Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 10016 tot 10020
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

Indiers houden goud liever zelf

De Indiase Minister President Narendra Modi lanceerde twee weken geleden met veel fanfare een plan om binnenlandse aanhoudingen in goud (20.000 ton) aan te trekken om de balans van het land te verstevigen en de invoer te beperken.

Dit door middel van alternatieve investeringsmogelijkheden als een goud-te-gelde-regeling, goud obligaties en de uitgifte van eigen gouden munten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

Is het OPEC-kartel niet meer relevant voor de olieprijs?

Bekijk hieronder een commentaar van CNBC op de uitlatingen van de Saudische minister van Olie:

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

'Vrijmetselaars dwarsboomden onderzoek naar scheepsramp Titanic' 

De Britse tabloid The Daily Mail claimt dat het onderzoek naar de scheepsramp met de Titanic gedwarsboomd werd door vrijmetselaars. Volgens de krant waren verschillende leden van een Britse overheidscommissie die de ramp onderzocht lid van de loge.

Nadat de Titanicop 14 april 1912 tot zinken kwam voerden de Britse en Amerikaanse overheid elk hun eigen onderzoek naar de verantwoordelijkheden. De Amerikaanse Senaat legde de schuld bij de White Star Line, die eigenaar was van het schip, maar ook bij de Britse Kamer van Koophandel. Die was volgens de rechter te laks was geweest bij haar controle op het schip. Doordat er onvoldoende reddingsboten aan boord waren viel er een groot aantal slachtoffers, aldus de Amerikaanse senatoren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

Column Kees de Kort | Honderd procent ongeloofwaardig

De bullshitmeter van BNR's macro-econoom Kees de Kort is nu echt kapot na nieuwe cijfers uit China over probleemleningen.

"Je kent mijn begrip de 'bullshitmeter'. Die is kapot! Hij ging er gewoon helemaal aan", zegt De Kort.

Zijn bullshitmeter raakte defect nadat er nieuwe cijfers verschenen in China. "Daar kwamen getallen vandaan die zo lachwekkend waren... Het percentage Chinese probleemleningen is volgens de Chinese autoriteiten 2 procent van alle leningen. Dat is niet gewoon ongeloofwaardig, dat is buiten elke categorie."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 november 2015

OPEC neemt verrassend nieuw lid op welke lagere olieprijs wil !

Na vijf decennia de belangen verdedigd te hebben van de olie-exporterende landen maakt de OPEC een verrassende keuze met het laten toetreden van een nieuw lid, namelijk een land welke meer dan het dubbel verbruikt dan hetgeen er opgepompt wordt.

Indonesië zal de Organization of Petroleum Exporting Countries, of kortweg OPEC, bijtreden als het 13e lid. Door de geografische ligging zal Indonesië het enigste OPEC land zijn welke gelegen is in Azië waardoor het van vitaal belang is om controle te kunnen uitoefenen in deze regio. Deze regio is van het allergrootste belang door de snel groeiende vraag naar olie, in tegenstelling tot de klassieke markten. Met een jaarlijkse te betalen olierekening van bijna 13 miljard USD per jaar is Indonesië daarentegen wel een buitenbeentje in de OPEC.