EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9921 tot 9925
Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016

De werkelijke reden achter de moord op Gaddafi: Goud

In oktober 2011 werd de Libische dictator Gaddafi vermoord door rebellen die gesteund werden door het Westen. De NAVO speelde een belangrijke rol in de omverwerping van het regime, dat volgens de officiële verklaring plaats moest maken voor democratie. Maar achter de schermen speelden er compleet andere belangen en argumenten mee, zo blijkt uit emails van Hillary Clinton die eind vorig jaar gepubliceerd werden. In één van die emails blijkt dat de NAVO niet uit was op het brengen van democratie, maar op het voorkomen van de totstandkoming van een door goud gedekte Afrikaanse valuta.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016

Goudprijs gestegen in 8 van de 9 meest gebruikte valuta’s

De goudprijs heeft net als vorig jaar een goede start gemaakt. De prijs van het edelmetaal staat na 10 handelsdagen 2,9% hoger, gemeten in Amerikaanse Dollars. Het hoogste punt lag op $1108 per troy ounce. In Euro’s staat goud 2,1% hoger. De AEX heeft de slechtste start ooit achter de rug. De aandelenindex daalde 8,6% in de eerste 10 handelsdagen van dit jaar.

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016

We hebben tot maart, misschien tot de zomer. Daarna is Schengen geschiedenis

Ergens begin maart beslist de Duitse bondskanselier de grenzen te sluiten in een poging haar politieke overleving veilig te stellen. Omdat het voortbestaan van de euro zonder Schengen zinloos is, beslist Angela Merkel om gelijktijdig opnieuw de Deutsche Mark in te voeren.

Ergens begin maart beslist de Duitse bondskanselier de grenzen te sluiten in een poging haar politieke overleving veilig te stellen. Omdat het voortbestaan van de euro zonder Schengen zinloos is, beslist Angela Merkel om gelijktijdig opnieuw de Deutsche Mark in te voeren.

Dit scenario is niet ontsproten aan de fantasie van een paar onverbeterlijke eurosceptici; het gaat om een rƫele angst die zowel in Brussel als in Berlijn leeft en wel op het allerhoogste niveau.

Zowel de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker als bondskanselier Angela Merkel spraken vorige week over ā€œde kwetsbaarheidā€ van Europa en "het lot van de euro, dat rechtstreeks gelinkt is aan een oplossing voor de vluchtelingencrisis."

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016

't Is crisis voor iedereen... Ook de Islamitische Staat moet besparen

Het gaat slecht met de Islamitische Staat. Nadat een groep gekende en erkende experts uit de Arabische wereld vorige week tegenover een aantal Franse parlementariƫrs details bekendmaakte over de huidige stand van zaken binnen de Islamitische Staat en daarbij bevestigde dat zelfs bij de soennitische bevolking van de door IS bezette gebieden beloftes niet zijn gehouden en het 'ideale kalifaat' lijkt te zijn vervangen door een maffieus systeem, kwam dinsdag nog meer slecht nieuws vanuit de terreurgroep.

Zo blijkt dat de islamitische staat niet enkel terrein (meer dan 40% van de bezette gebieden in Irak) verliest, maar ook geld: naast de instorting van de olieprijs zouden de Amerikanen op 11 januari ook een bank in de stad Mosoel hebben vernietigd waar IS miljoenen door de jihadisten gestolen dollars bewaarden.

Maar nu komt het: ... ...

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016

Noorse Kroon daalt door oliecrisis: andere Noorse industrieƫn beleven gouden tijden !

Noorwegen wordt gedwongen om versneld plannen uit te rollen om afhankelijk te worden van olie. De oliesector staat er momenteel onder zware druk waardoor er duizenden jobs verloren gaan. In tegenstelling tot andere landen heeft Noorwegen het voordeel dat het een financiƫle reserve heeft opgebouwd welke in nood kan dienen om de economie grondig om te vormen om zodanig de toekomst positief te kunnen veranderen.

Deze veranderingen komen een stuk sneller dan men had verwacht in Noorwegen. Dat dit moment eraan zag te komen was een zekerheid waar rekening werd mee gehouden, de timing kwam echter een 10-tal jaar te vroeg. In tegenstelling tot landen in het Midden-Oosten zien de Noren dit echter als een opportuniteit. Eerlijkheidshalve moet er wel aan toegevoegd worden dat de financiƫle middelen wel een stuk hoger zijn dan de andere olie-exporteurs ter wereld.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs