Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10146 tot 10150
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Goud en de stijging van de rente

De paniek slaat weer toe onder goudbeleggers. Wie de prijsactie in de afgelopen weken heeft gevolgd, kan er niet omheen: de goudprijs begeeft zich in een moeilijk technisch parket.

Toch dienen we dit beeld meteen te nuanceren. Goud in dollartermen staat onder druk, maar goud in eurotermen ligt er helemaal niet zo slecht bij, integendeel!

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

‘Meeste beleidsmakers Fed voor rentestap’

Een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank is voor een rentestap in december. Dat viel woendag op te maken uit de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve (Fed).

De meeste deelnemers aan de bijeenkomst denken dat aan de voorwaarden die nodig zijn voor een verhoging zal worden voldaan. Eerder sprak de Fed over de sterk verbeterde arbeidsmarkt en de aanhoudende economische groei die de zorgen grotendeels wegnemen over de nog altijd lage inflatie.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Is Nederland nu al afhankelijk geworden van buitenlands aardgas?

Volgens de JODI Gas World-database importeerde Nederland in september 2015 twee keer zoveel aardgas dan het zelf produceerde. De import van aardgas bedroeg 3780 miljoen m³; de binnenlandse produktie bedroeg slechts 1812 miljoen m³.

In de grafiek hieronder heb ik de maandelijkse produktie en import van aardgas (volgens de JODI-Gas World database) uitgezet.

In 2015 is de import van aardgas al in vier maanden groter geweest dan de produktie. De Nederlandse import van aardgas was nog nooit zo groot als in september 2015.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Ben je slim en wil je niet te hard werken? Dit zijn de jobs voor jou!

Het leven van een luie slimmerik - of een slimme luierik - kan hard zijn. Die denkspieren van je zijn wel goed getraind, maar je echte spieren zouden liever 24/7 op een strand op Ibiza vertoeven. Hoe overleef je het arbeidsleven dan? Door deze jobs te strikken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Amerikaanse olie kort onder 40 dollar per vat

De prijs van een vat Amerikaanse olie is woensdag korte tijd en voor het eerst sinds augustus tot onder de 40 dollar per vat gezakt. De prijsdaling volgde toen bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten afgelopen week zijn toegenomen.

Volgens het ministerie van Energie namen de voorraden ruwe olie met 252.000 vaten toe.