Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 9881 tot 9885
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Poetin: dieptepunt van economische crisis Rusland is voorbij

Het ergste van de economische crisis die Rusland heeft getroffen, is achter de rug. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin op zijn jaarlijkse, grootschalige eindejaarspersconferentie gezegd. Statistische gegevens wijzen op een stabilisering van de economie, aldus de president voor een 1.400 man sterke journalistenhorde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Dit heeft de lage rente ons gebracht…

De Amerikaanse centrale bank heeft voor het eerst in enkele jaren tijd haar rentestand verhoogd en daarom willen wij terugblikken op wat de Fed ons de afgelopen jaren allemaal heeft gebracht. De laatste renteverhoging dateert alweer uit het jaar 2006 en daarom is het interessant om te bekijken wat er sinds die tijd allemaal is veranderd. Sinds het jaar 2008 hadden we te maken met rentetarieven rond de 0-lijn en dit heeft uiteindelijk grote gevolgen gehad op de Amerikaanse economie.

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat het bruto binnenlands product in Amerika de afgelopen jaren sterk is gegroeid. Er is vaak kritiek gegeven over het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank, maar deze grafiek maakt duidelijk dat de lage rentestand heeft gezorgd voor een mooie economische groei.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Stookolieprijs zakt naar laagste peil in 10 jaar

De vastgelegde maximumprijs voor stookolie zakt morgen naar het laagste niveau sinds februari 2005. Een bestelling van minstens 2.000 liter mag maximaal 41,66 eurocent per liter kosten. Dat is een daling met 2,54 eurocent per liter, zo blijkt uit cijfers van de FOD Economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Gundlach: 30% kans op recessie in 2016

Het is eindelijk zover: na zeven jaar op vrijwel nul verhoogde de Fed de rente naar een half procent. Poppetje gezien, kastje dicht zou je zeggen. Niks daarvan, zo stelt obligatiekoning Jeff Gundlach, beheerder bij DoubleLine Capital. We gaan het nu nóg meer over de Fed hebben. Na elk goed economisch nieuws zullen er direct opmerkingen komen over de volgende stappen omhoog. En bij flinke dompers zullen beleggers zich afvragen of de rente wellicht weer rechtsomkeert zal maken.

Gundlach verwacht niet dat de dollar op de renteverhoging gaat stijgen. Wat we nu hebben gezien, is al ingeprijsd. Buy the rumor, sell the news. Tenzij de dollarindex, die nu 98,75 staat, gedurende meerdere dagen boven de 100,30 kan sluiten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Dure dollar helpt de boer in de opkomende markten

Afgelopen jaar is de prijs van Braziliaanse koffie met maar liefst 30% gedaald. Daarmee presteerde koffie nog slechter dan bijvoorbeeld goud, koper of olie. Dat doet vreemd aan, want de koffieoogst in Brazilië valt al twee jaar op rij tegen door aanhoudende droogte. Toch zijn de Braziliaanse boeren helemaal niet ontevreden.