Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 9836 tot 9840
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Griekse economie dieper in het rood dan verwacht

De Griekse economie heeft in het derde kwartaal slechter gepresteerd dan verwacht. Op kwartaalbasis ging het bbp 0,9 procent achteruit, zo meldt het Europese agentschap voor statistiek vandaag.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

In een land waar de prijzen om de 3 uur verdubbelden heerst nu deflatie

Na 15 jaar van ononderbroken prijsstijgingen wordt Zimbabwe nu geconfronteerd met een tegenovergesteld effect: deflatie. Inderdaad, een land dat volgens het IMF in 2008 nog een inflatie van 489.000.000.000 % liet optekenen en bankbiljetten van 100.000 miljard Zimbabwaanse dollars liet drukken, heeft in oktober een deflatie van 3,29% laten optekenen.

Dat is het gevolg van de overschakeling van het land op de Amerikaanse dollar in juni laatstleden, een maatregel die heeft toegelaten de prijzen snel te stabiliseren in een land dat er gewend aan was geraakt dat prijzen om de drie uur verdubbelden. Aan de andere kant laat de maatregel geen enkele ruimte voor monetaire interventies toe om een economie - die kreunt onder een werkloosheid van 80 % - aan te zwengelen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Goudschat van 17 miljard: niets dan leugens!

Voor genuanceerde informatie over goud moet je niet aankloppen bij de traditionele media. Dat wordt nog maar eens bewezen in de berichtgeving rond een “recent gevonden goudschat van 17 miljard euro”.

De kranten stonden er gisteren vol van. Onderzoekers zouden voor de kust van Colombia een drie eeuwen oud scheepswrak gevonden hebben. Aan boord: 11 miljoen goudstukken en 200 ton smaragden.

De krantenredacties kopieerden het persbericht zonder enige kadering van de feiten. Waar zij stopten met werken, zijn wij begonnen en we ontdekten het volgende.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Tien Aziatische landen vormen een EU-kloon

Met de Asean Community krijgt Azië een economisch samenwerkingsverband dat in grote mate met het concept van de Europese Unie kan worden vergeleken. Ook de Asean Community, die eind dit jaar officieel in voege zal treden, streeft immers naar een onderlinge vrije trafiek van kapitaal en arbeid. Grote onderlinge verschillen vormen echter een bijzonder grote uitdaging voor een optimale functionering van het verbond.

De Asean Community bestaat uit Brunei, Cambodja, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, de Filipijnen, Singapore, Thailand en Vietnam. Met een populatie van meer dan 600 miljoen inwoners beschikt het Aziatische samenwerkingsverband over een grotere bevolking dan de Verenigde Staten of de Europese Unie.

Tussen de verschillende lidstaten moeten echter grote verschillen worden overbrugd. De Asean Community omvat immers zowel het arme Cambodja als het vermogende Singapore.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Deze ene grafiek zegt alles over de dollar bij een renteverhoging

De Amerikaanse economie is veel sterker dan elders in de wereld. Terwijl de Europese en Japanse centrale banken de monetaire stimulatie opvoeren, staat de Amerikaanse Fed op het punt de rente te verhogen. Daardoor wordt de US dollar nog aantrekkelijker. En stijgt deze naar pariteit tegen de euro. Simpel toch?

Dat zou je denken. Maar de geschiedenis vertelt een ander verhaal. Want markten lopen vaak zozeer op de toekomst vooruit, dat veel al in de koers is verdisconteerd. Kijk alleen al naar de reactie van de euro-dollar op ECB-president Mario Draghi afgelopen donderdag. Steen Jakobsen, strateeg bij Saxo Bank, wijst er daarom op dat scepsis over een blijvend sterke dollar op zijn plaats is. Want tijdens de laatste zes renteverhogingscycli piekte de koers van de dollar juist rondom de eerste verhoging. Om vervolgens te dalen.