Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10136 tot 10140
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

James Turk – ‘de VS kan de rente niet verhogen vanwege haar schulden’

Samen met Vlaamse econoom Tuur Demeester sprak ik gisteren met James Turk, goudexpert, voormalig bankier, oprichter van GoldMoney.com (overgenomen door Bitgold) en schrijver van de ‘Money Bubble’. Het belangrijkste onderwerp was de eventueel op handen zijnde renteverhoging van de Fed in december. James legt uit waarom hij verwacht dat het niet gaat gebeuren, noch in 2016 omdat dat een verkiezingsjaar is. James legt ook uit hoe een renteverhoging eventueel technisch zou werken. De reden waarom James denkt dat er geen verhoging komt, is dat de VS de rentelasten niet zouden trekken en dat de Fed technisch insolvent zou geraken (marked-to-market gemeten).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Dit is de mening van Goldman Sachs over commodities

2015 gaat de geschiedenisboeken in als een dramatisch jaar voor commodities. De groeivertraging in China veroorzaakte een massale val van de grondstoffenprijzen. Olie, ijzererts, goud, zink en koper zijn allemaal hard onderuitgegaan. En volgens de analisten van Goldman Sachs komt er voorlopig geen einde aan de val.

“Sinds de herfst van 2014 zijn we negatief over grondstoffenprijzen. Maar onze sombere scenario’s blijken nu zelfs te rooskleurig voorgespiegeld. De dramatische val van commodities heeft onze verwachtingen dan ook ver overtroffen,” zo stelt de zakenbank in een note aan beleggers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Duitsland geeft Brussel opnieuw de middenvinger!

Duitsland staat dezer dagen in het oog van de storm. “Wir Schaffen Das” heeft een massale volksverhuizing teweeg gebracht, die in haar kielzog terroristen van de vredesreligie terug naar Europa brengt.

Maar niet alleen Merkel’s multicul-waanzin breekt Europa zuur op. Ook op het andere geopolitieke front, de Europees-Russische relaties, speelt Duitsland eerste viool in het anti-Brusselse orkestje.

Op aandringen van Oost-Europese landen als Polen en Slovakije gaat de Commissie zich buigen over het Nord Stream II-Project, dat Russisch gas via de Baltische Zee naar Noord-West-Europa moet brengen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Centrale bankiers... wie gelooft die mensen nog?

De centrale banken hebben de markten de illusie opgedrongen dat dankzij lage rente en kwantitatieve verruiming een op volle toeren draaiende geldmachine oneindig lang de uitgaven kan blijven stimuleren. Maar groei gebaseerd op schuld is onhoudbaar.’

Dat zegt Aron Pataki, van het Newton Real Return Team, dat eigendom is van de BNY Mellon.

Volgens Pataki zijn de markten druk bezig slecht macro-economisch nieuws als goed nieuws te interpreteren, omdat ze veronderstellen dat hierdoor de rente langer laag zal blijven of er nog meer QE of monetaire stimulering volgt. Zo ontstaat weer ruimte voor verdere koersstijgingen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Ook Portugal kan gratis lenen

Een extreem lage rente, de belofte van Draghi dat hij alles zou doen om de Eurozone te redden en het stimuleringsprogramma van €60 miljard per maand hebben er samen voor gezorgd dat nu ook een land als Portugal gratis kan lenen.