Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 9996 tot 10000
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

China doet Duitse staatsobligaties in de verkoop

De Chinese centrale bank verkoopt Duitse staatsobligaties en maakt het daarmee voor de ECB gemakkelijker haar stimuleringsprogramma uit te voeren. Iedere maand moeten centrale banken uit de Eurozone gezamenlijk ongeveer €60 miljard aan (staats)obligaties uit de markt halen, maar dat blijkt in de praktijk geen gemakkelijke opgave te zijn.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

Dirk Bezemer levert kritiek op plannen Ons Geld

Hoogleraar Dirk Bezemer zet zijn vraagtekens bij de plannen van Burgerinitiatief Ons Geld. Hij betoogt dat er geld naast betaalmiddel ook een middel is om nieuwe economische activiteit mogelijk te maken. Bezemer is verder sceptisch over het idee om de controle op kredietcreatie weg te halen bij banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

Peter Schiff: Japan via QE op weg naar communistische heilstaat

Peter Schiff is altijd goed voor reuring. De voorman van Euro Pacific Capital zag aan de ene kant de crisis in 2008 aankomen. Aan de andere kant is zijn voorspelling van een ineenstorting van de Amerikaanse dollar, door het hardnekkige handelstekort van ‘s wereld grootste debiteur, de VS, nog niet uitgekomen.

In zijn laatste opiniestuk gaat de strateeg in op de effecten van kwantitatieve verruiming, ofwel QE. Hoewel de Fed de rente lijkt te willen verhogen, waarschuwen grootheden als Ray Dalio dat er eerder een nieuwe grote QE komt dan een significante cyclus van renteverhogingen. En ECB-president Mario Draghi denkt er over na het opkoopprogramma wellicht te op te schroeven in december.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Amerikaanse schulden stijgen met $339 miljard in één dag

De VS is de grootste schuldenaar ter wereld. 18,5 biljoen dollar is het schuldig, in geen enkel land is de schuldenberg groter. Vreemd, want de VS heeft toch al bijna een eeuw lang een schuldplafond? Een wetgeving die het belet om extra schulden aan te gaan boven een bepaald bedrag.

De wetgeving dateert van 1917 en het schuldplafond bedroeg toen $11,5 miljard. Ondertussen is het al zo vaak verhoogd dat niemand meer lijkt te weten hoeveel keer precies.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Bitcoin wordt ’s werelds 6e grootste reservemunt

Het gaat weer hard met Bitcoin. Begin deze week noteerde de virtuele munt nog rond $300 en gisteren bereikte het een voorlopige piek van $485 waarna de prijs terugzakte tot $375. Maar er zit nog veel meer in want volgens een expert kan Bitcoin wel eens een van de grootste reservemunten ter wereld worden.

Magister Advisors, een Brits adviesbureau dat adviseert rond overnames en fusies in de technologiesector, voorspelt dat Bitcoin tegen 2030 de 6e grootste reservemunt ter wereld kan worden.