Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 9976 tot 9980
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 30 november 2015

Westers blok ziet aandeel in wereldeconomie verder afkalven

Het aandeel van de Europese Unie in de totale wereldeconomie is de voorbije vijfendertig jaar bijna gehalveerd. Dat blijkt uit een rapport van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aandeel van de huidige lidstaten van Europese Unie in de wereldeconomie viel van 30 procent tot 17 procent terug, terwijl de Verenigde Staten een achteruitgang van 22 procent naar 16 procent moest registreren. In China daarentegen kon een groei van 2,4 procent naar 16,6 procent worden gemeld.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 30 november 2015

Goudprijs naar $500 volgens Rabobank

Volgens de Rabobank is goud een bubbel die implodeert. De bank voorziet...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 30 november 2015

Kijktip: De geheime wereld van goud

Vanavond om half negen wordt op nieuwszender RTL-Z de documentaire ‘De Geheime Wereld van Goud’ uitgezonden. Volgens de aankondiging gaat de documentaire in op de bijzondere aantrekkingskracht die het edelmetaal heeft op de mensheid en op de rol die het speelt (speelde?) in het monetaire systeem.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 30 november 2015

Is renteverhoging Fed negatief voor goud?

Vaak wordt door verschillende media aan zogenaamde ‘experts’ gevraagd wat de redenen van een daling van goud op een bepaalde dag was. Het meest genoemde argument is de verwachte renteverhoging door de Federal Reserve. Maar is dat ook echt zo?

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 30 november 2015

Amerikaanse retailer slaat voor $10 miljoen goud en zilver in

De online retailer Overstock.com heeft voor $10 miljoen aan gouden en zilveren munten ingekocht als verzekering tegen financiële rampspoed, zo bericht de Financial Times. Volgens directeur Jonathan Johnson wordt het edelmetaal buiten het banksysteem bewaard voor het geval het elektronische betalingsverkeer faalt.