Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 9866 tot 9870
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Draghi pleit in Brussel voor nog meer stimulus

Mario Draghi, hoofd van de Europese Centrale Bank, was donderdag gast in het Europees Parlement. Hij mocht daar het beleid en de gevolgen van de ECB-maatregelen nog eens komen toelichten.

Wat hoort een mens te onthouden van deze passage? Als eerste dat Draghi nog eens beklemtoonde dat het monetair versoepelingsprogramma succesvol is.

Tegelijkertijd stelde hij dat de doelstelling om een inflatiepercentage van rond de 2% te bekomen, nog steeds niet bereikt wordt. Wel integendeel. De inflatie schommelt rond nul en viel de jongste maanden opnieuw terug.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Wereldwijd één derde meer goudstaven en munten gekocht

Sinds september 2011 is het met de goudprijs alleen nog maar bergaf gegaan. Het absolute hoogtepunt van 1900,80 dollar per ounce lijkt nu wel heel ver weg. De dag van vandaag is een ounce slechts 1083 dollar waard. “Buy low, sell high” is een beurswijsheid die beleggers nu voor dit goedje lijken toe te passen.

We zien een significante inhaalbeweging bij beleggers wat betreft de aankoop van goudstaven en munten. In het derde kwartaal van dit jaar, is de wereldwijde vraag naar goud met 33 procent gestegen.

Dat blijkt uit een kwartaalrapport van de World Gold Council. Het zijn ook voornamelijk Amerikaanse particuliere beleggers die inspelen op de huidige lage goudprijs in de hoop een wilde rit naar boven mee te kunnen maken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Russische economie opnieuw gekrompen

De Russische economie is in het derde kwartaal met 4,1 procent gekrompen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die donderdag werden gepubliceerd.

De krimp is minder sterk dan in het tweede kwartaal, toen de Russische economie op jaarbasis 4,6 procent kleiner werd.

Door Bloomberg gepolste economen hadden in doorsnee gerekend op een daling van het bruto binnenlands product (bbp) met 4,4 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

'Zwitserland wil klantgegevens UBS delen met Belastingdienst'

De Zwitserse fiscus heeft ingestemd met het verzoek van de Nederlandse Belastingdienst om gegevens van Nederlandse rekeninghouders bij de bank UBS door te spelen.

Volgens Zwitserse media is daarmee het einde van het oeroude Zwitserse bankgeheim weer een stapje naderbij.

In het Alpenland wordt al een tijdje gewerkt aan het afbouwen van de privacy van buitenlandse rekeninghouders. Nederland diende een paar maanden terug een groot informatieverzoek in.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Column Kees de Kort | De vijf wijzen

Een belangrijk adviesorgaan van de Duitse regering heeft een kritische analyse over het beleid van de ECB gepubliceerd. "De vijf wijzen", noemt BNR's macro-econoom hen ook wel.

De kritiek van het adviesorgaan richt zich op het beleid van de ECB omtrent quantative easing en 'gratis geld', zegt De Kort. "Volgens hen zorgt dat ervoor dat verschillende landen niet de hervormingen doorvoeren die nodig zijn, want ze kunnen zich verschuilen achter goedkoop geld. Daar bovenop wordt er behoorlijk wat gespeculeerd op de financiële markten, want het geld is gratis geworden. Dat is niet goed, ook niet voor banken en verzekeraars."