Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 10006 tot 10010
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

Prijs diesel en benzine op laagste peil in ruim vijf jaar

De maximumprijzen van diesel en benzine gaan morgen omlaag, zo meldt de federale overheidsdienst Economie. De dieselprijs valt terug tot het laagste peil sinds begin 2010, de benzineprijs daalt zelfs tot het laagste niveau sinds eind april 2009, volgens gegevens van de Belgische Petroleum Federatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

Geloof de onzin van de grootbanken niet!

Soms lees je toch een hele hoop onzin. Sorry voor het woordgebruik hoor, maar dit moet er even uit bij mij.

Als het over beleggen gaat, maken zelfs de grootbanken zich schuldig aan prietpraat. Het lijken wel charlatans die tegenwoordig al het geld willen kanaliseren naar gemengde fondsen.

Je weet wel, dit zijn gespreide fondsen die in de markt worden gezet als ‘veilig’ en ‘perfect geschikt voor beleggers met weinig ervaring of tijd’ die toch een ‘mooi rendement’ willen.

Ze worden vaak aangeprijsd voor beleggers die niet het risico van aandelen willen lopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

Nederland blijft in top 3 van welvaart in EU

Nederlanders hoorden ook vorig jaar bij de meest welvarende burgers van de Europese Unie. Dat blijkt uit een overzicht dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag presenteerde.

Nederland had in 2014 gerekend per hoofd van de bevolking de op twee na grootste economie van de EU. Het bruto binnenlands product (bbp) per inwoner lag traditiegetrouw verreweg het hoogst in Luxemburg.

Die score wordt echter vertekend door de enorme financiële sector van het groothertogdom. Afgelopen jaar ging op basis van deze maatstaf Ierland Nederland nipt voorbij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

Lage olieprijs, een last of een redding?

Het is niet ongezien maar wel onrustwekkend, de olieprijzen zoeken maandelijks een nieuw dieptepunt op. Marktkenners beweren dat we, met een prijs van ongeveer 40 dollar per vat, op de bodem zitten maar dat wilt niet zeggen dat de prijzen daarom zullen herstellen. Laag blijvende prijzen worden het nieuwe normaal.

Het scenario zorgt voor menig kopzorgen bij centrale banken, olieproducerende landen en aandeelhouders van energiebedrijven. De grote overschotten op de oliemarkt zetten heel wat in beweging zoals bijvoorbeeld verhoogde deflatie en krimpende economieën.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

JPMorgan voorzichtig positief op goud en goudaandelen

Eigenlijk mag er wel een uitroepteken achter de titel, want zo vaak zie je het niet meer: een gevestigde zakenbank die zich positief uitlaat over het gele edelmetaal. Volgens JPMorgan zijn beleggers over het algemeen te zelfvoldaan over de relatieve rust in de financiële markten. Dat blijkt onder meer uit de posities in goud ETFs, aldus de bank. Die halveerden sinds 2012 bijna.

Het negatieve sentiment op de futuresmarkten in Chicago laat eenzelfde beeld zien. De netto-longpositie in goudfutures is tot een bodempunt gezakt.

Als de VS inderdaad nu echt herstelt van de Grote Recessie na de crisis, dan is het vermijden van goud verstandig, aldus JPMorgan. Maar de analisten zetten daar hun vraagtekens bij: