Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 9856 tot 9860
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Grafiek: Bedrijfswinsten dalen, aandelen stijgen

Er zijn verschillende manieren om bedrijven te waarderen, maar de meest gangbare methode is om te kijken naar de winstgevendheid. De winstgevendheid op dit moment en de verwachtingen voor de toekomst bepalen voor een belangrijk deel wat een bedrijf waard is. Je zou dus een correlatie kunnen verwachten tussen de ontwikkeling van de aandelenkoersen en de winstgevendheid van bedrijven. Maar is dat ook zo?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Olieprijs naar laagste niveau in zeven jaar

De olieprijs heeft maandag het laagste niveau in zeven jaar tijd bereikt. De prijs van een vat WTI olie zakte naar $37,50 en is daarmee weer net zo goedkoop als eind 2008, toen de val van Lehman Brothers de wereldeconomie in een grote recessie stortte. De oorzaak is een aanhoudend overschot aan olie, omdat belangrijke producenten als Saoedi-Arabië, Rusland en Iran niet van plan zijn hun productie terug te schroeven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Nederlandse zorgstelsel doodziek

Mensen in Nederland met betalingsproblemen zeggen dat dit vooral komt door hoge zorgkosten en hoge vaste lasten. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) meldde gisteren in het onderzoeksrapport Geldzaken in de Praktijk 2015 dat in vergelijking met drie jaar geleden die twee posten veel vaker een oorzaak zijn.

Twee op de vijf huishoudens loopt achter met zijn betalingen. Een op de vijf huishoudens heeft dusdanig ernstige achterstanden waardoor sprake is van betalingsproblemen. Dat is nagenoeg gelijk in vergelijking met drie jaar eerder, maar de oorzaak van de problemen is nu van andere aard.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Olieprijs op laagste peil in zes jaar in New York

De prijs van een vat ruwe olie is vandaag in New York gedaald tot 37,57 dollar, het laagste niveau sinds februari 2009. De daling komt er nadat de organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) vrijdag geen overeenstemming had bereikt over een productiebeperking.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Wereldwijd zijn er nu 500 Bitcoin pinautomaten, en waar staan ze in Nederland?

Het aantal Bitcoin ATM's of pinautomaten blijft gestaag groeien. Volgens de site coinatmradar.com zijn er nu globaal 500 in bedrijf. Al is dat getal waarschijnlijk niet 100% accuraat toch is het mooi om te zien dat de ontwikkeling niet stil staat. Amerika voert de lijst aan met 182 machines en Nederland staat op de site op de 13e plaats met 7 pinautomaten. Op onze uitgeef-pagina zijn er echter 8 te vinden dus ze lopen lijkt het nog een beetje achter.