Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 9976 tot 9980
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 8 november 2015

'Wereldeconomie zwakker dan gedacht'

De wereldeconomie staat er slechter voor dan tot dusver naar voren komt uit de voorspellingen van onder meer het Internationaal Monetair Fonds (IMF). 

Dat heeft de topman van het Deense conglomeraat A.P. Møller-Maersk gezegd in een interview met financieel persbureau Bloomberg.

Maersk is het moederbedrijf van 's werelds grootste containervervoerder Maersk Lines, die goed is voor circa 15 procent van het wereldwijde vervoer van consumentenproducten over zee. Het concern is daarom een belangrijke graadmeter voor de economie.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 8 november 2015

The Bitcoin report #26: Interview met Roger Ver

Deze week in The Bitcoin Report een exclusief interview met Roger Ver (Bitcoin Jezus) Roger heeft in vele Bitcoin startups geïnvesteerd, en zijn grootste passie is Bitcoin We praten over zijn website Bitcoin.com, alternatieve cryptocurrencies en waarom Bitcoin het beste alternatief is om uit het huidige geldsysteem te ontsnappen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 8 november 2015

Hallo? Let iemand nog op Wit-Rusland?

Wit-Rusland, een land dat niets te maken heeft met alles wat er gebeurt tussen Oekraïne en Rusland, dreigt slachtoffer te worden van de boycotmaatregelen die Europa heeft ingesteld tegen Rusland.

De banken in Belarus komen steeds vaker in de problemen nu de export van de Wit-Russische bedrijven richting grote broer Rusland helemaal is ingestort, aldus The Financial Times.

Dit jaar ging het bruto binnenlands product er in Belarus al met meer dan 3,5% op achteruit. Voor volgend jaar voorspelt het Internationaal Muntfonds (IMF) een achteruitgang van het BBP met dik 2%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 8 november 2015

Als u hier belegt bent u het Noorse staatsfonds voor!

Het Noorse overheidsfonds is het grootste ter wereld. Het investeert $860 miljard in opdracht van de Noorse overheid. Geld dat gemakkelijk verdiend is met olieinkomsten en door de sterke groei van de beleggingen. Maar qua allocatie is het helemaal niet evenwichtig belegd.

Tot 2010 investeerde het fonds enkel in obligaties en aandelen. Met veel succes overigens. Maar vijf jaar geleden beslisten de beheerders om ook in vastgoed te beginnen beleggen.

10% van de fondsen, een slordige $86 miljard, zou op termijn in vastgoed geinvesteerd worden. Dat moet het risicoprofiel van de portfolio verbeteren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 8 november 2015

Daarom geven we allemaal te veel uit

We hebben allemaal een gat in ons hand, omdat we gewoon vergeten dat we nog geld nodig hebben in de toekomst. We trappen in de val van het 'vertekende optimisme': we denken onterecht dat we er goed voor staan.