Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 9966 tot 9970
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Noodlijdende oliesjeiks gooien laatste troef op tafel

Het water staat de Saoedi’s aan de lippen. Nu de olieprijs verder wegzakt lijkt het totale bankroet dichterbij dan ooit. Het land waar iedere burger aan het subisidie-infuus van de oliemiljarden hangt, staat op instorten.

Saoedi-Arabië heeft niets anders dan olie. De burgers krijgen riante uitkeringen, betaald met olie-dollars, en hebben geen specifieke skills. Het is een parasitair volk dat niks anders dan vrouwen stenigen en apostaten onthoofden om handen heeft. Zonder olie-inkomsten wordt het land gecatapulteerd naar het stenen tijdperk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Russen verbieden één van wereld’s grootste gasleveranciers te exporteren naar Europa

Turkmenistan, dictatoriaal geregeerd en geïsoleerd zit op enorme gasreserves. De export naar Europa is echter geblokkeerd waardoor het amper kan genieten van de enorme mogelijkheden.  Het land wil nu een nieuwe gasleiding aanleggen naar het Oosten, dwars door een land in oorlog, Afghanistan….

De Kaspische Zee scheidt Europa van Azië, een meer welke kan overstoken worden in ongeveer 17u met de veerboot. Een nieuwe pijpleiding aanleggen van ongeveer 300 km om dit meer te overbruggen is amper een technische uitdaging en zou op die manier de Europese markt openen voor gas uit Turkmenistan. Het probleem is echter dat de overige aangrenzende staten, in het bijzonder Rusland, hier op zijn zachtst gezegd nogal wat problemen mee hebben.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Beleggen in Goudmijnen 2015: -21%

De aandelenkoersen van de grootste goudmijnen zijn dit jaar extreem volatiel geweest. Een goudmijnen zag de koers zelfs.....

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Woensdag rentedag: verhoogt de Fed nu echt de rente?

Beleggers wereldwijd kijken deze week met grote belangstelling naar het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve. Woensdag wordt namelijk het belangrijke rentebesluit genomen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Fed dan voor het eerst sinds 2006 de rente gaan verhogen.

Naar verwachting acht de Fed de Amerikaanse economie robuust genoeg om een renteverhoging aan te kunnen. Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten staat al sinds de financiële crisis van 2008 op het historisch lage peil van 0 tot 0,25 procent. In september besloot de Fed nog af te zien van een renteverhoging, wat als een verrassing kwam op de financiële markten, omdat was verwacht dat de rente die maand al opgekrikt zou worden.

Een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed acht de tijd nu wel rijp voor een rentestap. De meeste economen denken dat de Fed het renteniveau in ’s werelds grootste economie zal verhogen tot een niveau van 0,25 tot 0,5 procent. Het rentebesluit wordt woensdag om 20.00 uur Nederlandse tijd naar buiten gebracht, gevolgd door een toelichting van Fed-voorzitter Janet Yellen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Vermeende uitvinder Bitcoin wilde voor $85 miljoen goud kopen

Craig Wright, de vermeende uitvinder van de Bitcoin, wilde in 2013 voor $85 miljoen goud kopen. Volgens de Australian had hij met zakenman Mark Ferrier uit Perth een deal gesloten om voor tientallen miljarden dollars aan goud te kopen met Bitcoins. Ook was hij van plan geweest software te kopen met de virtuele munt, die hij nodig had om een nieuw bedrijf op te starten.