Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 10071 tot 10075
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 november 2015

Goldman Sachs: Euro gaat naar $0,95

De euro zal de komende maanden verder in waarde dalen ten opzichte van de dollar, zo verwachten analisten van Goldman Sachs. In de eerste maanden van volgend jaar kan de waarde van de euro zelfs naar $0,95 zakken, indien de Federal Reserve en de ECB daadwerkelijk gaan doen waar de markt nu op anticipeert. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Invoering Europese depositogarantie stuit op “njet” van Duitsland, Oostenrijk en Nederland

De depositogarantie welke men wil invoeren in de Eurozone beloofde een harde dobber te worden maar de werkelijkheid is helaas nog een stukje negatiever. In aanloop naar de eerste gesprekken zet de grootste economie van de Eurozone, Duitsland, nu reeds de hakken in het zand (en in navolging hiervan ook reeds Nederland en Oostenrijk).

Als de depositogarantie wordt uitgevoerd met de nobele gedachte dat elke bank in de Eurozone wordt beschermd dor een grensoverschrijdend noodfonds ongeacht de lidstaat komen er snel enkele bedenkingen bij dit nobel voorstel. Dit is ook Wolfgang Schäuble niet ontgaan, de Duitse havik op financiën welke in zijn eentje dit gehele voorstel wil kelderen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Venezuela: ‘evenwichtsprijs’ olie 88 dollar

De Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) moet rust brengen in de oliesector door een ‘evenwichtsprijs’ van 88 dollar per vat na te streven. Dat zei de Venezolaanse olieminister Eulogio Del Pino zondag tijdens een bijeenkomst in de Iraanse hoofdstad Teheran.

Volgens Del Pino hebben de OPEC-leden Saudi-Arabië en Qatar aangegeven zijn voorstel in overweging te nemen. Daarnaast zou zijn afgesproken dat een delegatie van het oliekartel het plan bespreekt op 3 december, een dag voor de vergadering van OPEC in Wenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Economie trekt aan => Rente stijgt => schulden onbetaalbaar => economie crasht opnieuw …

Draghi wil naar verluid nog meer geld pompen in de markten, dit onheilspellende nieuws werd deze week bekend gemaakt. Dit in de hoop dat deze radicale beslissing de laatste zal moeten zijn om de economie terug volledig op het juiste spoor te zetten.

Vele analisten moesten even op adem komen na het nieuws dat de Europese Centrale Bank bekend maakte. Waar het monetair beleid van de ECB de afgelopen tijd kan omschreven worden als behoorlijk losbandig wil Mario Draghi hier nu nog een flinke schep bovenop doen met een verdere injectie van geld in de markten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Aziatische landen willen gemeenschap zoals EU

De leiders van tien Zuidoost-Aziatische landen hebben zondag hun handtekening gezet onder een plan om een economische gemeenschap op te richten naar Europees voorbeeld.

Dit was op de topconferentie van de ASEAN, de Vereniging van Zuidoost-Aziatische Naties, in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

De gastheer, premier Najib Razak, zegt dat het besluit een mijlpaal is voor de 625 miljoen mensen die in de lidstaten van ASEAN wonen, melden plaatselijke media.