Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 1011 tot 1015
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 22 juni 2017

ECB werkt aan realtime betaalsysteem voor banken

De ECB werkt aan een realtime betalingssysteem voor banken, waarmee consumenten en bedrijven zonder vertraging geld kunnen overmaken naar banken in de gehele Eurozone. Wil je als consument iets kopen in het buitenland of wil je als bedrijf een buitenlandse leverancier betalen, dan wordt het geld in de toekomst zonder vertraging op de rekening van de ontvanger bijgeschreven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

Brexitgebakje

Die Britten hebben geen enkel idee wat ze willen, wanneer ze het willen of hoe ze het willen met die Brexit, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. Hij verwacht dat de Brexit-besprekingen die vandaag beginnen dan ook niet lang zullen duren.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

Duitsland slaat terug na Amerikaanse sancties Nord Stream 2

Duitsland en Oostenrijk hebben hard uitgehaald naar de plannen van de Verenigde Staten om sancties op te leggen aan de Nord Stream 2, de nieuwe pijpleiding die over een paar jaar miljoenen Europeanen van Russisch aardgas moet voorzien. De VS wil met deze uitbreiding van de sancties de druk op Rusland verhogen, maar Duitsland en Oostenrijk zien de Amerikaanse boycot van de Nord Stream 2 als een directe aanval op het Europese energiebeleid en als een verkapte poging om de Europese afzetmarkt voor Amerikaans schaliegas te vergroten.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

Van QE naar QT: dit zijn de gevolgen!

We zouden wel eens getuige zijn geweest van een monumentale week, voor de financiële markten. Deze week trok de Fed de rente op tot 1%. Dat op zich, is natuurlijk al een symbolisch feit.

1% was immers het absolute dieptepunt van de verlaging van de rente, onder voormalig Fed-voorzitter Alan Greenspan. De vraag die we nu vaker lezen, is of de wet van Technische Analyse ook speelt bij de korte rente, namelijk de voormalige steun wordt nu weerstand.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

Op deze kaart ziet u welke Europese regio’s voor onafhankelijkheid strijden

In Barcelona zijn vorige zondag duizenden mensen op straat gekomen om hun steun te betuigen aan het initiatief van de regionale regering van Catalonië, die op 1 oktober een referendum over onafhankelijkheid wil organiseren. De Spaanse staat is over zo’n referendum niet te spreken. Een volksraadpleging over hetzelfde onderwerp werd eerder door het Spaanse Grondwettelijk Hof verboden.