Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 9996 tot 10000
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

Column Kees de Kort | Honderd procent ongeloofwaardig

De bullshitmeter van BNR's macro-econoom Kees de Kort is nu echt kapot na nieuwe cijfers uit China over probleemleningen.

"Je kent mijn begrip de 'bullshitmeter'. Die is kapot! Hij ging er gewoon helemaal aan", zegt De Kort.

Zijn bullshitmeter raakte defect nadat er nieuwe cijfers verschenen in China. "Daar kwamen getallen vandaan die zo lachwekkend waren... Het percentage Chinese probleemleningen is volgens de Chinese autoriteiten 2 procent van alle leningen. Dat is niet gewoon ongeloofwaardig, dat is buiten elke categorie."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 november 2015

OPEC neemt verrassend nieuw lid op welke lagere olieprijs wil !

Na vijf decennia de belangen verdedigd te hebben van de olie-exporterende landen maakt de OPEC een verrassende keuze met het laten toetreden van een nieuw lid, namelijk een land welke meer dan het dubbel verbruikt dan hetgeen er opgepompt wordt.

Indonesië zal de Organization of Petroleum Exporting Countries, of kortweg OPEC, bijtreden als het 13e lid. Door de geografische ligging zal Indonesië het enigste OPEC land zijn welke gelegen is in Azië waardoor het van vitaal belang is om controle te kunnen uitoefenen in deze regio. Deze regio is van het allergrootste belang door de snel groeiende vraag naar olie, in tegenstelling tot de klassieke markten. Met een jaarlijkse te betalen olierekening van bijna 13 miljard USD per jaar is Indonesië daarentegen wel een buitenbeentje in de OPEC.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 november 2015

Hoe kan de Amerikaanse dollar stijgen en dalen op hetzelfde moment?

De wereld zit vol met percepties. Wat voor de ene wit is, is voor de andere zwart. Dit vinden we ook terug in de financiële markten. Wat voor de ene het grootste gevaar is, is voor de andere de grootste opportuniteit. Dit maakt het voor beleggers niet gemakkelijk om de juiste keuze te maken.

Vaak komen we verschillende visies tegen die in feite allemaal gelijk hebben. Wie de juiste visie volgt, kan daar veel geld mee verdienen. Maar hoe weet u nu elke visie de juiste is als ze elkaar tegenspreken maar toch gelijk hebben?

Neem nu China als voorbeeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 november 2015

Hyperinflatie eist zijn tol in Venezuela: nieuwe bankbiljetten

In Europa klaagt Mario Draghi over het gebrek aan inflatie. Hij zweert erbij dat hij alles zal doen om inflatie te creëren. Het QE-programma van de centrale bank zal desnoods uitgebreid worden als blijkt dat het drukken van 60 miljard euro per maand niet genoeg is.

Aan de andere kant van de wereld kampt een land met het tegenovergestelde probleem. Venezuela is er wél in geslaagd om inflatie te creëren… véél inflatie!

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 25 november 2015

De vlucht uit obligaties is begonnen

Grote beleggingsfondsen stappen één voor één uit de grootste en misschien ook wel meest overgewaardeerde markt van dit moment, die van obligaties. Het grote geld zoekt alternatieven, nu er steeds meer signalen komen dat de rente gaat stijgen. Een stijgende rente betekent dat de waarde van obligaties daalt, terwijl die nu vaak al geen rendement meer opleveren.