Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 10001 tot 10005
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Heeft Noord-Korea een waterstofbom?

Noord-Korea is erin geslaagd een waterstofbom te bouwen. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un volgens het Korea Central News Agency (KCNA) gezegd tijdens een bezoek aan de Phyongchon Revolutionary Site. In de Verenigde Staten wordt echter sceptisch gereageerd op de beweringen van de Noord-Koreaanse dictator.

De Amerikaanse militaire top zegt daarbij dat er geen enkele aanwijzing kon worden gevonden voor de productie van een Noord-Koreaanse waterstofbom. Noord-Korea heeft al herhaaldelijk gedreigd zijn aartsvijanden Zuid-Korea en de Verenigde Staten militair te zullen vernietigen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 14 december 2015

Patrick Beijersbergen: het olietijdperk is voorbij, wat nu met de energiesector?

De voorspelling dat olie naar 20 dollar gaat wordt met de dag minder gewaagd. Maar welke aandelen koop je nu in de energiesector?

Natuurlijk komen ze er niet echt uit in Parijs. Zo’n klimaattop heeft veel te veel deelnemers om zaken voor elkaar te krijgen en in China moeten er eerst — letterlijk — mensen dood neervallen op straat door de lucht die ze inademen. En dat zal gebeuren.

Hard werken, weinig resultaat. Een slap compromis is wat de wereld zaterdag mag verwachten. Maar toch was het nuttig: er is veel aandacht in de media geweest voor de klimaatproblemen, gewone mensen overal op deze aardbol zijn weer iets milieubewuster geworden. En nog iets: de meest vooruitstrevende landen gaan gefrustreerd naar huis. En wat doe je als je gefrustreerd thuiskomt? Dan sla je eens even lekker met de deur en laat zien dat je hier wel de baas bent.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 12 december 2015

Goudvoorraad Oostenrijk, 15 ton van Londen naar Wenen

Oostenrijk heeft vanaf oktober 15 ton goud terug gehaald naar Wenen. Het is slecht een fractie van wat er nog meer....

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

11 december: ‘Chinese Buffett’ spoorloos verdwenen en 6 andere dingen die je moet weten

Van de Chinese superbelegger Guo Guangchang is plotsklaps geen spoor meer te bekennen. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

Prijs diesel en benzine op laagste peil in ruim vijf jaar

De maximumprijzen van diesel en benzine gaan morgen omlaag, zo meldt de federale overheidsdienst Economie. De dieselprijs valt terug tot het laagste peil sinds begin 2010, de benzineprijs daalt zelfs tot het laagste niveau sinds eind april 2009, volgens gegevens van de Belgische Petroleum Federatie.