Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 10006 tot 10010
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Tsipras heeft Europa in houdgreep: financiële steun of ongelimiteerde vluchtelingenstroom

De eurolanden wachten nog steeds op de beloofde hervormingen in Griekenland en ook de onderhandelingen over de 86 miljard euro aan noodhulp worden terug volop in twijfel getrokken. Dit allemaal omdat premier Alexis Tsipras erin slaagde om gebruik te maken van een nieuwe joker in de Griekse tragedie.

De geschiedenis van de Griekse faillissement is er één van gemiste deadlines, niet vervulde verwachtingen , corruptie en het ontbreken van een gemeenschappelijke Europese visie. Ondanks de vele beloftes afgelopen zomer is er (bijna) niets veranderd en zal de Griekse kwestie later opnieuw aan bod komen, enkel nog een gradatie erger.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Goudreserves China weer toegenomen in oktober

China heeft afgelopen maand weer tonnen goud gekocht. Uit de laatste cijfers....

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 9 november 2015

China kocht in oktober 14 ton goud

De Chinese centrale bank heeft in oktober ongeveer 14 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Chinese State Administration of Foreign Exchange. Het land wil minder valutareserves aanhouden en koopt daarom stelselmatig goud bij.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Lonmin van faillissement gered met nieuwe aandelenemissie

Lonmin, de derde grootste platinaproducent ter wereld, heeft een faillissement weten af te wenden met een nieuwe aandelenemissie. De platinaproducent gaf 27 miljard nieuwe aandelen uit tegen een koers van 1 cent per aandeel, bijna 94% beneden de koers van ruim 16 cent per aandeel.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Saoedi-Arabië saboteert OPEC met goedkope olie

Saoedi-Arabië is nog steeds niet van plan de olieproductie te verlagen. Dat betekent dat de olieprijs de komende periode laag zal blijven. Over een maand komt de OPEC bijeen voor overleg, maar zonder medewerking van de Saudi's is de kans op succes bijzonder klein.