Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 9996 tot 10000
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Crisis in de Golf: Saoedi's verhogen benzineprijs met 50%, voeren btw in

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Saoedi-Arabië een begroting met een tekort voorgesteld. Het koninkrijk denkt 2016 met een deficit van een kleine 80 miljard euro te zullen afsluiten, dat is zo’n 21% van het bbp. De Saoedi’s houden in hun budget rekening met een vat olie aan 26 dollar, aan de voorzichtige kant dus.

Aan twee uitgaven wordt niet geraakt: het leger (Riyad is wereldwijd de grootste aankoper van oorlogstuig) en de sociale uitgaven in een land met 30 miljoen inwoners, waarvan 60% jonger is dan 30, vaak geen werk heeft en kwetsbaar is voor jihadisme.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

'In vele Europese landen leeft het gevoel dat iets niet functioneert'

“In vele Europese landen leeft het gevoel dat iets niet functioneert, dat Europa niet langer die veelbelovende toekomst van weleer biedt en dat de jongeren aan hun lot worden overgelaten,” schrijft Loïc Armand, de voorzitter van de Europacommissie van de Franse werkgeversorganisatie Medef, in een opiniestuk in de Franse zakenkrant Les Echos. 

“Europa moet vandaag een einde maken aan de ‘droom’ van een federatie van 28 landen en zijn lidstaten meer flexibiliteit geven, terwijl ze gelijktijdig de economische en sociale convergentie moet versnellen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Niemand wil nog bij de eurozone

De volgende jaren moet geen verdere uitbreiding van de eurozone worden verwacht. Dat heeft Valdis Dombrovskis, Europees commissaris voor economische en financiële zaken, tegenover de Duitse krant Die Welt bevestigd. "In het verleden streefden vele naties naar de euro, maar vandaag behouden ze vaak liever de eigen munt," geeft Dombrovskis toe.

"De sterke adhesie van de eurozone vormde destijds een grote aantrekkingskracht op de nieuwe lidstaten van de Europese Unie. Die situatie is echter door de financiële crisis gevoelig veranderd en de problemen met Griekenland hebben die trend nog versterkt."

De voorbije twee jaar hebben Letland en Litouwen voorlopig als laatste lidstaten de euro geadopteerd. Groot-Brittannië en Zweden hebben altijd een toetreding tot de eurozone afgewezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Is goud een goede investering?

Beurswebsite ‘The Motley Fool’ vraagt zich op dit moment af of een investering in goud wel een goede belegging is. De beurswebsite constateert dat de goudprijs sinds het jaar 2011 een duidelijke top heeft neergezet en op basis van het verleden zou de daling nog wel eens langer kunnen gaan standhouden.

De beurswebsite doet voornamelijk een beroep op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is het koersverloop van de goudprijs te zien gecorrigeerd met de Amerikaanse inflatie. Deze grafiek laat bijvoorbeeld zien dat we rond het jaar 1980 een soort zelfde top wisten neer te zetten als in het jaar 2011 is gebeurd. In het jaar 1980 duurde het uiteindelijk ruim 20 jaar voordat de goudprijs een stevige bodem wist neer te zetten. Gezien het koersverloop van vandaag de dag vraagt The Motley Fool zich daarom ook af of we nog lager kunnen gaan?

>> Ontdek wat onze analisten verwachten van de goudprijs

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

4 grafieken die de Chinese groeivertraging in perspectief plaatsen

Iedere dag verschijnen er weer duizenden artikelen op het internet over de economie van China. Of beter gezegd, over de problemen in de economie van China. Beleggers, analisten en andere marktkenners; iedereen let op China. Het is daarom goed om de discussie in een heldere context te plaatsen. Hieronder volgen vier grafieken die u daarbij kunnen helpen.

Volgens Bloomberg is China nog altijd op weg om een economische groei te realiseren van bijna 7 procent. Dat is 3 keer zoveel als de VS; 5 keer zoveel als de eurozone; en meer dan 10 keer zoveel als Japan, aldus een doorsnee van economen gepeild door Bloomberg News.