EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
30
kliks
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9841 tot 9845
Geplaatst op: dinsdag 26 januari 2016

Beleggers zoeken hun heil in goud

De goudprijs steeg dinsdag tot het hoogste niveau sinds begin november. Meer en meer beleggers steken hun geld in het edelmetaal dat ze zien als veilige haven te midden van een wereldwijde daling van de aandelenbeurzen en hernieuwde druk op de olieprijzen.

Goud werd verhandeld voor 1.115 dollar (1030,98 euro) per troy ounce (31,1 gram), de hoogste prijs sinds 3 november. ''De aandelenmarkten zijn risicovol. Daarom zien we een toename van de vraag naar beleggingen die veilig worden geacht'', zei een handelaar.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 januari 2016

Een Bull Market bij de olieprijs?

De beleggers die de afgelopen twee jaar hebben belegd in energieaandelen, die zullen toch niet zo positief terugkijken op de afgelopen handelsjaren. De olieprijs is namelijk sinds het jaar 2014 flink in waarde gedaald en dit heeft ook een groot effect gehad op de koersen bij de energieaandelen. Sinds het jaar 2014 is de olieprijs al met ruim 70 procent gedaald en vanuit dat opzicht zouden de koopjesjagers nu weer wakker mogen worden. Ook de beurswebsite Bespoke is van mening dat de olieprijs binnenkort wel weer eens in een nieuwe Bull Market terecht zou kunnen gaan komen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 26 januari 2016

Saoedi-Arabië en China zorgen voor klassieke dead cat bounce olieprijzen

De olieprijs veerde vorige week op, maar die stijging was geen lang leven beschoren. Met dank aan nieuws uit Saoedi-Arabië en China. Was dit een klassieke dead-cat bounce?

De olieprijs veerde vorige week op, maar die stijging was geen lang leven beschoren. Met dank aan nieuws uit Saoedi-Arabië en China. Was dit een klassieke dead-cat bounce?

Uit China kwam het nieuws dat het dieselverbruik met 5,6 procent was gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Bovendien groeide de vraag naar benzine in het traagste tempo sinds 2 jaar.

Maar dat was niet het enige nieuws. Ook berichten uit Saoedi-Arabië zorgden voor meer neerwaartse druk op de olieprijs. Saudi-Aramco, het grootste oliestaatsbedrijf ter wereld, kondigde aan dat de investeringsplannen niet zullen worden aangepast, ondanks de lage olieprijzen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 26 januari 2016

Marc Faber: “Cash verbieden doet economie met 20% crashen”

Wereldwijd zijn overheden op zoek naar geld. Ze laten allerlei ballonnetjes op over hoe ze hun belastinginkomsten kunnen verhogen. Multinationals meer belastingen doen betalen, pensioenleeftijd verhogen, het verbieden van cashbetalingen en vermogensbelastingen zijn veelbediscussieerde mogelijkheden.

Gisteren gaf wereldvermaarde economist Marc Faber zijn mening over deze ideeën. Hij legt de oorzaak van de problemen bij de democratie:

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 26 januari 2016

Aandeel Deutsche Bank zakte 40% in drie maanden

Het aandeel van Deutsche Bank zakte in de afgelopen drie maanden met 40% en staat met een koers van €16,38 op het laagste niveau in meer dan twintig jaar tijd. De koers ligt vandaag de dag zelfs lager dan in het voorjaar van 2009, toen bankaandelen wereldwijd een historisch dieptepunt bereikten. 

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs