Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 986 tot 990
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 juni 2017

Gaat Trump de ‘zaak Noord-Korea’ in zijn eentje regelen?

De Amerikaanse president Trump stuurde dinsdagnamiddag een tweet uit waarin hij zijn appreciatie uitdrukte voor de Chinese pogingen om het regime in Noord-Korea op andere gedachten te brengen, maar schreef ook dat dit weinig resultaat had opgeleverd.

Eerder deze week was de Amerikaanse student Otto Warmbier, die ruim een jaar gevangen zat in Noord-Korea en daar in coma raakte, overleden in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Ohio, waar hij sinds zijn vrijlating op 13 juni was behandeld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 23 juni 2017

Wat zou het kosten om vandaag de zeven nieuwe wereldwonderen te bouwen?

Welk nieuw wereldwonder uit de lijst van 2007 zou vandaag het duurst zijn om te bouwen? Hoeveel zouden de andere kosten? En hoelang zouden de werken duren? Travis Perkins, de grootste Britse handelaar in bouwmaterialen, ging aan het rekenen en The Telegraph publiceerde de resultaten.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 juni 2017

De kloof tussen de elite en het volk: het Onverenigde Europa

De Londense onafhankelijke denktank Chatham House heeft de resultaten bekend gemaakt van een enquête, waarbij naast 10.000 EU-burgers uit 10 landen, ook 1.800 leden van de zogenaamde Europese ‘elite’ werden gevraagd naar hun mening over de Europese Unie en haar werking. Onder ‘elite’ worden beslissingsnemers in de politiek, de media en de zakenwereld begrepen op zowel lokaal, nationaal als Europees niveau.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 juni 2017

Nederland stijgt naar vierde plek op lijst innovatieve Europese landen

Nederland behoort volgens de Europese Commissie tot de top vier van de meest innovatieve Europese landen.

Nederland is in 2016 naar de vierde plek op de lijst gestegen, blijkt dinsdag uit de European Innovation Scoreboard van de Europese Commissie.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 juni 2017

“Iran wilde aanslag plegen op Saoedische olievelden”

De Saoedische zeemacht heeft op 16 juni 3 leden van de Iraanse Revolutionaire Garde gearresteerd die van op een boot een terroristische aanslag voorbereidden op het Marjan olieveld in de Perzische Golf. Dat meldt het Saoedische ministerie van Informatie.