Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 9826 tot 9830
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Toekomst olieprijs

Wat is de toekomst van de olieprijs? Als het van de OPEC afhangt, zal deze wel nog wat lager gaan.

Door de massale overcapaciteit op de oliemarkt blijft de prijs maar dalen. Olielanden willen hun marktaandeel behouden en zien het dus vooral niet zitten om te minderen.

Dit probleem doet zich eigenlijk in de bredere grondstoffensector voor. De combinatie van overproductie en een matige vraag (van een maar met mondjesmaat groeiende wereldeconomie) is dodelijk. Bij olie is het vooral aan de overcapaciteit te ‘danken’, bij andere grondstoffen zoals ijzererts of koper is de zwakke vraag de belangrijkste boosdoener.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Sterke dollar doet China meer pijn dan de VS

Sommige mensen denken dat een sterke dollar slecht is voor de VS en goed is voor China. Maar dat is niet het geval, zo meldt Bloomberg. De grootste verliezer van een stijgende dollar is namelijk China.

De reden hiervoor is dat het Aziatische land de yuan heeft gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. China wil met deze maatregel stabiliteit creëren, maar het land heeft niet alleen maar voordelen van de koppeling. Sterker nog, de tweede economie van de wereld ondervindt meer hinder dan de VS van deze maatregel.

Als de dollar stijgt ten opzichte van de meeste andere munten – omdat beleggers verwachten dat de rente omhoog gaat – dan stijgt de yuan ook. Maar China doet meer handel dan de VS, en dus heeft het land meer last van een stijgende dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Dit is waarom miljonairs zo zuinig leven

Rijke mensen zijn zuinige mensen. Dit wil niet zeggen dat ze gierig zijn, ze leven zuinig. Zuinig rijk worden wil zeggen dat u slimmer bent dan de rest. U weet uw prioriteiten te stellen. Zo worden en blijven zelfs de rijkste mensen zuinig leven omdat het hen veel geld oplevert.

Rijke mensen zijn zuinig omdat ze de waarde van geld appreciëren. Miljonairs hebben dan ook enkele zuinige gewoontes waardoor ze zo rijk zijn … en blijven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

IEA: Olieprijs verder omlaag in 2016″

De olieprijs zakte deze week naar het laagste niveau in zeven jaar, maar volgens Fatih Birol van het Internationaal Energie Agenstschap (IEA) kan de prijs van olie volgende jaar nog verder dalen. “Als ik naar 2016 kijk zie ik niet veel redenen om een opwaartse druk op de olieprijs te verwachten. De vraag is zwakker en mogelijk zien we Iran volgend jaar terugkeren naar de oliemarkt”, zo verklaarde Birol in een gesprek met CNBC.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Exter over toekomst van goud en het monetaire systeem

In dit artikel brengen we de vertaling van een artikel dat de Amerikaanse econoom John Exter in november 1973 publiceerde in het wetenschappelijke tijdschrift Economic Education Bulletin. De Verenigde Staten hadden twee jaar eerder de koppeling van de dollar aan goud losgelaten, waardoor de prijzen van olie en goud fors waren gestegen. In 1973 leidde dat tot de oliecrisis, het eerste grote probleem dat het direct gevolg was van het loslaten van goud als het monetaire anker.