EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9926 tot 9930 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 29 maart 2016

Nieuwe bankennormen kiem voor nieuwe financiële crisis

Degene die op zoek zijn naar de volgende financiële crisis mogen alvast een gok zetten op 1 januari 2018. Een zoveelste datum waarop het kan misgaan maar wel eentje waarbij de kans toch alvast een stuk hogere is dan de andere data.

Degene die op zoek zijn naar de volgende financiële crisis mogen alvast een gok zetten op 1 januari 2018. Een zoveelste datum waarop het kan misgaan maar wel eentje waarbij de kans toch alvast een stuk hogere is dan de andere data.

In januari 2018 komen enkele nieuwe regels actief waarbij het uitlenen van geld strenger gereguleerd zal worden waarbij er een groter onderscheid zal gemaakt worden tussen al dan niet kredietwaardige klanten. Hierdoor zal het aantal faillissementen wereldwijd stijgen doordat minder kredietwaardige partijen moeilijker tot niet aan nieuwe fondsen zullen geraken. Zoals vaak met financiële regulatie zal het effect reeds ingecalculeerd zijn in de markten vooraleer dit in voege treed. Het is dan ook te verwachten dat dit alles langzaam zal doorsijpelen waarbij investeringen op middellange termijn in het gedrang kunnen komen.

De nieuwe Basel III normen zijn reeds verantwoordelijk voor het gedeeltelijk opdrogen aan liquiditeit op de financiële markten en het trager verlenen van kredieten. Nochtans zijn deze noodzakelijk om de financiële sector te beschermen tegen schokken (en tegen zichzelf).

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 28 maart 2016

Wereldhandel crasht tot onder niveau 2008!

Iedereen voelt ondertussen wel aan dat het niet goed gaat met de wereldeconomie. Steeds vaker wordt dat ook bevestigd door cijfers. Deze keer zijn het de rampzalige cijfers over de stand van de wereldwijde handel.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 28 maart 2016

Dit is hoe de dollar, de yuan en andere munten aan hun naam zijn komen

Zilver betekent in feite ‘geld’ in meer dan 14 talen. Maar ook het fiatgeld waarmee de mensen over heel de wereld betalen, komen niet zonder reden aan hun naam. De benaming ‘Dollar’ is zelfs afkomstig van een Nederlandstalig woord.

Waarom we de ‘euro’ een euro noemen, is gemakkelijk te begrijpen. Maar waarom noemen we de Amerikaanse munt een ‘dollar’ en de Chinese munt een ‘yuan’. Of de Zuid-Afrikaanse rand, de Turkse lira, de real, … alle munten hebben een speciale afkomst.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 28 maart 2016

Grote banken betalen miljarden dollars boete voor misleiden van klanten

De tien grootste banken ter wereld hebben de afgelopen jaren voor tientallen miljarden dollars aan boetes gekregen voor een verkeerde omgang met klanten. Dat meldt de Britse krant Financial Times op basis van gegevens van onderzoeksbureau Corlytics.

Volgens de onderzoekers kregen de Amerikaanse en Europese grootbanken tussen 2009 en 2015 voor in totaal 150 miljard dollar (134 miljard euro) aan boetes opgelegd door toezichthouders. Daarvan was 43 miljard dollar toe te schrijven aan verkeerd gedrag richting klanten, zoals misleiding rond beleggingen en onduidelijke communicatie richting leners.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 28 maart 2016

'Saudi-Arabië krijgt last van concurrentie op oliemarkt'

Oliegrootmacht Saudi-Arabië heeft de afgelopen jaren steeds meer last gekregen van concurrentie in zijn belangrijkste markten. 

Oliegrootmacht Saudi-Arabië heeft de afgelopen jaren steeds meer last gekregen van concurrentie in zijn belangrijkste markten. 

Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times maandag, op basis van cijfers van energieconsultancybedrijf FGE.

Volgens de onderzoekers heeft Saudi-Arabië de afgelopen drie jaar zijn aandeel op negen van zijn vijftien belangrijkste markten zien slinken.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs