EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
58
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10136 tot 10140
Geplaatst op: zondag 10 januari 2016

Zwitsers betalen hoge prijs voor euro-ontkoppeling

Met een verlies van 21 miljard euro heeft de Zwitserse centrale bank het grootste verlies in de geschiedenis gemaakt. En eerlijkheidshalve moet er bij gezegd worden dat ze zelf verantwoordelijk is voor dit recordverlies, welke toe te wijzen is tot één zware beslissing een jaar geleden.

Bijna een jaar geleden, op 15 januari 2015 werd er door de SNB (Swiss National Bank) een zware beslissing genomen. Hierbij werd de koppeling tussen de euro en de Zwitserse Frank doorgeknipt met een enorme appreciatie van de Zwitserse Frank (CHF) als gevolg. Aangezien de euro de munteenheid is van de belangrijkste handelspartners was dit een behoorlijk risico om dit door te voeren. Echter de druk op de Zwitserse Frank was te groot geworden om nog langer de zwakke euro te moeten volgen. Dit werd door velen in zowel binnen-als buitenland aanzien als een gedurfde zet. De prijs die de SNB hiervoor zou betalen is echter nog steeds niet volledig bekend, maar deze zal even enorm zijn als men vreesde.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 10 januari 2016

Bonus met een grote 'B' voor Chinese bouwvakkers

Een projectontwikkelaar uit de Chinese stad Luoyang heeft het voorbije jaar blijkbaar goed geboerd. In die mate dat hij vandaag een feestje hield om zijn bouwvakkers te belonen met een bonus om 'U' tegen te zeggen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 9 januari 2016

The Bitcoin report #31: Interview met Bobby Lee

In deze aflevering van The Bitcoin Report een interview met wij Bobby Lee, de oprichter en CEO van BTCC (voormalig BTC China) BTCC is een van de grootste Bitcoin exchanges ter wereld. Wij praten over het mijnen van Bitcoin en de centrale mining rol van China. Ook bespreken wij de nog steeds aanhoudende blocksize discussie, Full nodes en de vooruitzichten van Bitcoin in 2016.

Lees verder op BitcoinSpot.nl
Geplaatst op: zaterdag 9 januari 2016

Dit is levensgevaarlijk voor de Amerikaanse economie

Bank of America Merrill Lynch trad recent naar buiten met een verontrustende mededeling. De afgelopen maand is het Amerikaanse productie PMI-cijfer terecht gekomen op een notering van 48.2, en dit impliceert een lichte krimp. De analisten van de zakenbank doken in de boeken en ontdekten dat deze notering wel eens levensgevaarlijk zou kunnen zijn voor de Amerikaanse economie.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat we in het jaar 2012 ook een notering wisten te bereiken onder de 50-lijn. Echter, deze krimp was slechts van korte duur. Onderin kunnen we echter zien dat we pas echt moeten oppassen als het productie PMI-cijfer terecht komt onder de 45-lijn. Een notering onder de 45-lijn ging in het verleden 11 van de 13 keer gepaard met een nieuwe Amerikaanse recessie. We zijn dus gewaarschuwd!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 9 januari 2016

Nout Wellink vindt zorgen over Chinese beurs overdreven

Oud-president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink vindt de huidige zorgen over de situatie op de Chinese aandelenmarkten een beetje overdreven.

Oud-president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink vindt de huidige zorgen over de situatie op de Chinese aandelenmarkten een beetje overdreven.

Dit zegt Wellink tegenover de NOS. De voormalig centraal bankier is nu toezichthouder bij de Bank of China, één van de grotere Chinese banken.

De AEX maakte afgelopen week de slechtste eerste beursweek van een jaar ooit door. Sinds 1983, toen de Amsterdamse beurs werd opgericht, was er nog nooit een verlies van 7 procent in de eerste week.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs