat meldt de Russische krant RBK. De nieuwe benchmark wordt vanaf deze maand in gebruik genomen, maar het is nog niet duidelijk hoe deze zal heten. De Russische olieprijs benchmark is niet gekoppeld aan Europese Brent olie, maar aan olie die afkomstig is uit de Oeral en Siberië.