Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 10051 tot 10055
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Rabobank gaat duizenden banen schrappen

Vakbonden vrezen dat Rabobank de komende drie jaar duizenden banen gaat schrappen. Volgens FNV-bestuurder Jean Paul Veenhuizen heeft de bank laten weten dat het om “aanzienlijke aantallen” gaat. Hij gaat zelf uit van tussen de 8.000 en 10.000 banen die verdwijnen.

Voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie heeft van de Rabo-top gehoord dat er “forse consequenties komen voor de personele bezetting”, zonder dat die concrete aantallen wilde noemen. “In de wandelgangen gaan aantallen van 8000 tot 12.000 banen rond”, zegt hij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

7 waarheden over geld die uw leven veranderen

Financieel advies heeft heel dikwijls te maken met uw persoonlijke situatie. Wat goed advies is voor de ene is minder goed advies voor de andere. Maar de financiële wereld kent ook enkele waarheden, geld tips als het ware, die voor iedereen van toepassing zijn.

Lees deze tips over geld en laat ze uw leven beter maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Toekomst olieprijs

Wat is de toekomst van de olieprijs? Als het van de OPEC afhangt, zal deze wel nog wat lager gaan.

Door de massale overcapaciteit op de oliemarkt blijft de prijs maar dalen. Olielanden willen hun marktaandeel behouden en zien het dus vooral niet zitten om te minderen.

Dit probleem doet zich eigenlijk in de bredere grondstoffensector voor. De combinatie van overproductie en een matige vraag (van een maar met mondjesmaat groeiende wereldeconomie) is dodelijk. Bij olie is het vooral aan de overcapaciteit te ‘danken’, bij andere grondstoffen zoals ijzererts of koper is de zwakke vraag de belangrijkste boosdoener.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Sterke dollar doet China meer pijn dan de VS

Sommige mensen denken dat een sterke dollar slecht is voor de VS en goed is voor China. Maar dat is niet het geval, zo meldt Bloomberg. De grootste verliezer van een stijgende dollar is namelijk China.

De reden hiervoor is dat het Aziatische land de yuan heeft gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. China wil met deze maatregel stabiliteit creëren, maar het land heeft niet alleen maar voordelen van de koppeling. Sterker nog, de tweede economie van de wereld ondervindt meer hinder dan de VS van deze maatregel.

Als de dollar stijgt ten opzichte van de meeste andere munten – omdat beleggers verwachten dat de rente omhoog gaat – dan stijgt de yuan ook. Maar China doet meer handel dan de VS, en dus heeft het land meer last van een stijgende dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Dit is waarom miljonairs zo zuinig leven

Rijke mensen zijn zuinige mensen. Dit wil niet zeggen dat ze gierig zijn, ze leven zuinig. Zuinig rijk worden wil zeggen dat u slimmer bent dan de rest. U weet uw prioriteiten te stellen. Zo worden en blijven zelfs de rijkste mensen zuinig leven omdat het hen veel geld oplevert.

Rijke mensen zijn zuinig omdat ze de waarde van geld appreciëren. Miljonairs hebben dan ook enkele zuinige gewoontes waardoor ze zo rijk zijn … en blijven.