Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 10121 tot 10125
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 19 december 2015

USA: Het einde van de oliedroom

Wat ooit klonk als een sprookje uit 1001 nacht, bleek slechts een van de vele verhaaltjes vanuit Wall Street om investeerders geld uit de zak te kloppen. Nu is de droom voorbij, de schalie olie droom.

Een tweede Saoedi-Arabië wilde men destijds worden. Onafhankelijk van importen waardoor er minder geld uitgegeven hoefde te worden aan het militaire apparaat om de olie import via de zeewegen naar de USA veilig te stellen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 19 december 2015

40% meer winst, toch sneuvelen duizenden jobs

Aan de exodus van personeel in de banksector komt geen einde. Bij BNP Paribas Fortis moeten 2.500 werknemers opstappen, bij ING nog eens 185. En de toekomst oogt evenmin rooskleurig, meent Anthony Jenkins, de topman van de Britse bank Barclays. Hij vreest dat de komende tien jaar het aantal personeelsleden en kantoren nog kan halveren. Vooral onder druk van de digitalisering.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 19 december 2015

Het is ongelofelijk om te zien wat er gebeurt als iemand alleen maar cash geld gebruikt

Heb je hier al ooit van gehoord? Een cash geld dieet voor je portemonnee. Het klinkt misschien raar maar het blijkt zeer nuttig te zijn. Wil je besparen dan moet je alleen maar briefjes en munten gebruiken. Weg met alle plastieken bankkaarten, koop alleen nog maar iets met geld uit je portemonnee. Het is ongelofelijk om te zien wat er dan met iemand gebeurt.

De theorie achter het cash geld dieet is simpel: aankopen met cash vermindert impulsaankopen. Haal een bepaald bedrag af waar je een bepaalde periode van moet leven. Iemand die dan alleen cash geld gebruikt, zal eerder kopen wat hij nodig heeft in plaats van wat hij wil.

Hoe werkt het?

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Congres VS akkoord met opheffen verbod op export olie

Het Amerikaanse Congres heeft vrijdag ingestemd met een nieuwe begroting en het opheffen van een veertigjarig verbod op de export van Amerikaanse ruwe olie. 

President Barack Obama zal naar verwachting de nieuwe begroting en het opheffen van de exportban gaan ondertekenen.

Met de begroting voor het fiscale jaar 2016 is een bedrag gemoeid van 1,1 biljoen dollar (1014 miljard euro). Volgens de beleidsmakers bevat de nieuwe begroting maatregelen om de werkgelegenheid en economie te stimuleren, waaronder omvangrijke belastingverlagingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Rijk worden kan je leren

Alles kan je leren, werkelijk alles. Wil je rijk worden? Dan kan je dat leren. Wil je piano kunnen spelen? Dan kan je dat leren. Wil je een goede belegger worden? Ook dat kan je leren. Iedereen kan worden wat hij of zij maar wilt, dus ook rijk.

Wil je echt rijk worden? Overweeg dan de volgende kleine veranderingen in je leven.

Wedden dat het je lukt?