EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
60
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10141 tot 10145
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Het meest vermadelijke "goedje"

‘Gold looses luster for third straight year as investors sell’. Dat stond op 31 december j.l. op Bloomberg te lezen. De schrijver was kennelijk vergeten dat de goudprijs zich al sinds september 2011 in een neerwaartse spiraal bevindt en bepaald niet omdat beleggers verkopen! Voorts werd gemeld dat het goud zich sinds het jaar 2000 in de langste glijvlucht beweegt. Ook dat is niet juist want de langste glijvlucht deed zich voor na het hoogtepunt van $856 in januari 1980 en duurde tot het jaar 2000 toen de goudprijs was teruggevallen tot het bedenkelijke niveau rond $250 gelijk aan een val van ruim 70%.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

BP schrapt nog eens vierduizend banen

Olieconcern BP gaat nog eens vierduizend banen schrappen. De alsmaar dalende olieprijs dwingt het concern de kosten verder te verlagen.

Olieconcern BP gaat nog eens vierduizend banen schrappen. De alsmaar dalende olieprijs dwingt het concern de kosten verder te verlagen.

Dit heeft een woordvoerder van BP dinsdag gemeld aan persbureau Reuters.

Zo worden er de komende twee jaar zeshonderd banen geschrapt bij de activiteiten van BP in de Noordzee. Het grootste deel van deze banen verdwijnt dit jaar.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Helima Croft: “Alleen dit nieuws kan daling olieprijs snel stoppen”

We leven momenteel in unieke tijden als het gaat om de bewegingen in de oliemarkt. Ondanks toenemende sektarische spanningen in het Midden-Oosten, blijven de olieprijzen dalen. Een dergelijk sentiment in de markt komt zelden tot nooit voor. De belangrijkste reden is het enorme voorraadoverschot, waar geen einde aan lijkt te komen.

Helima Croft, commodity-strateeg bij RBC Capital, kijkt met verbazing naar de huidige prijsdalingen in de markt. Ze wijst erop dat we momenteel in een unieke tijd leven:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

Sharm-el-Sheikh wordt stilaan een spookstad

Met zijn kilometerlange stranden, goedkope hotels, hete zomers en warme winters was de Egyptische badstad Sharm-el-Sheikh jarenlang een trekpleister voor Europese en vooral Russische toeristen. Daaraan is sinds de bomaanslag op een Russisch passagiersvliegtuig in oktober vorig jaar echter een dramatisch einde gekomen.

Al voor de bomaanslag, waarbij 224 Russische passagiers het leven verloren, werd Egypte met dalende bezoekersaantallen geconfronteerd. Zes jaar geleden werden in Egypte 14,7 miljoen buitenlandse bezoekers geteld, maar na de Arabische Lente één jaar later werden nog slechts 9 miljoen toeristen genoteerd.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016

RBS: Verkoop alles, want deflatoire crisis nadert

RBS verwacht dat 2016 een catastrofaal jaar wordt voor de wereldeconomie en roept daarom haar klanten op veiligheid te zoeken in cash en staatsobligaties. De bank voorziet een grote deflatoire depressie, waarin de olieprijs naar $16 per vat daalt en aandelenmarkten wereldwijd met zeker 20% kunnen dalen.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs