Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 10071 tot 10075
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Saoedi-Arabië voelt lage olieprijs en neemt een bijzondere maatregel

De lage olieprijs begint nu ook serieuze gevolgen te krijgen voor de rijkste olielanden. Zo neemt Noorwegen momenteel maatregelen om ontstane tekorten in te dammen. En in Saoedi-Arabië worden de duimschroeven aangedraaid. Het land roept een speciaal bureau in het leven om de grote overheidsuitgaven in te perken.

Het rijke Saoedi-Arabië worstelt met de lage olieprijs. Het land stevent – voor het eerst sinds zes jaar – af op een begrotingstekort. Om de begroting weer op orde te krijgen, neemt het land nu een bijzondere maatregel: er wordt een speciale organisatie opgetuigd om de budgetten van ministeries, gemeenten en provincies te controleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Raad van Bestuur van de ECB sprak enkele uren voor belangrijke besluiten met banken en vermogensbeheerders

Uit de agenda’s over 2014 en 2015 van de zes leden van de Raad van Bestuur van de ECB blijkt dat zij regelmatig afspraken hebben met medewerkers van banken en vermogensbeheerders, slechts dagen en soms zelfs enkele uren voordat de ECB belangrijke beleidsbeslissingen neemt. De Raad bestaat uit president Mario Draghi, vice-president Vítor Constâncio en directieleden Benoît Cœuré, Sabine Lautenschläger, Yves Mersch en Peter Praet.

De afspraken die Benoît Cœuré en Yves Mersch hadden met medewerkers van UBS op de dag voor een beleidsvergadering over de rente in september 2014 zijn op zijn minst verwarrend te noemen. Cœuré ontmoette daarnaast ook mensen van BNP Paribas en BlackRock.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Standard Chartered schrapt duizenden banen

De Britse bank Standard Chartered zet zwaar het mes in zijn personeelsbestand. Het financiële concern wil tot eind 2018 15.000 banen schrappen op een totaal van circa 86.000, zo bleek dinsdag.

StanChart voert de ontslagronde uit als onderdeel van een enorm kostenbesparingsprogramma. Tegelijkertijd gaat het op de financiële markten, door nieuwe aandelen uit te geven, omgerekend ruim 4,6 miljard euro ophalen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Ron Paul: Federal Reserve heeft de controle verloren

Simon Black van Sovereign Man sprak onlangs met oud-congreslid Ron Paul over de onmacht van centrale banken en het vastlopen van een geldsysteem dat gebaseerd is op steeds meer schulden. In het gesprek van ruim een kwartier legt Ron Paul uit dat het geldsysteem compleet ontspoord is nadat in 1971 de koppeling tussen de dollar en goud werd losgelaten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Jobmotor slaat aan: 10.000 nieuwe banen

Na vier moeilijke jaren slaat de private jobmotor in ons land opnieuw aan. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in de privésector 10.000 banen bijgekomen, leren cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) waarover de krant De Tijd vandaag schrijft. Het is van begin 2011 geleden dat onze bedrijven nog zo veel jobs hebben gecreëerd.