Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 9991 tot 9995
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

Een stad enkel voor rijken

Mao Zedong zou zich wellicht omdraaien in zijn graf mocht hij het nieuws horen, maar de Chinese zakenman Yan Jiehe is toch echt van plan een stad te bouwen die exclusief zou voorbehouden zijn aan rijken. De elitaire stad zou de naam Blue Sea Bay dragen en zou worden opgetrokken in de buurt van Hong Kong.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

‘Duits besluit sluiting kerncentrales klap voor lokale economie’

Het besluit van de regering Merkel om de kerncentrales te sluiten na de ramp in Fukushima, heeft dramatische gevolgen voor mensen die om die centrales heen wonen. Aan hun belang wordt onvoldoende gedacht, stelt Thomas Bauer, hoogleraar economie aan de Universiteit van Bochum.

De prijzen van onroerend goed in de buurt van Duitse kerncentrales zijn met 6 procent gedaald als gevolg van de wijziging in het Duitse energiebeleid stelt Thomas Bauer,

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

Gezinnen nog nooit zo diep in de schulden

De schuldgraad van de gezinnen is hoger dan ooit, zo schrijft De Tijd vandaag. Het bedrag dat de Belgen hebben ontleend, was in het tweede kwartaal even hoog als hun jaarinkomen na belastingen. Tien jaar geleden bedroeg de schuld slechts 71 procent van dat inkomen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

China doet Duitse staatsobligaties in de verkoop

De Chinese centrale bank verkoopt Duitse staatsobligaties en maakt het daarmee voor de ECB gemakkelijker haar stimuleringsprogramma uit te voeren. Iedere maand moeten centrale banken uit de Eurozone gezamenlijk ongeveer €60 miljard aan (staats)obligaties uit de markt halen, maar dat blijkt in de praktijk geen gemakkelijke opgave te zijn.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

Dirk Bezemer levert kritiek op plannen Ons Geld

Hoogleraar Dirk Bezemer zet zijn vraagtekens bij de plannen van Burgerinitiatief Ons Geld. Hij betoogt dat er geld naast betaalmiddel ook een middel is om nieuwe economische activiteit mogelijk te maken. Bezemer is verder sceptisch over het idee om de controle op kredietcreatie weg te halen bij banken.