EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
30
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
30
kliks
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9846 tot 9850
Geplaatst op: maandag 25 januari 2016

Sinds 2013 kent Libië een verlies van $68 miljard aan olie-inkomsten

De National Oil Corporation (NOC) in Tripoli geeft aan dat Libië – mede door een machtsstrijd tussen rivaliserende facties – een inkomstenderving kent van meer dan $68 miljard in potentiële olieopbrengsten sinds 2013.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 25 januari 2016

Waarom de Bank of England zwijgt over het grootste risico voor de Britse economie

Aan het begin van ieder jaar blikken de diverse centrale banken over de gehele wereld vooruit op de toekomst. Zo liet DNB topman Klaas Knot weten dat hij zich meer zorgen maakt om Brazilië en Rusland dan om China. Ook de Bank of England heeft zijn visie op de wereld voor 2016 in de afgelopen weken kenbaar gemaakt. Maar gek genoeg wordt in die visie helemaal niet gerept over een mogelijk Brexit.

De Britse centrale bank benoemde in de eerste weken van dit jaar 3 zorgelijke vraagstukken die centraal staan in 2016:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 25 januari 2016

Iran wil banden met Europa aanhalen

Iran wil de handelsrelatie met Europa versterken nu de internationale sancties zijn opgeheven. Niet alleen wil ze meer olie exporteren, ook wil ze meer goederen afnemen uit Europese landen. Is dit de kans om olie in euro's af te rekenen?

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 25 januari 2016

Dit land is de grote winnaar van de commodity bearmarkt

Momenteel bevindt de grondstoffensector zich in een historische bearmarkt. In de media verschijnen dan ook veel berichten over de penibele situatie waarin landen zoals Brazilië en Rusland verkeren. Maar de val van de grondstoffenprijzen kent ook een duidelijke winnaar. Dat is de tweede economie van de wereld: China.

Dankzij de lage commodity-prijzen bespaart Peking zo’n 460 miljard dollar per jaar. Dit blijkt uit berekeningen van Kenneth Courtis, voormalig bestuurder bij Goldman Sachs. Maar liefst 320 miljard dollar van die besparing wordt verkregen dankzij de lage olieprijzen. Het overige bedrag komt voor rekening van metalen, steenkool, aardgas en agricultuur.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 25 januari 2016

Noodtoestand wordt massaal toegepast

De socialistische Franse premier Manuel Valls stelt dat een noodtoestand voor onbepaalde tijd een absolute optie is. Deze week zei Valls in Davos dat de speciale maatregelen voor de Franse politie en veiligheidsdiensten voort zouden moeten duren totdat terreurbeweging Isis is verslagen.

De noodtoestand werd in Frankrijk uitgeroepen in reactie op de aanslagen in Parijs. Eind november werd die regel met drie maanden verlengd.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs