Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 9911 tot 9915
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Saoedi-Arabië laat staatsschuld oplopen naar 50%

Saoedi-Arabië verwacht de komende jaren veel geld op te halen op de wereldwijde obligatiemarkt, zo schrijft Sputnik News. Binnen vijf jaar zou de staatsschuld daardoor kunnen toenemen tot 50% van het bbp van het olieproducerende land. Door de halvering van de olieprijs is het overschot op de begroting dit jaar omgeslagen in een groot tekort van meer dan 20%.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Beleggers halen massaal goud weg uit ETF’s

De voorraad van het grootste goud ETF ter wereld is deze week gezakt naar het laagste niveau sinds het uitbreken van de financiële crisis. De totale goudvoorraad zakte dinsdag naar 663,43 metrische ton, het laagste volume sinds september 2008.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Ook Zweden worstelt met stijgende huizenprijzen

De huizenmarkt van Zweden lijkt in veel opzichten op die van Nederland. Net als in ons land zijn de huizenprijzen daar enorm opgedreven door een tekort aan woningen, een slecht functionerende huursector en banken die (te) veel kredieten verstrekken aan huishoudens. De afgelopen tien jaar verdubbelden de gemiddelde huizenprijzen, terwijl appartementen zelfs 150% duurder werden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Deze roze diamant is geveild voor 26 miljoen euro

Een roze diamant heeft dinsdagavond op een veiling in Genève een recordbedrag van omgerekend 26,6 miljoen euro opgebracht. De steen van 16,08 karaat kwam in handen van een anoniem gebleven bieder, aldus veilinghuis Christie’s.

De edelsteen was gevat in een ring en geslepen in de bekende kussenvorm, een rechthoek met afgeronde hoeken. De opbrengst van het kleinood lag een half miljoen boven de geschatte waarde. De diamant was te koop aangeboden door een Amerikaanse familie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 november 2015

Deense brouwer Carlsberg schrapt tweeduizend banen

De Deense brouwer Carlsberg haalt de bezem door zijn organisatie om de winstgevendheid op te krikken, te midden van aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. 

De ingrepen leiden tot een reductie van tweeduizend kantoorbanen, ofwel 15 procent van de functies die niet direct te maken hebben met de bierproductie.

Het reorganisatieprogramma, dat de naam 'Funding the Journey' heeft gekregen, leidt in de periode 2015 tot en met 2017 tot 10 miljard Deense kroon (ruim 1,3 miljard euro) aan kosten.