Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 10141 tot 10145
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Bitcoin lijkt niet af te stoppen

De voorbije weken is er geen houden aan de bitcoin. De virtuele munt is sinds begin oktober met ruim 20% gestegen tot boven de 300 dollar. Het was van juli 2015 geleden dat de bitcoin dit niveau wist te bereiken.

De bitcoin beweegt al sinds begin 2015 tussen de 200 en 300 dollar en telkens de ondergrens in zicht komt, treden kopers op de voorgrond en telkens de bovengrens van dit kanaal wordt bereikt, halen verkopers de bovenhand. Dit scenario lijkt zich weer te gaan afspelen. Op nauwelijks twee weken tijd veerde de virtuele munt onder stevige volumes (groene candles in grafiek) op van 250 dollar tot 300 dollar. Op woensdag 28 oktober tikte de prijs zelfs even 308 dollar aan. Maar daarna droogde het aantal geïnteresseerde kopers op en kwamen er winstnemingen op gang. Maar die duurden niet lang want op donderdag 29 oktober zette de bitcoin zijn opmars verder. De vraag is nu of de bovengrens van het kanaal wederom als weerstand zal optreden?

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Minder huizen onder water, maar dertigers kampen nog met hoge schuld

Het aantal woningbezitters met een huis dat ‘onder water staat’, dat wil zeggen woningen waarvan de waarde lager is dan de hypotheek die erop is afgesloten, is het afgelopen jaar gedaald tot 1,4 miljoen. 

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Sinds 2008 was het aantal huizenbezitters met een woning die minder waard was dan de hypotheekschuld elk jaar gestegen. De reden voor de huidige kentering is vrij eenvoudig: de gestegen huizenprijzen. Afgelopen september lagen de prijzen 3,5 procent hoger dan een jaar geleden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Het sentiment rondom de energiesector is ‘Bearish’

De energiesector heeft het op dit moment erg lastig. Recent werd nog bekend gemaakt dat de oliespaarpot van Noorwegen het afgelopen kwartaal sterk verminderd is. Deze spaarpot wordt gevormd door onder andere de olieopbrengsten van het sterke land. Deze spaarpot wordt op haar beurt weer gebruikt om sociale voorzieningen mee te betalen. Dankzij deze spaarpot is het bijvoorbeeld mogelijk om een werkneemster een zwangerschapsverlof te geven van een jaar. Voor sommige mensen klinkt dit als een utopie, maar in Noorwegen is dit werkelijkheid.

Niet alleen Noorwegen lijdt zwaar onder de dalende olieprijs. Ook veel grote oliebedrijven hebben de afgelopen maanden hun winsten sterk zien dalen. Vooral de oliebedrijven die daadwerkelijk de olie uit de grond halen zijn de afgelopen maanden zwaar gestraft. Op de beurs hebben deze aandelen immers veel terrein moeten inleveren. Bloomberg publiceerde een grafiek die laat zien hoe ‘Bearish’ het sentiment is rondom de energiesector. Deze grafiek is afkomstig van Bespoke Investment Group en laat een mooie vergelijking zien tussen het sentiment rondom de energiesector en het sentiment rondom de Amerikaanse beurzen in 2008.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Russen positioneren onderzeeërs nabij strategische internetkabels

Amerikaanse topmilitairen maken zich zorgen over Russische onderzeeërs die in de buurt proberen te komen van onderzeese internetkabels. Dat heeft de Amerikaanse krant New York Times gemeld. Het Pentagon zou vrezen dat de Russische militaire leiding op zoek is naar manieren om de kabels zodanig te saboteren dat een herstel bijzonder moeilijk zou worden. Indien dat zou gebeuren, zouden de Verenigde Staten mogelijk digitaal kunnen worden geïsoleerd.

Over de hele wereld waarschuwen militaire inlichtingendiensten al langer voor het mogelijke gevaar van een aanslag op de internetkabels. Nu wordt een specifiek land echter voor de eerste keer door bronnen binnen het Amerikaanse leger ervan beschuldigd de kabels op zee te willen beschadigen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Chinese import goud uit Hong Kong neemt weer toe

China heeft in de maand september aanzienlijk meer goud uit Hong Kong geïmporteerd dan in voorgaande maanden, zo schrijft Reuters op basis van de laatste cijfers van het Hong Kong Census and Statistics Department.