Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 9841 tot 9845
Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Silver Wheaton koopt Zilver Glencore

Silver Wheaton heeft deal gesloten met Glencore. Het bedrijf betaalt $900 miljoen en krijgt zilver voor 20% van...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Europa is er voor de bedrijven, niet voor de burger

In plaats van de sector op het matje te roepen en te eisen dat ze aan de normen moet voldoen, heeft de Europese politiek nagenoeg unaniem de sector in bescherming genomen. In plaats van naleving van bestaande regels af te dwingen heeft de Europese politiek de regels versoepeld. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Kan goud profiteren van terroristische aanval?

Goud sloot vorige week vrijdag op $1.080,90 de laagste sluitingskoers van de week sinds februari 2010. De terroristische aanval op Parijs kan het gele edelmetaal opnieuw een duw in de rug geven. Voor andere grondstoffen is er weinig of geen impact zeggen specialisten.

De impact van de aanval op de oliemarkt is beperkt, zegt Eugen Weinberg van Commerzbank AG. Mogelijk is er tijdelijk een lagere vraag naar olie door de geopolitieke spanningen. Goud kan echter wel een tijdelijke opstoot kennen doordat beleggers minder risico’s willen nemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 16 november 2015

16-11: Beurs Parijs houdt stand, VW met de pet rond en 4 ander dingen die je moet weten

De eerste beursdag na de aanslagen in Parijs houden de meeste indices het hoofd boven water. Hotelketens en luchtvaartmaatschappijen zijn wel uit de gratie bij beleggers, Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beurs in Amsterdam.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 16 november 2015

IMF erkent Chinese yuan als nieuwe wereldmunt

De Chinese autoriteiten en het Internationaal Monetair Fonds zijn dicht bij een akkoord over de acceptatie van de Chinese yuan als nieuwe wereldmunt. Dat betekent dat de yuan meer erkenning zal krijgen als handelsmunt en dat deze samen met de dollar, de euro, het Britse pond en de Japanse yen wordt opgenomen in het mandje van valuta waar de SDR door gedekt wordt.