Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 10101 tot 10105
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Ook vliegtuigen straks made in China

China heeft maandag voor het eerst een zelfgemaakt groot verkeersvliegtuig gepresenteerd.

Het vliegtuig van de Comac (Commercial Aircraft Corporation of China) heet C919 en biedt plaats aan 158 passagiers, meldde maandag het persbureau Xinhua vanuit de fabriekshal in Shanghai.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Hoeveel huis krijg je in Amsterdam voor 350 duizend euro (en hoe belachelijk is dat)?

Hoort Amsterdam nog bij Nederland, als het over de huizenmarkt gaat? De prijzen in de hoofdstad lijken los gezongen van de rest van het land. Maar hoe extreem is Amsterdam?

Londen, Parijs, Berlijn…Amsterdam. Ja, de Nederlandse hoofdstad hoort bij het selecte clubje van Europese supersteden waar je als toerist geweest moet zijn en waar de huizenmarkt weinig van doen heeft met de rest van het land.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Tegenlicht: Het Bitcoin evangelie

Wat als wij zonder banken zelf geld zouden kunnen creëren? Geld dat niet te vervalsen is, in waarde niet áf- maar juist toeneemt en zonder transactiekosten wereldwijd kan worden verstuurd. Het bestaat en wordt door sommigen ook wel gezien als de digitale versie van goud: Bitcoin

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Vermogensbeheerders hebben recordbedrag onder hoede

De vijfhonderd grootste vermogensbeheerders ter wereld hebben in 2015 een recordbedrag van 78,1 biljoen dollar (70,1 biljoen euro) onder hun hoede.

Een toename van 2 procent ten opzichte van 2014, meldt onderzoeksbureau Towers Watson Investment. Ondanks een minder sterke procentuele groei, is sinds 2004 het totale vermogen onder beheer van de partijen gegroeid met 30 biljoen dollar (ruim 27 biljoen euro).    

"Voor het eerst zien we dat met name de zeer grote en de kleinere vermogensbeheerders groeien ten koste van de middelgrote beheerders", zegt Dick Veldman van Towers Watson Nederland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Column Kees de Kort | Een volgend rondje steunmaatregelen

De rust rond Griekenland lijkt weergekeerd, maar BNR’s macro-econoom Kees de Kort verwacht dat de Griekse banken binnenkort weer onderwerp van gesprek zijn.

“Het is rustig geworden, maar dat wil niet zeggen dat er iets is opgelost”, zegt De Kort over Griekenland.

Na een stresstest onder Griekse banken viel de conclusie dat er ongeveer 14 miljard euro nodig is om deze sterk genoeg te maken.