Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 9891 tot 9895
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Stookolieprijs zakt naar laagste peil in 10 jaar

De vastgelegde maximumprijs voor stookolie zakt morgen naar het laagste niveau sinds februari 2005. Een bestelling van minstens 2.000 liter mag maximaal 41,66 eurocent per liter kosten. Dat is een daling met 2,54 eurocent per liter, zo blijkt uit cijfers van de FOD Economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Gundlach: 30% kans op recessie in 2016

Het is eindelijk zover: na zeven jaar op vrijwel nul verhoogde de Fed de rente naar een half procent. Poppetje gezien, kastje dicht zou je zeggen. Niks daarvan, zo stelt obligatiekoning Jeff Gundlach, beheerder bij DoubleLine Capital. We gaan het nu nóg meer over de Fed hebben. Na elk goed economisch nieuws zullen er direct opmerkingen komen over de volgende stappen omhoog. En bij flinke dompers zullen beleggers zich afvragen of de rente wellicht weer rechtsomkeert zal maken.

Gundlach verwacht niet dat de dollar op de renteverhoging gaat stijgen. Wat we nu hebben gezien, is al ingeprijsd. Buy the rumor, sell the news. Tenzij de dollarindex, die nu 98,75 staat, gedurende meerdere dagen boven de 100,30 kan sluiten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Dure dollar helpt de boer in de opkomende markten

Afgelopen jaar is de prijs van Braziliaanse koffie met maar liefst 30% gedaald. Daarmee presteerde koffie nog slechter dan bijvoorbeeld goud, koper of olie. Dat doet vreemd aan, want de koffieoogst in Brazilië valt al twee jaar op rij tegen door aanhoudende droogte. Toch zijn de Braziliaanse boeren helemaal niet ontevreden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Republikeinse senatoren tegen Obama: hef de sancties met Iran niet op na nieuwe rakettest

In de Verenigde Staten hebben 36 senatoren van de Republikeinse Partij president Barack Obama opgeroepen sancties tegen Iran niet op te heffen. Volgens de parlementariërs zijn tests met ballistische raketten door Iran “een schaamteloze minachting van de internationale verplichtingen” van het land.

De parlementsleden, 36 van de honderd in de Senaat, hebben dat geschreven in een brandbrief die woensdag bij de president werd ingediend. Onder de ondertekenaars is meerderheidsleider Mitch McConnell. Volgens de senatoren kan Iran met de nieuwe rakettechnologie die het test Israël en Amerikaanse militaire bases in de regio aanvallen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Verkoop Silver Eagle munten verbreekt opnieuw record

Het Amerikaanse munthuis heeft dit jaar voor het derde jaar op rij een recordaantal zilveren munten verkocht. Werd er vorig jaar een record van 44 miljoen Silver Eagle munten geproduceerd, dit jaar staat de teller al op meer dan 47 miljoen stuks. Eind november werd het record van 2014 al verbroken, want toen had het munthuis al ruim 44,6 miljoen munten verkocht.