Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 10076 tot 10080
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 november 2015

Minstens 4.000 banen weg bij Maersk Line

Het Deense conglomeraat A.P. Moller-Maersk zet het mes in het personeelsbestand vanwege de zwakkere wereldhandel. Bij containervervoerder Maersk Line komen tot eind 2017 minstens 4.000 banen te vervallen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 november 2015

Duizenden banen weg bij Maersk Line

Het Deense conglomeraat A.P. Møller-Maersk zet het mes in het personeelsbestand vanwege de zwakkere wereldhandel.

 Bij containervervoerder Maersk Line komen tot eind 2017 minstens 4000 banen te vervallen, maakte het bedrijf woensdag bekend.

Vorige maand kwam Maersk nog met een winstwaarschuwing naar buiten vanwege de zwakkere ontwikkelingen bij Maersk Line. Door het banenverlies moet de organisatie simpeler worden en kosten worden bespaard. De capaciteit wordt teruggebracht.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 4 november 2015

Bitcoin wordt zesde grootste munt in 2030

Bitcoin heeft de potentie om in 2030 de zesde grootste handelsmunt ter wereld te worden, nu banken bereid zijn meer dan $1 miljard te investeren in de blockchain technologie waar Bitcoin op gebaseerd is. Dat schrijft consultancybureau Magister Advisors in een nieuw rapport over virtuele munten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 november 2015

Oliereserves verdubbelen en dat is slecht nieuws voor onze planeet

Fracking en andere nieuwe boortechnologieën kunnen de beschikbare voorraden olie en gas de volgende vijfendertig jaar nagenoeg verdubbelen. Dat blijkt uit een rapport van het Britse olieconcern British Petroleum (BP). Deze nieuwe voorraden maken volgens het bedrijf een einde aan de vrees dat de wereld snel zonder olievoorraden zou dreigen te vallen.

Tegelijkertijd wordt in het rapport toegegeven dat deze nieuwe ontwikkelingen belangrijke gevolgen kunnen hebben voor de uitstoot van de broeikasgassen en de klimaatverandering. Alleen de implementering van een strikte minimumprijs voor fossiele brandstoffen kan volgens British Petroleum een antwoord bieden op de milieu-aspecten van het probleem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 november 2015

Sterke groei aan obligaties met negatieve rente, duidelijk signaal voor financieel onweer

Voor staatsobligaties uit onder andere Duitsland, Frankrijk, Nederland, België en zelfs Italië is er momenteel sprake van “negatieve rente”. Kortweg samengevat, een unieke kans om geld te ontlenen en een verliessituatie voor degene die deze obligaties opkoopt. Wat echter over het hoofd gezien wordt is dat deze negatieve rente een waarschuwing zou moeten zijn en niet enkel een opportuniteit om geld te ontlenen.

Negatieve rente is sinds dit jaar geen zeldzaamheid meer in Europa. Maar waar men dacht dat het dieptepunt bereikt was lijkt dit de situatie telkens nog te verergeren. Het gemiddelde rendement op staatsobligaties uit de eurozone met een maximale looptijd van 5 jaar is zelfs voor het eerst gedaald tot onder nul, op min 0,025 om precies te zijn (Bloomberg).