EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
44
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
40
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10106 tot 10110
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Het sinistere trio belastingparadijzen: Zwitserland, Luxemburg en Maagdeneilanden

Vele rijke mensen in de Verenigde Staten, Europa en elders houden hun fortuin in vreemde landen verborgen - voornamelijk in Zwitserland, Luxemburg en de Maagdeneilanden. Dat heeft deze mensen toegelaten belastingen in eigen land te ontduiken. Veel inkt is over dit fenomeen al gevloeid, maar over de ware omvang van het probleem was tot recent weinig bekend.

In zijn boek The Hidden Wealth of Nations plakt Gabriel Zucman, die les geeft aan de universiteit van Californië in Berkeley, als eerste cijfers op dit fenomeen:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Roebel zakt, Russische export profiteert

De Russische roebel blijft maar verder afglijden tegenover de dollar en andere munten. Een goede zaak voor de concurrentiekracht van de Russische exportsector.

De Russische roebel blijft maar verder afglijden tegenover de dollar en andere munten. Een goede zaak voor de concurrentiekracht van de Russische exportsector.

De roebel daalde vandaag tegenover de dollar tot het laagste peil van de afgelopen 13 maanden. De immer dalende olieprijs, de geopolitieke problemen en de zwakke

economie doet geld uit het land wegvloeien. Heel wat analisten gaan ervan uit dat de munt nog verder kan dalen en zien enkel rampspoed voor Russische economie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Geld en beleggen: 7 redenen waarom jij steeds slechte beslissingen maakt

Het maakt niet hoe slim of hoe dom je bent. De reden waarom particuliere beleggers zo’n slechte trackrecord hebben is simpel. Je kunt er gewoon weinig of niets aan doen, je hersenen zijn niet gemaakt om te beleggen. Wie dit begrijpt, weet direct hoe je dit kan oplossen.

Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan naar ‘Behavioral Finance’ en ontdekt men steeds meer de verschillen tussen een rationele waardering en een irrationele markt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Daimler heeft geen last van Volkswagen, laat staan van China

Wie nu rept van de Duitse automobielindustrie denkt bijna vanzelfsprekend aan Volkswagen en zijn sjoemelsoftware. Dat heeft een smet geworpen op de parel van de Duitse maakindustrie en het toonbeeld van de Duitse exportkracht. Die zou vast te lijden krijgen van het gesjoemel bij Volkswagen en Audi. Maar dat valt best mee!

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Dit is het perfecte salaris dat je gelukkig maakt

Wist je dat meer geld je op een gegeven moment niet extra gelukkig maakt? Vorige jaar ontving Angus Deaton – econoom aan de Universiteit van Princeton – de Nobelprijs voor zijn onderzoek naar armoede en ontwikkeling. Een deel van zijn onderzoek gaat over het perfecte salaris dat nodig is om gelukkig te zijn.

Angus Deaton deed onderzoek naar de levenskwaliteit van de laatste 100 jaar. Hoe evolueerde de levenskwaliteit na de globalisering, technologische revolutie en de opmars van de groeilanden. In dit onderzoek ging Deaton ook dieper in op de relatie tussen mens, geld en salarissen.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs