Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10141 tot 10145
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Ook Portugal kan gratis lenen

Een extreem lage rente, de belofte van Draghi dat hij alles zou doen om de Eurozone te redden en het stimuleringsprogramma van €60 miljard per maand hebben er samen voor gezorgd dat nu ook een land als Portugal gratis kan lenen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Olieprijs zakt onder de $40

De prijs van een vat ruwe olie zakte woensdag even onder de $40, het laagste niveau in drie maanden tijd. De combinatie van wereldwijde groeivertraging, overproductie en toenemende bovengrondse voorraden zet de prijs van het zwarte goud nog verder onder druk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Maak deze fout alsjeblieft niet!

Als je denkt aan een geweldig bedrijf dat door de jaren heen fenomenale returns heeft geboekt, en dat beantwoordt aan de strenge normen van Warren Buffett, dan denk je waarschijnlijk aan Coca-Cola.

Tussen 1978 en 2013 bracht Coca-Cola een rendement van meer dan 5.000% op voor zijn aandeelhouders.

Een belegging van €10.000 in Coca-Cola in 1978 zou in die periode €516.000 hebben opgebracht, en dat zelfs zonder de dividenden!

Dezelfde €10.000 belegd in de brede Amerikaanse index, de S&P500, zou ‘slechts’ €180.000 hebben opgebracht. Al wat je had moeten doen, was aandelen kopen van Coca-Cola.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Bank of Japan handhaaft monetair beleid

De Japanse centrale bank heeft donderdag geen wijzigingen doorgevoerd in zijn monetaire beleid. Met de handhaving blijft de bank jaarlijks 80 biljoen yen (meer dan 600 miljard euro) in de economie pompen.

De stap werd door vrijwel alle geraadpleegde economen voorzien. De Bank of Japan sluist geld de economie in door onder meer staatsobligaties op te kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Deze bubbel is zó groot dat zelfs de Federal Reserve ze niet kan redden

We staan aan de vooravond van een grote catastrofe. De grootste golf van faillissementen van Amerikaanse bedrijfsobligaties staat voor de deur. Dit is het vervolg van een normale kredietcyclus en niemand kan dit tegenhouden, zelfs de Federal Reserve niet.

Door de interventies van de Federal Reserve na de financiële crisis zullen deze keer de gevolgen veel groter zijn dan normaal. Bij de vorige crisis in bedrijfsobligaties werd het normale zuiveringsproces verstoord. Dit zal nu als een boemerang terugkomen.