Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 10101 tot 10105
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 december 2015

Finland geeft iedereen 800 euro per maand en schrapt uitkeringen

De Finse overheid gaat elke burger een basisinkomen van 800 euro per maand geven. Daar staat tegenover dat alle andere uitkeringen worden geschrapt. Bij een rondvraag in opdracht van het agentschap dat het voorstel lanceert, het Finse instituut voor sociale zekerheid, sprak 69 procent van de Finnen zich uit voor de maatregel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 december 2015

OPEC wijkt niet, olieprijs duikt onder 40 dollar

Ondanks de lage olieprijs, houden de OPEC-landen de oliekraan wagenwijd open. Dat blijkt uit een verklaring na afloop van de vergadering in Wenen. De olieproductie zal dus niet verminderen waardoor het overaanbod in stand wordt gehouden. Als reactie op deze vergadering dook de olieprijs naar een nieuw dieptepunt.

Er wordt al enkele werken gediscussieerd over de inspanningen die olieproducerende landen moeten doen om ervoor te zorgen dat de olieprijs niet verder blijft dalen. Door het huidige overaanbod gaat het alleen maar van kwaad naar erger.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 december 2015

Ik verkoop goud

Ik sprak eind juli over een veelbelovende U-turn in de goudmarkt.

Het grootste argument dat ik toen aanhaalde om goudmijnen te kopen, was sentiment.

Hedge funds zaten op dat moment voor het eerst sinds 2006 netto short op goud.

In de maanden nadien gingen de goudmijnen gemiddeld 34% hoger, om dan die winst eigenlijk weer volledig prijs te geven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 december 2015

Jan Hatzius: “Ook in maart komt er een renteverhoging”

De financiële markten zijn er zo goed als over uit: de Fed zal in de december voor het eerst sinds 2007 de rente weer verhogen. De grote vraag is nu in welk tempo de centrale bank de rente naar een ‘normaal’ niveau gaat brengen. Jan Hatzius, topeconoom bij Goldman Sachs, denkt dat beleggers vanaf nu een renteverhoging in maart 2016 moeten gaan inprijzen.

“De markten houden nog geen rekening met een verhoging in maart, maar ik denk dat het verstandig is dat beleggers dit wel gaan doen. Ik durf het niet met 100 procent zekerheid te zeggen, maar ik verwacht dat Janet Yellen ook in maart de rente zal verhogen,” zo zei Hatzius tegen CNBC’s Squawk on the Street.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 7 december 2015

Na aanslagen Parijs: Marine Le Pen op koers voor regionaal presidentschap

Het Front National van Marine Le Pen heeft zondag ongeveer 28 procent van de stemmen gehaald in de eerste ronde van de regionale verkiezingen in Frankrijk.

Dat heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken in de nacht van zondag op maandag gemeld na het tellen van bijna alle stemmen.

In zes regio’s hebben kandidaten van Front National de overwinning behaald. Een overwinning in de tweede ronde volgende week is echter niet zeker, omdat de socialisten zich uit twee van die regio’s hebben teruggetrokken om met één partij het rechtse Front te verslaan.