Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 9826 tot 9830
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Jakobsen: dollar piekt binnenkort, grondstoffenbodem in zicht

Alles draait om de US dollar. Volgens Steen Jakobsen van Saxo Bank leven we nu in een ‘primitieve economie’, waarbij de richting van de dollar alle toekomstige scenario’s bepaalt. Sinds de financiële crisis steeg de totale schuldenlast in de wereld ten opzichte van het bbp met 17%-punten. Dat is $ 57 biljoen aan nieuwe schuld. Waarvan het meeste geleend in opkomende markten, inclusief China, en in dollars. De verkoopgolf in opkomende markten is in feite een grote margin call op die dollarschulden, aldus de strateeg. Door de dalende lokale valuta’s stijgt de schuld. Dat zet ook druk op de westerse economieën.

Een ander effect van de sterke dollar is lagere grondstoffenprijzen. En daardoor moeten grote exporteurs als Saudi-Arabië, Noorwegen, Mexico en Brazilië nu hun spaarpotjes aanspreken, in plaats van dat ze die vullen. De netto-impact van minder spaargeld dat wereldwijd een bestemming zoekt is hogere financieringskosten. Dat is al terug te zien in de gestegen bedrijfsobligatierendementen, met name in speculatievere hoek. Kortom: of de Fed de rente nu verhoogt in december of niet, de markt is al een tijd aan het verkrappen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Weer een paspoort van een terrorist gevonden

Afgelopen vrijdag werd in Parijs bij het lichaam van een zelfmoordterrorist een paspoort gevonden. Automatisch gaat dan iedereen ervan uit dat de dode terrorist de eigenaar is van het paspoort. En daarom denkt nu 99% van de Europese bevolking dat een Syrische vluchteling, die begin oktober via het Griekse eiland Leros Europa binnenkwam, zichzelf in Parijs opblies nadat de aanslag, die hij in het voetbalstadion wilde plegen verijdeld werd.

Veel mensen, die liever geen vluchtelingen willen opvangen in Nederland, zullen nu roepen: “Zie je wel: het zijn gevaarlijke mensen. Die willen we niet in ons dorp in ons land.”

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 november 2015

En wie praat nu nog over Oekraine?

Ter gelegenheid van de G20-top in het Turkse Antalya zijn de Amerikaanse president Barack Obama en de Russische president Vladimir Poetin het eens geworden over de te voeren strategie in Syrië. Er komen door de Verenigde Naties geleide onderhandelingen die moeten leiden tot een staakt-het-vuren in Syrië. Beide spraken elkaar buiten de formele vergaderingen van de G20-top.

‘In de nasleep van de aanslagen in Parijs is Oekraïne plots naar de achtergrond verdwenen en heeft het Westen Poetin misschien niet opnieuw in de armen gesloten, maar hem wel als een partner in het Syrische conflict omarmd.

De aanval op de Franse hoofdstad lijkt enorm krachtig vanwege de status van de stad als een van de belangrijkste steden in de wereld en een symbool van de westerse idealen, samen met de Amerikaanse Revolutie en het oude Griekenland.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Minuut stilte voor slachtoffers in Beiroet... Of oh nee, het zijn geen Europeanen...

'In Beiroet slachtte IS donderdag 43 mensen af en geen haan die er naar kraait'

"Overal ter wereld werden de kleuren van de Franse vlag geprojecteerd op monumenten; staatsleiders voelden zich in hun speeches genoodzaakt de ‘waarden die we [met Frankrijk] delen’ te verdedigen.

p Facebook konden mensen met één klik hun profielfoto opleuken met de Franse tricolore, een dienst die het sociale netwerk niet aanbood voor de Libanese vlag, waar donderdag bij een dubbele zelfmoordaanslag van de Islamitische Staat 43 onschuldige burgers waren vermoord. Eén dag later had Facebook in Parijs zelfs Safety Check geactiveerd, een mogelijkheid die normaal voor natuurrampen is voorbehouden en de mensen toelaat hun omgeving er van te verwittigen dat ze veilig en wel zijn. Voor de inwoners van Beiroet was die mogelijkheid niet geactiveerd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Column Kees de Kort | Twee kleine minnetjes en Japan is in recessie

De Japanse economie komt maar niet op gang. Het blijft maar hangen tussen een klein plusje en een klein minnetje en een klein plusje en een klein minnetje, zegt BNR's macro-econoom. Er ligt een soort grauwsluier over de economie.

Zompig, noemt De Kort het ook wel. "Er is daadkracht genoeg, want 8 procent begrotingstekort is daadkracht en gratis geld is ook daadkracht. En daarbij speelt vergrijzing een rol, pensioenen zijn een probleem geworden, de bureaucratie is ongelofelijk groot en de Japanse politici zijn niet in staat om de grauwsluier weg te trekken en ervoor te zorgen dat mensen er weer zin in krijgen."