Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 9966 tot 9970
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Eurosceptici proberen ECB weer te pakken om aanzetten geldpers

Bij het Duitse constitutioneel hof in Karlsruhe zijn drie aanklachten ingediend tegen het steunprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB). De centrale vraag is of de steun, die bestaat uit het maandelijks voor 60 miljard euro opkopen van onder meer staatsobligaties van eurolanden bij banken, strookt met de wet.

Het hof maakte dinsdag bekend dat de zaken werden aangespannen in mei, september en oktober. Een woordvoerder zei dat de aanklacht van september werd ingediend door de eurosceptische partij ALFA (Allianz für Fortschritt und Aufbruch).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

€100.000 sparen voor je 30e verjaardag: 7 tips

Als we jong zijn willen we vooral geld uitgeven. Daar is niets mis mee. Maar met €100.000 op uw spaarrekening op uw 30e verjaardag kunt u zonder veel moeite € 1 miljoen bij elkaar sparen tegen de tijd dat u op pensioen gaat. Dat is geen onaangename gedachte. Maar hoe komt u aan €100.000 tegen uw 30e verjaardag?

Stel u spaart €100.000 tegen uw 30e verjaardag en u laat dit geld staan tot uw 65e. Met dank aan de samengestelde intrest heeft u €1.150.615 als u op pensioen gaat bij een gemiddelde jaarlijkse opbrengst van 7%.

Business Insider heeft enkele tips om €100.000 te sparen tegen uw 30e verjaardag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

IMF roept Nederlandse regering op belastingen aan te pakken

De Nederlandse regering moet het belastingstelsel aanpakken, omdat de huidige regels de opbouw van schulden te sterk stimuleren. 

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een dinsdag gepubliceerd rapport over de Nederlandse economie.

Belastingen moeten minder worden gericht op arbeid, maar meer op consumptie en kapitaalinkomsten. Ook het huizenbezit kan volgens het IMF zwaarder worden belast. De inperking van de hypotheekrenteaftrek is een goede stap, maar gaat volgens het fonds nog niet ver genoeg.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

'Syrië wordt ons volgende Vietnam'

De ironie wil dat Vladimir Poetin nu verplicht lijkt te gaan doen wat hij al een maand lang heeft doen uitschijnen: IS aanvallen in Syrië. Inderdaad, maar het begin deze maand in de Sinaï neergestorte Russische passagiersvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Metrojet roept herinneringen op aan andere oorlogen die per ‘volmacht’ werden gevoerd, schrijft de Catalaanse journalist Lluís Bassets in de krant El País:

'Rusland is verstrikt geraakt in een oorlog die naadloos past in de oorlogen die de VS in Irak en Afghanistan ontketenden. Met elk voorval - en het neergehaalde toeristenvliegtuig zou wel eens het eerste en pijnlijkste kunnen zijn - zullen de herinneringen aan de (door Rusland) in Afghanistan geleden nederlaag opnieuw opleven. Moskou beleefde daar zijn eigen Vietnam, net als de Amerikanen in Irak en Afghanistan een dubbele herhaling van het verliessyndroom moeten incasseren. Dat alles zou kunnen leiden tot een strategie waarbij de directe confrontatie in Syrië wordt vermeden en wordt overgegaan tot terrorismebestrijding van op afstand.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Is dit een grap? Frankrijk gaat Griekenland adviseren inzake besparingen

De Griekse regering gaat proberen administratieve hervormingen door te voeren naar Frans model. Tijdens een recent bezoek van de Franse president François Hollande aan Athene werd daartoe een samenwerkingsprotocol ondertekend. Dankzij de technische assistentie van Parijs moeten in Griekenland hervormingen 'beter, sneller en efficiënter worden doorgevoerd,' schrijft de Griekse krant Kathimerini.

Franse ‘specialisten’ zouden al aan de slag zijn in verschillende Griekse ministeries, waar ze 'hun know-how inzake hervormingen' ter beschikking stellen.