EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10116 tot 10120
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Britse bank RBS waarschuwt cliënten voor catastrofaal beursjaar

Royal Bank of Scotland (RBS) heeft zijn cliënten op het hart gedrukt zich schrap te zetten voor een catastrofaal beursjaar. 

Royal Bank of Scotland (RBS) heeft zijn cliënten op het hart gedrukt zich schrap te zetten voor een catastrofaal beursjaar. 

De Britse bank adviseerde daarbij alles te verkopen behalve obligaties van hoge kwaliteit omdat de grootste aandelenmarkten wellicht met 20 procent zullen dalen en de olieprijs kan kelderen tot 16 dollar per vat.

"China heeft een omvangrijke correctie ingeluid die voorlopig alleen maar sterker zal worden", aldus de bank. RBS verwacht dat Wall Street en de beurzen op het Europese vasteland met 10 tot 20 procent zullen dalen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Wil je een huis kopen? 7 goede redenen om het NIET te doen

Waarom wil iedereen per se een huis hebben? De samenleving schetst een beeld dat het belangrijk en slim is om een eigen huis te kopen. Maar is dat wel zo? In realiteit zijn de meeste mensen eigenlijk beter af wanneer ze geen huis kopen.

Die baksteen in de maag is een mythe die eens doorbroken mag worden. Wanneer je onderstaande 7 redenen eens goed op een rijtje zet, denk je maar best 2 keer na vooraleer je een huis koopt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

JP Morgan raadt voor het eerst in 7 jaar aan aandelen te verkopen

Steeds meer grote banken raden hun klanten hun handen af te houden van de aandelenmarkt. De investeringsbank J.P. Morgan raadt zijn klanten voor de eerste keer in zeven jaar aan om aandelen te verkopen bij een bounce in plaats van bij te kopen bij een dip.

De laatste zeven jaar was J.P. Morgan van mening dat een correctie een reden was om aandelen te kopen. Nu veranderen ze het geweer van schouder en raden ze aan om na iedere stijging te verkopen. Naast technische indicatoren zijn er ook fundamentele problemen voor de aandelenmarkt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Ophef in de oliesector: beursgang van Saoedische oliegigant?

De economische publicaties stonden er vorige week vol van: de potentiële beursgang van Saudi Aramco, het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Maar wat is hype en wat mogen we echt verwachten?

Saudi Aramco is de grootste oliemaatschappij ter wereld. Op zijn eentje pompt het meer dan 10% van alle olie op wereldwijd: zo’n 10 miljoen vaten per dag!

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Column Kees de Kort | Spiraal van verdriet

Faillissementen liggen op de loer in de oliesector, nu de olieprijs is gedaald naar 30 euro. En dat zijn niet alleen maar de oliebedrijven, waarschuwt BNR-macro-econoom Kees de Kort. Vooral schaliegasbedrijven die gefinancierd zijn met veel geleend geld staan 'op het punt van kiepen'. En de vraag is: wie gaat die verliezen dragen?

De spiraal van verdriet begint zo langzaam aan bedenkelijke vormen aan te nemen, meent De Kort. "Ook de kolenindustrie in de VS lijdt, en wat betekent dat voor de werknemers? Kunnen ze aan ander werk komen? In de aluminium, kolen, ijzererts en koper zijn de prijsdalingen minstens net zo groot. En ook daar komen allerlei bedrijven in de problemen, met te veel geleend geld en te grote verliezen. Dus: wat gebeurt er met het sentiment als we ineens worden geconfronteerd met: 'Rien ne va plus, het geld is niet meer van u!'."

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs