Nieuws / Artikelen met het woord

58208 artikelen gevonden. Artikel 9986 tot 9990
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

Wat een dag…

Van feestvreugde voor het nieuwe jaar is op de beurzen vandaag niets te merken.

De Chinese aandelenmarkt kelderde door slechte macro-economische cijfers over de industrie en de productie van kleine en middelgrote bedrijven. Door nieuwe regels wordt de handel voor de rest van de dag geschorst als de daling de 7% bereikt. Dat was vandaag dus het geval. ‘Reconsider your orders’ is het motto… De Chinezen hebben in 2015 slechte ervaringen gehad met crashes van beurzen, dit willen ze nu indammen.

De andere wereldwijde bmarkten zetten hierdoor ook een daling in die nog eens versterkt wordt door problemen in het Midden-Oosten (IS + spanningen tussen Saudi-Arabië en Iran). Alsof dat nog niet alles is deed Alexis Tsipras, de Griekse premier nog wat olie op het vuur door zich openlijk vragen te stellen bij de pensioeneisen van de geldschieters. De Bel20 behoorde nog tot de betere indices met geen 2% daling. Bekaert schiet er bovenuit, waarschijnlijk door de vermelding in VTM Nieuws als aankooptip en de adviesverhoging van ABN Amro. Zij gaven maar liefst een koersdoel mee van 37 euro (nu 29,51 bij het handelseinde).

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

IMF: overvloed aan uitdagingen in 2016

De wereldeconomie wordt dit jaar getekend door een overvloed aan uitdagingen. Dat zei hoofdeconoom Maury Obstfeld van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag. Opkomende markten zullen in zijn ogen de hoofdrol opeisen, terwijl China als op een na grootste economie het kaliber heeft om de financiële markten schrik aan te jagen.

Obstfeld, die in september het stokje overnam van OIivier Blanchard, wees op tal van economische en politieke uitdagingen zoals de oorlogen in het Midden-Oosten en de vluchtelingencrisis die daaruit voortvloeide. ,,De stemming in de financiële markten is weemoedig ondanks aanhoudende steun van de centrale banken in Europa en Japan. De Federal Reserve heeft een eerste rentestap gezet. Belangrijk is welk pad nu gevolgd wordt en hoe de Fed daarover communiceert met de markten”.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

Rick Rule en Keith Neumeyer over Goud en Zilver in 2016

Rick Rule (Sprott) en Keith Neumeyer (First Majestic Silver) over beleggen in goud en zilver in 2016...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

Beste munt in 2015? Bitcoin!

Op de valutamarkten was 2015 een bewogen jaar met het opnieuw laten floaten van de Zwitserse frank, de daling van de euro tegenover de dollar, de inzinking van verschillende grondstoffenmunten en de vrije val van enkele munten uit ontluikende markten zoals de Zuid-Afrikaanse rand en de Turkse lira. Maar om de beweging van het jaar te vinden, moeten we de platgetreden paden verlaten en die van de cryptomunt, de bitcoin, inslaan.

De bitcoin steeg in 2015 uitgedrukt in dollar 40% in waarde tot boven de 400 dollar. En tegenover de meeste andere munten boerde de virtuele munt, gezien de sterke prestatie van de dollar, zelfs nog beter.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

Goudprijs 2% hoger op eerste beursdag van 2016

Terwijl de aandelenmarkten wereldwijd rood kleuren stijgen de koersen van edelmetalen. De goudprijs staat op het moment van schrijven bijna 2% hoger op bijna €996 per troy ounce, terwijl de prijs van een kilo zilver een procent hoger staat op ruim €414. De edelmetalen profiteren van hun status als veilige haven.