Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 10106 tot 10110
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

TTIP-haters opgelet! 4 dingen die Amerika beter doet dan Europa

Niet alle Europeanen staan te juichen bij de mogelijkheid dat vastgoedtycoon Donald Trump de volgende president van de Verenigde Staten wordt. Foto EPA

De onderhandelingen die moeten leiden tot een nieuw handelsverdrag tussen Europa en de Verenigde Staten zorgen voor een hoop argwaan bij Europese actiegroepen. Dat neemt niet weg dat er ook dingen zijn in Amerika waar Europa een voorbeeld aan kan nemen: van de aanpak van sjoemeldiesels tot het straffen van frauderende bedrijven.

Het is niet moeilijk om het morele superioriteitsgevoel van Europeanen te strelen met een lijstje van ‘enge dingen uit Amerika’. Genetisch gemanipuleerde mais! Ongebreidelde privatisering van publieke diensten! Donald Trump!

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Spaanse economie groeit verder

De Spaanse economie is in het derde kwartaal opnieuw stevig gegroeid. 

Dat blijkt uit de eerste schatting die het Spaanse statistiekbureau vrijdag heeft gepubliceerd.

De op drie na grootste economie van de eurozone groeide vorig kwartaal met 0,8 procent ten opzichte van het tweede kwartaal, na een plus van 1 procent in de voorgaande periode.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Sarkozy: De wereld heeft Rusland nodig

“Ik ben blij om hier in Moskou te zijn en mijn overtuiging is dat de wereld Rusland nodig heeft”. Dat zei Sarkozy na afloop van een bijna twee uur durend gesprek met Poetin. Hij benadrukte dat Rusland en Europa juist meer moeten samenwerken en op een respectvolle manier naar elkaar moeten luisteren en het dialoog aan moeten gaan.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Italië kan gratis geld lenen

Italië heeft deze week voor het eerst in de geschiedenis een staatsobligatie met een looptijd van twee jaar met een negatieve rente op de markt gebracht. De staat wist in totaal €1,75 miljard op te halen tegen een rente van -0,023%. Daarmee treedt Italië toe tot de groep landen die gratis geld kunnen lenen op de kapitaalmarkt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Meer dan 2,6 biljoen schuld met negatieve rente in Eurozone

De hoeveelheid schuldpapier in de Eurozone dat tegen een negatieve rente verhandeld is de laatste weken toegenomen gestegen tot een recordniveau van €2,6 biljoen. Duitsland leent inmiddels voor 2 jaar tegen een rente van -0,35%, terwijl een land als Italië voor dezelfde looptijd voor het eerst in de geschiedenis tegen een negatieve rente geld kan ophalen op de kapitaalmarkt.