Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 9921 tot 9925
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 december 2015

ECB verlaagt depositorente verder naar -0,3 procent in strijd tegen inflatie

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag het belangrijkste rentetarief verlaagd naar min 0,3 procent. Dat betekent dat banken 0,3 procent rente moeten betalen op tegoeden die ze bij de centrale bank stallen. Daarmee hoopt de ECB de strijd tegen de kwakkelende economie en de stilstaande inflatie een nieuwe impuls te geven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 3 december 2015

Column Kees de Kort | Zolang je de grote beleggers maar tevreden houdt

Het is weer ECB-dag vandaag. BNR's macro-econoom Kees de Kort verwacht meer goed nieuws voor de grote beleggers, en slecht nieuws voor de brave burgers.

De verwachting dat centralebankpresident Mario Draghi na afloop van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) met nieuwe steunmaatregelen zal komen, zorgt voor optimisme onder beleggers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 3 december 2015

Arne Petimezas: Waarom de geldpers van de ECB niet effectief is en hoe dat anders kan

Een nieuwe ronde van monetaire stimulering staat donderdag op stapel. De Europese Centrale Bank moet weer aan de bak, maar het zal lastig blijken om de inflatie en de economische groei aan te zwengelen. Analist Arne Petimezas van AFS Group legt uit waarom de ‘geldpers’ van de ECB niet goed werkt.

ECB-President Draghi zal donderdagmiddag naar alle waarschijnlijkheid een uitbreiding van het obligatieaankoopprogramma aankondigen. Om uw geheugen op te frissen: de Europese Centrale Bank onthulde in januari het aankoopprogramma en begon vervolgens in maart met de maandelijkse aankoop van 60 miljard euro aan obligaties, grotendeels publieke sector obligaties. Het programma zou in principe in september 2016 aflopen, tenzij de inflatie dan nog steeds niet duurzaam op weg is naar 2 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 december 2015

Stookolieprijs daalt morgen tot laagste peil in 6 jaar

De maximumprijzen van diesel en stookolie gaan morgen naar beneden. Terwijl de stookolieprijs zakt tot het laagste niveau sinds mei 2009, wordt de prijsdaling van diesel beperkt door het zogenoemde cliquetsysteem. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 december 2015

Franse werkloosheid kruipt verder omhoog

De werkloosheid in Frankrijk is verder opgelopen. In het derde kwartaal zat gemiddeld 10,6 procent van de Franse beroepsbevolking zonder baan, tegen 10,4 procent in de drie maanden daarvoor. 

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van statistiekbureau Insee.

De werkloosheid liep in alle leeftijdsgroepen op, maar het sterkst onder jongeren. Van de 15- tot 24-jarigen zat bijna een kwart werkloos thuis.