Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 9931 tot 9935
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Internationale Energie Agentschap ziet pas in 2020 hogere olieprijzen

In de nieuwe ‘World Energy Outlook’ van het Internationale Energie Agentschap (IEA) wordt de wereldwijde energieconsumptie onder de loep genomen. Het agentschap stelt vast dat de olieprijs de komende jaren nog laag zal blijven en pas tegen 2020 naar 80 dollar per vat zal klimmen.

De internationale organisatie, die zich bezighoudt met het hele energiegebeuren op deze planeet, ziet hiervoor verschillende redenen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Euro zakt naar laagste niveau in maanden

De waarde van de euro is dinsdagmiddag in stevig tempo gedaald. Daarbij werd het laagste niveau ten opzichte van de dollar bereikt sinds eind april.

In de middaghandel stond de euro op 1,0695 dollar, tegen 1,0765 dollar eerder op de dag. Daarmee was de Europese munt voor het eerst sinds 23 april minder dan 1,07 dollar waard. Medio oktober werd de euro nog voor circa 1,15 dollar verhandeld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Dit wil David Cameron van EU, anders is het…Brexit!

De Britse premier David Cameron heeft dinsdag in een toespraak duidelijk gemaakt op welke punten hij concessies wil van de Europese Unie. Beperking van de toegang van migranten tot sociale voorzieningen staat hoog op het Britse verlanglijstje.

David Cameron heeft het niet makkelijk in de discussie over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie. Hij moet laveren tussen de eurosceptici binnen zijn Conservatieve Partij en de nog radicalere UKIP partij aan de ene kant en anderzijds de stemmen uit het Britse bedrijfsleven die grote nadelen zien van een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Column Kees de Kort | Beroepsoptimisten die zichzelf voor de gek houden

De bullshitmeter van BNR’s macro-econoom Kees de Kort begaf het gisteren op een haar na toen hij de vooruitzichten van de OESO voor de wereldeconomie zag. Die worden binnenkort weer dik naar beneden bijgesteld, voorspelt hij.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Eurosceptici proberen ECB weer te pakken om aanzetten geldpers

Bij het Duitse constitutioneel hof in Karlsruhe zijn drie aanklachten ingediend tegen het steunprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB). De centrale vraag is of de steun, die bestaat uit het maandelijks voor 60 miljard euro opkopen van onder meer staatsobligaties van eurolanden bij banken, strookt met de wet.

Het hof maakte dinsdag bekend dat de zaken werden aangespannen in mei, september en oktober. Een woordvoerder zei dat de aanklacht van september werd ingediend door de eurosceptische partij ALFA (Allianz für Fortschritt und Aufbruch).