Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 10076 tot 10080
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Olieprijs onder 40 dollar, Wall Street lager, mijnbouwgigant schrapt 85 duizend banen

Foto een handelaar in New York kijkt naar de koersen. Foto EPA

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de beurshandel op Wall Street een min van 1 procent. De prijs van olie daalde verder en zette energiefondsen onder druk.

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag flink lager geopend. Tegenvallende handelscijfers uit China versterkten de zorgen over de wereldwijd afzwakkende economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Mijnbouwer Anglo American krimpt personeelsbestand met 85.000

Er lijkt maar geen einde te komen aan de baisse in de grondstoffenmarkten. Sterker nog, de daling versnelt vandaag nu olie door de $ 37 per vat zakt. De resultaten van de op vier na grootste mijnbouwer ter wereld, Anglo American, zorgen ook voor druk op grondstoffenaandelen wereldwijd.

Anglo maakte bekend op termijn maar liefst twee derde van het personeelsbestand, ofwel 85.000 van de huidige 135.000 werknemers, weg te snoeien in een gigantische herstructurering. Sinds 2013 verdwenen er al 27.000 banen. Groot is uit. Small is beautiful. Anglo CEO Mark Cutifani:

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

China gaat miljoenen laaggeschoolden vervangen door robots

Robotica wordt in de economische toekomst van China een belangrijke prioriteit. Dat heeft de Chines vice-president Li Yuanchao tijdens een recent robot-congres in Peking duidelijk gemaakt. De robots moeten een belangrijk gedeelte van de laaggeschoolde arbeid in de Chinese industrie overnemen en dienen bovendien een aanzet te vormen om de technologische kwaliteit van de nationale economie verder op te voeren.

Onder meer wil China een groot gedeelte van het werk van miljoenen laagbetaalde handarbeiders automatiseren. China is in vele sectoren, gaande van textiel tot elektronica, de grootste producent van de wereld, maar die activiteiten worden vooral gedragen door laagbetaalde en laaggeschoolde werknemers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Vat Brentolie onder de 40 dollar

De prijs van een vat ruw Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, is dinsdag onder de 40 dollar gedoken.

Tegen 15.00 uur wordt voor een vat Brentolie 39,88 dollar betaald, 2,1 procent lager. Het is de eerste keer sinds 2009 dat de prijs van Brentolie zo laag staat.

Handelaren maken zich zorgen over de overcapaciteit op de markt. De olieproducerende landen van de Opec hebben onlangs nog besloten om de oliekraan niet dicht te draaien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Valuta’s van grondstoffen-exporteurs bereiken nieuwe dieptepunten

Alsof 2015 nog niet genoeg schade had veroorzaakt. Valuta’s van grondstoffen-exporteurs bereikten deze week nieuwe dieptepunten, en het einde lijkt nog niet in zicht. Handelaren vinden het nog altijd aantrekkelijk om Amerikaanse dollars te kopen.

De Canadese dollar (loonie) bereikte deze week het laagste niveau sinds 11 jaar. De Colombiaanse peso duikelde ver weg en de Zuid-Afrikaanse rand zakte naar een all-time low. Dit alles gebeurde terwijl olie en ijzererts wegzakten naar de laagste niveaus sinds 2009.