Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 10136 tot 10140
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

President Zambia vraagt inwoners te bidden voor haar munt

Terwijl de Zambiaanse munt – de kwacha – dieptepunten bereikt, heeft de president van het land opgeroepen tot een nationale dag van gebed. De kwacha kende dit jaar een vrije val – zeker sinds augustus – en is dit jaar 45% minder waard ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het officiële tarief van de kwacha is met ongeveer 25% gedaald ten opzichte van de dollar het afgelopen kwartaal alleen.

Gezien de groeiende ellende die het land teistert, van een instortende kopermarkt door mindere Chinese vraag tot een slecht energie netwerk, kan volgens president Edgar Lungu enkel “een daad van God” het land en haar munt nog redden. Lungu vroeg het land te bidden tot God om de munt te genezen:

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Minder huizen 'onder water'

Het aantal huishoudens met een fiscale hypotheekschuld die hoger is dan de waarde van de eigen woning is vorig jaar afgenomen. 

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag.

Er was sprake van een afname met 84.000 tot bijna 1,4 miljoen begin 2015. Van de 4,3 miljoen huishoudens met een eigen woning staat nu zo’n 32 procent onder water. Sinds het begin van de economische crisis in 2008 is het aantal huishoudens met een huis onder water alleen maar gestegen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Wang Jianlin rijkste Chinees

Wang Jianlin staat dit jaar aan de top op de Forbes lijst van rijke Chinezen. Eerder was al bekend dat Wang meer geld heeft dan Jack Ma – eigenaar van Alibaba – wiens kapitaal wordt geschat op $21,8 miljard (€19,7 miljard).

De honderd rijkste mensen in China zijn de afgelopen 12 maanden zo’n 20% rijker geworden ondanks de malaise op de Chinese beurzen, aldus de South China Morning Post. Daaruit is op te maken dat de aandelenkoersen wel heel hard waren gestegen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Huis VS stemt in met begroting

Politici in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben woensdag ingestemd met een nieuw voorstel voor de overheidsbegroting.

Daarmee kan voorlopig worden voorkomen dat de Amerikaanse overheid niet meer aan haar verplichtingen zou kunnen voldoen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Olieprijs staat op rand van nieuwe afgrond

Waar de olie reeds goed op weg was om al een historisch rampjaar te laten optekenen in de boeken ziet het er naar uit dat de prijzen (opnieuw)een nieuwe duik zullen nemen. Hedgefondsen verhoogden de afgelopen weken hun posities opvallend op een daling van de prijzen als antwoord op de overvolle voorraaddepots. Door de enorme voorraden is een stijging op korte termijn dan ook volledig uitgesloten.

De short posities op West Texas Intermediate  zijn eind vorige week gestegen met niet minder dan 18%, de sterkste stijging sinds 21 juli, afgaande op data van de Commodity Futures Commission.