Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 9946 tot 9950
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Centrale bank van Japan hanteert dezelfde koers als ECB

De “whatever it takes”-attitude van de Europese Centrale Bank lijkt wel besmettelijk te zijn. Haruhiko Kuroda, president van de Bank of Japan, heeft laten weten dat ook zij er alles aan zullen doen om de inflatie zo snel mogelijk te laten stijgen en de economie te ondersteunen. Centrale banken spelen hoe langer hoe meer een hoofdrol in deze bizarre financiële tijden.

De Japanse beursindex, de Nikkei225, doet het misschien niet slecht, maar economisch gezien staat Japan er eigenlijk niet zo goed voor. Al jarenlang heeft het land te maken met dalende prijzen en een zwakke economische groei.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Inflatie eurozone stabiel op zeer laag niveau

De prijzen in de eurozone zijn in november gemiddeld met 0,1 procent gestegen. Daarmee lag de inflatie deze maand op hetzelfde bijzonder lage peil als in oktober.

Dat meldt Europees statistiekbureau Eurostat woensdag op basis van een eerste schatting.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Goldman Sachs probeert patent te krijgen op bestaande crypto & blockchain-technologie

Goldman Sachs heeft een patentaanvraag ingediend voor SETLcoin. SETLcoin is een methode voor het cryptografisch afhandelen van effecten-transacties via blockchain technologie. Klinkt bekend?, ja precies wat nu dus ook al kan via bijvoorbeeld Bitcoin en Ripple maar dan met wat extra opties waar regeringen en banken van houden. Zoals bijvoorbeeld de optie om bepaalde soorten effecten of munten op het SETL netwerk te laten uitgeven & controleren door een centrale instantie zoals het ministerie van financien.

Banken en financiele instanties beginnen de kracht van de blockchain te erkennen, hier schreven we eerder al uitgebreid over in het artikel "Negen grote banken gaan aan de slag met de blockchain, maar waarom eigenlijk?"

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

HSBC positief over goud

De goudprijs in dollars kende onlangs zijn laagste punt in vijf jaar tijd. De laatste keer dat goud zo laag stond was februari 2010. Een dreigende renteverhoging in de VS – een die al vele maanden op zich laat wachten – wordt dat gegeven ten laste gelegd. HSBC geeft echter aan dat goud in 2016 weleens zijn rentree zou kunnen maken.

James Steel – chief precious metals analyst bij HSBC – benadrukte de drie belangrijkste redenen om wat positiever over het edelmetaal te denken. Te weten opkomende markten, de euro en ETF’s.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Infographic: Premie op goud en zilver uitgelegd

Iedereen die zich wel eens verdiept heeft in goud kopen of zilver kopen weet dat de prijs van munten en baren altijd wat hoger is dan de wereldwijde spotprijs van beide edelmetalen. Op goud is de premie maar een paar procent, terwijl de premie op zilveren munten vaak boven de 20% ligt ten opzichte van de zilverkoers. Hoe kan dat?