Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 9956 tot 9960
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Gundlach waarschuwt de Fed: renteverhoging = blunder

Het regent de laatste tijd waarschuwingen van grote beleggers. Carl Icahn blijft bezorgd over een mogelijke crash op de financiële markten. Ook Stanley Druckenmiller ziet gevaarlijke bubbel in kortetermijndenken door het beleid van de centrale banken. Volgens obligatiekoning Jeff Gundlach dreigt een bloedbad in junk bonds, oftewel hoogrentende bedrijfsobligaties. En Gundlach waarschuwt nu de Fed. Een renteverhoging in december kan desastreuze gevolgen hebben, zo stelt de man achter DoubleLine Capital.

Gundlach trekt een vergelijking met de blunder die de Seattle Seahawks eerder dit jaar de Super Bowl kostte. In plaats van een simpele touchdown te scoren liet Seahawks coach Pete Carroll de bal gooien, waarna deze vlak voor de lijn onderschept werd. Dit staat in de VS nu al bekend als één van de grootste sportblunders ooit. En op dezelfde manier dreigt Yellen nu een zwak economisch herstel om zeep te helpen, net voordat het eindelijk echt op gang komt, zo stelt Gundlach:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Waarom iedereen NU Bitcoin moet kopen

Een technologie is “verwoestend” wanneer het een nieuwe markt creëert die daarna alle oude technologieën doet verdwijnen. De eerste iPhone is een typisch voorbeeld van een “verwoestende” nieuwe technologie. Bitcoin is dat mogelijk ook. Er zijn dan ook tal van redenen waarom iedere belegger Bitcoin in zijn portefeuille moet hebben.

Bitcoin heeft het potentieel om een “verwoestende” technologie te worden. Dat deze technologie de wereld van geld, banken en financiën op zijn kop kan zetten, maakt het mogelijk de meest belangrijke opportuniteit van deze eeuw.

Bitcoin is technologie van de 21e eeuw: open source, mobiel, peer-to-peer, cryptografisch beschermd, privacy gericht  en eigen aan het internet. Dit zorgt voor een ongeziene efficiënte en veilige manier voor financiële transacties.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Thijs Peters: TTIP is slecht voor Europa, maar gelukkig stelt het bijna niets voor

Chloorkippen en genetisch gemanipuleerde maïs stromen ongehinderd Europa binnen. En alsof dat niet erg genoeg is, gaan er honderdduizenden banen verloren. Dat is het doemscenario dat tegenstanders van het  handelsverdrag TTIP graag schetsen. Hoe erg is dat, vraagt Z24’s Thijs Peters zich af?

De onderhandelingen over de  Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) bleven heel lang van de radar van het grote publiek, maar sinds een jaar is er vooral in Duitsland, veel protest tegen het beoogde handelsakkoord met de Verenigde Staten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 november 2015

SOS spaargeld: waarom u misschien totaal verkeerd spaart

Men zegt ons constant dat het belangrijk is om geld te sparen. Er ontstaat echter een probleem wanneer mensen alleen de focus leggen op sparen en daarbij al de rest vergeten. Dit zorgt voor slechte financiële beslissingen. Dit zorgt ervoor dat u totaal verkeerd spaart.

Onderzoekers aan de Universiteit van Chicago vonden dat sparen, en vooral sparen voor een bepaald doel kan zorgen voor slechte beslissing. Zo zouden de meeste mensen veel liever een dure kredietkaart gebruiken om onverwachte kosten te betalen om toch maar niet aan het spaargeld te moeten komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 november 2015

'Veel vraag naar kantoorruimte in Europa'

De vraag naar kantoorruimte in Europa was in het derde kwartaal terug op het niveau van voor de crisis. 

Met een totale opname van iets meer dan 3 miljoen vierkante meter werd er volgens onderzoek van vastgoedadviseur JLL evenveel verhuurd als in hetzelfde kwartaal in 2007.

Er werden vooral goede zaken gedaan in steden als Lyon, Barcelona en Parijs. Ook de Duitse huurmarkt voor kantoorruimte maakt de laatste tijd sterke groei door.