Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 101 tot 105
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

Nog één week om oude munt van één pond uit te geven

Over één week verdwijnen de oude Britse munten van één pond uit roulatie. Daarna zijn ze nog wel inwisselbaar in de banken, maar winkels zullen het recht hebben om het geld te weigeren. De oude ronde pond wordt vervangen door nieuwe hoekige munten.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

Historicus: Met dit stappenplan kunnen we Europa redden van de ondergang

‘Komende jaren worden beslissend voor onze toekomst’

De inmiddels veel gelezen Duitse historicus, journalist, wetenschapper en financieel adviseur Jürgen Fritz heeft een helder en realistisch stappenplan gepresenteerd waarmee zijn thuisland en heel Europa van de ondergang door massa immigratie en islamisering kunnen worden gered. ‘Duitsland en Europa, onze onvergelijkelijke cultuur, democratie en rechtstaat, onze grond-, burger- en mensenrechten worden ernstig in hun langdurige bestaan bedreigd. Hoe kunnen wij deze unieke verworvenheden, alles wat ons lief is, redden en voor de lange termijn zeker stellen?’

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

Chinees ‘kommetje’ geveild voor 32 miljoen euro

Bij het veilinghuis Sotheby’s in Hongkong is een antieke Chinese kom voor recordbedrag van 38 miljoen dollar verkocht. De kom is een duizendtal jaar oud en zou afkomstig zijn van één van de vijf grote Wu Da Ming Yao, de keramiekproducenten die als toeleverancier van het keizerlijk hof van de Song-dynastie mochten optreden.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

ECB verdiende 7,8 miljard euro aan Griekse obligaties

De ECB heeft de afgelopen vijf jaar €7,8 miljard verdiend aan Griekse staatsobligaties, zo verklaarde de centrale bank in reactie op een vraag van een Griekse parlementslid in het Europees Parlement. Deze winst wordt, samen met de winst op alle andere obligaties die de centrale bank op haar balans heeft staan, naar rato uitgedeeld aan de 19 nationale centrale banken van de Eurozone.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

Iran en Turkije willen in eigen valuta handelen

Turkije en Iran zullen in de toekomst vaker hun eigen valuta gebruiken in onderlinge transacties, zo maakten de centrale banken van beide landen onlangs bekend. De twee centrale banken willen het voor banken en bedrijven eenvoudiger en goedkoper maken om Iraanse rial te wisselen voor Turkse lira en omgekeerd.