Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 9931 tot 9935
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Zo functioneert geheimste geldtransfer ter wereld

Met een oeroud systeem versluizen islamitische middenstanders miljarden over de hele wereld. Het businessmodel steunt op vertrouwen en discretie. Ook IS en al-Qaida hebben niet liever omdat controle amper mogelijk is.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Londense rijken zoeken soelaas in hun kelders

Op de Londense vastgoedmarkt kan een opmerkelijke nieuwe trend worden geregistreerd. De sector toont sinds enkele tijd immers een verhoogde belangstelling voor kelderruimtes. Dat heeft het magazine The Economist gemeld. Het fenomeen kan volgens het tijdschrift ongetwijfeld worden gelinkt aan de hoge prijzen die op de vastgoedmarkt van de Britse hoofdstad worden opgetekend.

Er wordt aan toegevoegd dat moderne technologieën bovendien garanderen dat ook de kelder een comfortabele leefomgeving kan bieden.

“De inrichting van een kelder kost ongeveer 500 pond per vierkante voet”, zegt Simon Haslam, topman van het gespecialiseerde bouwbedrijf Basement Force, tegenover The Economist. “Vastgoed in Chelsea is minstens vier keer duurder.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Rusland voert olie-oorlog met Saoedi-Arabië op

Rusland is de grootste olieproducent ter wereld. Maar het land is geen OPEC-lid. De Russen zijn dus niet gebonden aan eventuele productieafspraken. De Arabieren hebben echter geen trek om op eigen houtje de verstoorde oliemarkt te stabiliseren. Zij proberen de Russen dan ook binnen het kartel te lokken. Maar voorlopig gaat Rusland nog de strijd aan wie het langst de adem in kan houden, aldus commentator Ambrose Evans-Pritchard in de Telegraph.

Sterker nog, de Russen waarschuwen dat de olieprijs nog wel zeven jaar rond $ 40 kan blijven noteren. Het land werkt momenteel dan ook plannen uit om zich voor te bereiden op een olieprijs van tussen de $ 40 en $ 60 per vat tot tenminste 2022. Zo’n scenario zou rampzalige gevolgen hebben voor de OPEC, zo stelt Evans-Pritchard. Veel OPEC-leden hebben nu al het water aan de lippen staan. De producenten in de Noordzee, offshore Brazilië en andere oliebedrijven die grote nettoschuldposities hebben zullen eveneens onder enorme druk komen.

Volgens het Internationale Energieagentschap functioneert OPEC sowieso niet meer. De leden pompen afzonderlijk naar eigen goeddunken, op zoek naar dollarinkomsten en marktaandeel. Als de huidige lage olieprijzen aanhouden, dan zullen de OPEC-inkomsten van $ 1.200 miljard in 2012 naar $ 400 miljard dalen. En dat is niet minder dan een aardverschuiving.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Deze commodity bevindt zich in een bearmarkt van epische proporties

De forse daling van de olieprijzen beheerst deze dagen het nieuws. Er is echter nog een commodity die klap na klap krijgt in de grondstoffenmarkt. Aardgas bereikte begin deze week een 13-jaars dieptepunt. En volgens diverse analisten is het einde van de daling is nog niet in zich. Met dank aan het warme weer…

“De vooruitzichten kunnen niet slechter zijn,” zo stelt Stephen Schork, schrijver voor Schork Report, tegenover CNBC. “De prijs kan dus nog veel lager.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Deze dingen trekt de olieprijs mee in zijn val: van benzineprijzen tot de hypotheekrente

De hernieuwde daling van olieprijzen sinds de zomer van 2015 heeft grote gevolgen voor tal van andere prijzen: van de hypotheekrente en benzineprijzen tot aandelen- en valutakoersen.

De wereld zwemt in de olie, dankzij een ongekende machtsstrijd tussen de sjeiks uit het Midden-Oosten en schalie-olieproducenten uit de Verenigde Staten.

Kort gezegd: Saudi-Arabië heeft als aanvoerder van landenclub Opec besloot de oliekraan wijd open te houden. De Saudi’s kunnen extreem goedkoop produceren en hopen zo concurrenten die hogere productiekosten hebben uit de markt te drukken.