Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10116 tot 10120
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

Koophuizen blijven maar in prijs stijgen: 3,4 procent in oktober

Makelaar met een bord op weg naar een woning die in de verkoop gaat in Haarlem. Foto ANP

De prijs van bestaande koopwoningen is in oktober met 3,4 procent gestegen in vergelijking met een jaar geleden, zo melden het CBS en het Kadaster.

Het was de tweede maand op rij dat de huizenprijs fors omhoogschoot. In september steeg de prijs, vergeleken met dezelfde maand in 2014, met 3,5 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

Prijzen koopwoningen stijgen door

De gemiddelde prijs van bestaande koopwoningen was 3 procent in oktober vergeleken met een jaar geleden. 

Dit melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster vrijdag.

De toename op jaarbasis is vergelijkbaar met de stijging van september. Toen was het wel de grootste prijsstijging in ruim 7 jaar. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

De malaise in grondstoffen in één grafiek

De volgende grafiek die we via twitter voorbij zagen komen geeft in één oogopslag weer hoe hard de malaise op de grondstoffenmarkt heeft toegeslagen. Goud en zilver wisten het verlies nog beperkt te houden, omdat deze edelmetalen door beleggers gezien worden als een soort veilige haven in crisistijd. Maar voor grondstoffen die deze status niet hebben zijn de prijsdalingen aanzienlijk.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

Enorme diamant gevonden in Botswana

In een diamantmijn in Botswana heeft men een diamant gevonden die bijna zo groot is als een tennisbal. De edelsteen weegt ongeveer 220 gram en is 1.111 karaat. De waarde van de steen is moeilijk te schatten, omdat er weinig vergelijkingsmateriaal is. Onlangs werd een ruwe diamant van 500 karaat verkocht voor een bedrag van $35 miljoen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

Draghi: Inflatie moet snel omhoog

De inflatie moet snel richting de gewenste 2% en de ECB is bereid daarvoor alle middelen inzetten die ze tot haar beschikking heeft. Dat zei ECB-president Mario Draghi vandaag tijdens een toespraak in Frankfurt.  “Als we van mening zijn dat het huidige beleid niet voldoende is om dat doel te bereiken, dan zullen we doen wat nodig is om de inflatie zo snel mogelijk te laten stijgen”, aldus Draghi.