Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 10016 tot 10020
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

4 miljardairs erbij in de top van rijkste Nederlanders

Het gaat goed met de allerrijksten in Nederland, blijkt uit de nieuwste editie van de Quote 500. Ons land heeft er dit jaar vier nieuwe miljardairs bijgekregen.

De vijfhonderd rijkste Nederlanders zagen hun gezamenlijk vermogen voor het eerst sinds de financiële crisis weer met meer dan 10 procent toenemen, zo blijkt uit de jaarlijkse editie van zakenblad Quote.

Rijkste Nederlanders: vertrouwde gezichten aan de top

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Neergestort vliegtuig in Sinaï-woestijn: VS en Groot-Brittannië vermoeden bomaanslag

De meest waarschijnlijke oorzaak van het neerstorten zaterdag van de Russische Metrojet Airbus A321 was een bom aan boord.

Dit hebben bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten gezegd volgens nieuwszender CNN. Achter de bom zouden jihadisten zitten van bewegingen zoals Islamitische Staat (IS). Maar het blijft vooralsnog bij vermoedens aldus de bronnen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

7 vuistregels voor valutarisico’s als je internationaal onderneemt

Ben je actief als exporteur of importeur, dan heb je onherroepelijk te maken met valutarisico’s. Hoe kun je daar strategisch op inspelen?

Ruim een jaar geleden werden ondernemers en beleggers wakker geschud door een klassieke valutaschok: in 2014 verloor de euro binnen enkele maanden ruim een vijfde van zijn waarde tegenover de dollar.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Wie betaalt 60 miljoen dollar voor Picasso's 'La Gommeuse'?

Bij Sotheby’s in New York wordt donderdag een zeldzaam werk uit Picasso’s korte blauwe periode geveild. Het gaat om ‘La Gommeuse’, een werk dat tot een privé-collectie behoort en meer dan 60 miljoen dollar moet opbrengen.

De eigenaar is William Koch, een ondernemer die ook bekend staat om zijn overwinning in de internationale en prestigieuze zeilwedstrijd America’s Cup. Hij betaalde omgerekend 1,9 miljoen dollar voor het doek in 1984. In de dertiger jaren was het eigendom geweest van Josef von Sternberg, de filmdirecteur die Marlène Dietrichs ‘Blauwe Engel’ regisseerde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Duizenden woningen in 2015 en 2016 weer 'boven water'

Ruim 300.000 koopwoningen zouden in 2015 en 2016 weer 'boven water' komen vanwege de stijgende huizenprijzen. Deze huizen zijn dan weer meer waard dan de hoogte van de hypotheek.

Dat voorspellen economen van de Rabobank donderdag in een kwartaalbericht over de woningmarkt.

De economen gaat ervan uit dat de gemiddelde huizenprijs dit jaar 2,75 procent hoger ligt dan vorig jaar. Voor 2016 voorziet de Rabobank een stijging van 2,75 tot 4,75 procent.