Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 9856 tot 9860
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 november 2015

Beter laat dan nooit

Het zit de Russen niet mee. Lage olieprijzen hebben een enorme economische implosie teweeggebracht. Op twee jaar tijd zijn drie miljoen Russen in de armoede gestort. De lonen en pensioenen zijn geknipt, de prijzen gestegen.

Keynesiaan, liberaal en socialist waren het over één zaak roerend eens: Rusland is té gevoelig voor olieprijsschommelingen. Maar daar was het men al over eens in 1990. Anno 2015 is de olie en het gas nog altijd goed voor ruim 90% van de Russische export.

Op 25 jaar tijd hebben de Russen vrijwel niks ondernomen. Op enkele succesverhalen in de retail en IT na is de economie hoegenaamd niet gediversifieerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 november 2015

IMF hoofd Christine Lagarde steunt voorstel om de Chinese yuan toe te voegen aan SDR’s

De Chinese yuan lijkt niet alleen klaar om toe te treden tot de club van belangrijkste wereldwijde valuta van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), IMF-voorzitter Christine Lagarde vind dat dit ook daadwerkelijk zo is. Haar medewerkers hebben onder meer vastgesteld dat de yuan inmiddels veel wordt gebruikt voor internationale transacties en dat de munt op grote schaal wordt verhandeld op de valutamarkten.

Dit waren de belangrijke criteria die gesteld waren voor de yuan om toe te treden tot de Special Drawing Rights (SDR) van het IMF. De waarde van de IMF-munt wordt nu nog bepaald op basis van de Amerikaanse dollar, de euro, de Japanse yen en de Britse pond. Lagarde:

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 november 2015

Chinese munt klaar voor valutamandje IMF

De Chinese yuan lijkt klaar om toe te treden tot het clubje van belangrijke wereldwijde valuta van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). 

Medewerkers van het IMF hebben een positief advies uitgebracht. Naar verwachting stemt het bestuur van het fonds later deze maand in met de maatregel.

Het IMF heeft een speciaal mandje met valuta's dat de waarde van de zogeheten speciale trekkingsrechten (SDR's) bepaalt. Die SDR's vormen als het ware de munteenheid die het IMF hanteert voor het betalingsverkeer met zijn lidstaten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 15 november 2015

4 tips om niet zonder geld te vallen

Het idee om zonder geld te zitten is een van de grootste angsten van de meeste mensen. Drie op de vier Amerikanen heeft schrik om tijdens zijn pensioen zonder geld achter te blijven. Hoe zit dat bij u?

Gelukkig zijn hier enkele oplossing voor. U kunt meer sparen, de kosten verlagen of een goede levensverzekering nemen. Begin met onderstaande stappen zodat u nooit zonder geld komt te zitten.

Begin te sparen NU

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 14 november 2015

Koersdoel Newmont Mining naar $25

Credit Suisse heeft het koersdoel voor Newmont Mining vergoogd naar $25. De huidige koers kan 44%.....