Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 9946 tot 9950
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Handel China blijft dalen; Peking verwacht ommekeer in 2016

De export van China is in oktober voor de vierde maand op rij gedaald. Ook de import ging opnieuw omlaag, zo bleek uit cijfers die zondag werden gepubliceerd door de Chinese overheid. De teleurstellende cijfers zorgen opnieuw voor discussie over het economisch beleid van Peking. Diverse analisten zijn sceptisch over de effectiviteit van de genomen maatregelen, maar volgens de Chinese regering zal in 2016 de ommekeer plaatsvinden.

De export daalde vorige maand met 6,9 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het is de vierde achtereenvolgende maand dat het cijfer lager noteert. In september daalde de export ook, maar wel minder hard (3,7 procent) dan in oktober.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Maersk voorspelt (nog) lagere groeiverwachting dan IMF, afgaande op maritieme transportvoorspellingen

De wereldeconomie groeit momenteel trager dan het Internationale Monetair Fonds (IMF) en andere grote voorspellingsinstantie beweren, dit aldus container-gigant Maersk.

Deze uitspraak komt niet uit de mond van één of andere doemdenker maar is rechtstreeks afkomstig van Nils Smedegaard Anderse, CEO bij A.P. Moeller-Maersk. Maersk is de grootste in de sector van het maritieme transport en dan ook een uitstekende graadmeter voor de wereldwijde handel. Met een afhandeling van niet minder dan 15% van alle consumentengoederen zijn tendensen dan ook snel zichtbaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Tsipras heeft Europa in houdgreep: financiële steun of ongelimiteerde vluchtelingenstroom

De eurolanden wachten nog steeds op de beloofde hervormingen in Griekenland en ook de onderhandelingen over de 86 miljard euro aan noodhulp worden terug volop in twijfel getrokken. Dit allemaal omdat premier Alexis Tsipras erin slaagde om gebruik te maken van een nieuwe joker in de Griekse tragedie.

De geschiedenis van de Griekse faillissement is er één van gemiste deadlines, niet vervulde verwachtingen , corruptie en het ontbreken van een gemeenschappelijke Europese visie. Ondanks de vele beloftes afgelopen zomer is er (bijna) niets veranderd en zal de Griekse kwestie later opnieuw aan bod komen, enkel nog een gradatie erger.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Goudreserves China weer toegenomen in oktober

China heeft afgelopen maand weer tonnen goud gekocht. Uit de laatste cijfers....

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 9 november 2015

China kocht in oktober 14 ton goud

De Chinese centrale bank heeft in oktober ongeveer 14 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Chinese State Administration of Foreign Exchange. Het land wil minder valutareserves aanhouden en koopt daarom stelselmatig goud bij.