Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 9951 tot 9955
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 november 2015

'Veel vraag naar kantoorruimte in Europa'

De vraag naar kantoorruimte in Europa was in het derde kwartaal terug op het niveau van voor de crisis. 

Met een totale opname van iets meer dan 3 miljoen vierkante meter werd er volgens onderzoek van vastgoedadviseur JLL evenveel verhuurd als in hetzelfde kwartaal in 2007.

Er werden vooral goede zaken gedaan in steden als Lyon, Barcelona en Parijs. Ook de Duitse huurmarkt voor kantoorruimte maakt de laatste tijd sterke groei door.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Oeso somberder over de wereld, maar niet over Nederland!

De denktank van westerse landen Oeso verwacht dat de Nederlandse economie dit jaar met 2,2 procent groeit.

Dat voorspelde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) maandag.

De Oeso voorziet voor 2016 en 2017 een groei van de Nederlandse economie met respectievelijk 2,5 en 2,7 procent. Daarmee is de organisatie iets positiever dan het Centraal Planbureau (CPB), dat rekent op plussen van 2 en 2,4 procent dit en volgend jaar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Eurolanden bevriezen 3 miljard Griekse hulp op, totdat meer wanbetalende huiseigenaren op straat staan

Griekenland moet nog wachten op de volgende lening uit Europa. Het land heeft nog niet voldaan aan de lijst met maatregelen die moeten worden doorgevoerd voordat geld wordt overgemaakt.

In de zomer werd Griekenland het met de eurolanden eens over een derde leningenprogramma van circa 86 miljard euro voor de komende drie jaar. Een eerste deel van 26 miljard euro werd vrijgegeven: 13 miljard euro werd direct overgemaakt en 10 miljard euro staat op een aparte rekening voor de eventuele versterking van de bankensector.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Bitcoin rolt in hoog tempo van onder- naar bovenwereld

De Bitcoin lijkt het imago van criminele valuta snel van zich af te schudden nu het legale circuit de munt langzaam omarmt. Een Nobelprijsnominatie en miljoenen aan investeringen zorgen voor steeds meer vertouwen. "De bitcoin is niets minder dan een revolutionaire uitvinding", aldus economieprofessor Bhagwan Chowdhry, die de bedenker(s) van de munt heeft genomineerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Economisch beleid in China ter discussie na teleurstellende handelscijfers

Afgelopen zondag werden de Chinese handelscijfers gepubliceerd. Zowel export als import zijn er weer op achteruit gegaan. Opnieuw rijst de vraag of de ondersteuningsmaatregelen van de Chinese overheid voldoende doeltreffend zijn. Peking reageert vol vertrouwen en zegt dat het jaar 2016 voor een ommekeer zal zorgen.

China doet het op zich niet slecht met een lagere, maar beter dan verwachte, economische groei. Vorige week constateerden we nog een verhoogde industriële productie maar toch laten de recente gepubliceerde handelscijfers een ander beeld zien.