Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 10001 tot 10005
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

Gezinnen nog nooit zo diep in de schulden

De schuldgraad van de gezinnen is hoger dan ooit, zo schrijft De Tijd vandaag. Het bedrag dat de Belgen hebben ontleend, was in het tweede kwartaal even hoog als hun jaarinkomen na belastingen. Tien jaar geleden bedroeg de schuld slechts 71 procent van dat inkomen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

China doet Duitse staatsobligaties in de verkoop

De Chinese centrale bank verkoopt Duitse staatsobligaties en maakt het daarmee voor de ECB gemakkelijker haar stimuleringsprogramma uit te voeren. Iedere maand moeten centrale banken uit de Eurozone gezamenlijk ongeveer €60 miljard aan (staats)obligaties uit de markt halen, maar dat blijkt in de praktijk geen gemakkelijke opgave te zijn.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

Dirk Bezemer levert kritiek op plannen Ons Geld

Hoogleraar Dirk Bezemer zet zijn vraagtekens bij de plannen van Burgerinitiatief Ons Geld. Hij betoogt dat er geld naast betaalmiddel ook een middel is om nieuwe economische activiteit mogelijk te maken. Bezemer is verder sceptisch over het idee om de controle op kredietcreatie weg te halen bij banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

Peter Schiff: Japan via QE op weg naar communistische heilstaat

Peter Schiff is altijd goed voor reuring. De voorman van Euro Pacific Capital zag aan de ene kant de crisis in 2008 aankomen. Aan de andere kant is zijn voorspelling van een ineenstorting van de Amerikaanse dollar, door het hardnekkige handelstekort van ‘s wereld grootste debiteur, de VS, nog niet uitgekomen.

In zijn laatste opiniestuk gaat de strateeg in op de effecten van kwantitatieve verruiming, ofwel QE. Hoewel de Fed de rente lijkt te willen verhogen, waarschuwen grootheden als Ray Dalio dat er eerder een nieuwe grote QE komt dan een significante cyclus van renteverhogingen. En ECB-president Mario Draghi denkt er over na het opkoopprogramma wellicht te op te schroeven in december.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Amerikaanse schulden stijgen met $339 miljard in één dag

De VS is de grootste schuldenaar ter wereld. 18,5 biljoen dollar is het schuldig, in geen enkel land is de schuldenberg groter. Vreemd, want de VS heeft toch al bijna een eeuw lang een schuldplafond? Een wetgeving die het belet om extra schulden aan te gaan boven een bepaald bedrag.

De wetgeving dateert van 1917 en het schuldplafond bedroeg toen $11,5 miljard. Ondertussen is het al zo vaak verhoogd dat niemand meer lijkt te weten hoeveel keer precies.