Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 10106 tot 10110
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

Baltic Dry Index naar all-time low

De Baltic Dry Index, een leidende indicator voor de groei van de wereldeconomie, is vandaag gezakt naar het laagste niveau ooit. De oorzaak is de groeivertraging in China, waardoor er minder vraag is naar ijzererts, koper, staal en andere grondstoffen. Deze indicator laat zien dat de wereldeconomie er nog steeds slecht voor staat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

Hoe los je een probleem als China op?

Sinds de financiële problemen in Europa is een ander groot economisch blok uit het nieuws verdwenen, namelijk China. Jarenlang genoemd als één van de grootste economische successen van de afgelopen 30 jaar moet er nu echter gevreesd wordt voor een harde landing.

De grote financiële crash in 2008 heeft de vraag naar Chinese producten sterk doen minderen en de schulden in de Chinese economie tegelijkertijd sterk doen stijgen. De vraag is als er hier snel verandering in zal komen om een harde landing te voorkomen voor de Chinese draak? De bijkomende vraag hierbij is dan ook als China erin zal slagen om de economie terug in evenwicht te brengen. Dit kan gedaan worden door meer openheid te verschaffen op de Chinese markten en minder te interveniëren in de marktwerking.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Deze vrouw verdiende $500.000 per maand: dit is haar advies voor u

Ze werkte voor J.P. Morgan Chase, Citibank en Lord Abbett Investments. Op haar 30e verdiende ze $500.000 per maand. Ze kende Wall Street als haar broekzak. En toch gaf al dat geld hard geen voldoening. Ze wou een verschil maken in het financiële leven van anderen. Daarom richtte ze haar eigen bedrijf op. En dit is haar financieel advies voor u.

Het verhaal van Cary Carbonaro is bijzonder. Haar carrière ging snel en ze verdiende al heel snel heel veel geld. Mensen verklaarden haar voor zot wanneer ze haar goed betaalde baan op Wall Street opzegde en een eigen klein bedrijf opstartte.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Nederlandse aardgasproduktie in 2015 met één vijfde afgenomen

In de eerste 9 maanden van 2015 werd er in Nederland 38300 miljoen m³ geproduceerd. In de zelfde periode van 2014 was de produktie 48300 miljoen m³. De afname in 2015 t.o.v. 2014 bedraagt 20%. In vergelijking met 2013 (met een heel koud voorjaar) is de gasproduktie al met 38% afgenomen.

Als de aardgaswinning verder blijft afnemen in hetzelfde tempo, dan zal voor 2020 de aardgasproduktie in Nederland ophouden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Negatieve rente wordt de norm

Lenen tegen een negatieve rente is de norm geworden in de Eurozone. Wil je voor een looptijd van twee jaar geld uitlenen aan Duitsland, dan moet je daarvoor omgerekend 0,38% rente over betalen. Een Nederlandse obligatie met dezelfde looptijd is niet veel goedkoper, want daarvoor moet je ook al bijna 0,36% per jaar bijleggen.