Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 9981 tot 9985
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 8 november 2015

Zicht op rentestap VS drukt waarde euro

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar ging vrijdagmiddag hard onderuit na onverwacht positieve berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Die brengen de eerste renteverhoging in de Verenigde Staten sinds mei 2006 aanzienlijk dichterbij.

De euro was rond 16.30 uur 1,0735 dollar waard en stond daarmee op het laagste peil sinds eind april. Eerder op de dag was de Europese munt bijna 1,09 dollar waard. Medio oktober stond de euro nog op circa 1,15 dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 8 november 2015

Uw schulden snel afbetalen? 5 tips om u te helpen

Schulden, de meeste mensen hebben het. Schulden worden in deze tijd zelfs als goed beschouwd. Uw schulden snel afbetalen kan echter heel bevrijdend werken. Wie geen schulden meer heeft, heeft namelijk geld over om aan andere zaken te spenderen. Wie schuldenvrij is, wil dikwijls niet meer terug.

Toch is er iets raar aan schulden. Het maakt ons niet alleen een slaaf van het systeem, het zorgt er ook voor dat we meer geld moeten terugbetalen dan we in eerste instantie gekregen hebben. En toch zijn we er zot van.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 8 november 2015

De grote Arabische hold-up

Niemand lijdt zo hard onder de lage olieprijzen dan de Saoedi’s. Saoedi-Arabië, waar zowat elke burger op riant leefloon leeft betaald met oliegeld, zou zelfs binnen de 5 jaar volledig failliet zijn.

Het land leefde decennialang op de pof van hoge olieprijzen en kan via het OPEC-kartel niet langer de wereldprijzen controleren. Kortom: willen de Saoedi’s hun hachje redden, moeten ze NU handelen.

En dat doen ze blijkbaar vrij drastisch.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 8 november 2015

Ploef! Euro keldert na sterk Amerikaans banencijfer

De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is afgelopen maand stevig aangetrokken, zo bleek vrijdag. De euro kreeg een flinke tik, aandelenbeleggers reageerden positief.

Uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid blijkt dat ’s werelds grootste economie bood in oktober werk aan 271 duizend mensen meer dan een maand eerder. Dit terwijl economen gemiddeld rekenden op een plus van 137 duizend banen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: zondag 8 november 2015

Column Kees de Kort | De muziek is eruit

Het economisch herstel begint aan zijn eind te komen, concludeert BNR's macro-econoom Kees de Kort op grond van de herfstprognose van de Europese Commissie.

In haar herfstprognose voorspelde de Europese Commissie gisteren voor de eurozone een matig herstel. De economie profiteert weliswaar van de lage olieprijs, de dalende waarde van de euro en het stimuleringsbeleid van de ECB, maar wordt afgeremd door de afzwakkende groei in opkomende markten en aanhoudende geopolitieke spanningen.