Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 1016 tot 1020
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 23 augustus 2017

Nieuw staakt-het-vuren bereikt in Oekraine

De president van Oekraïne heeft vandaag met de regeringsleiders van Duitsland, Frankrijk en Rusland overleg gevoerd over een nieuw staakt-het-vuren in Oekraïne. In het telefonische overleg werd een overeenstemming bereikt voor een nieuw staakt-het-vuren in het oostelijke deel van Oekraïne, waar regeringstroepen een gewapende strijd voeren met pro-Russische separatisten.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 23 augustus 2017

Deze EU website bestrijdt Russische propaganda

Vanuit een groot glazen gebouw in hartje Brussel houdt de website EU vs Disinfo voor u in de gaten welke ‘Russische propaganda’ er in de wereld wordt gebracht. Op deze website vinden we een database van honderden nieuwsberichten uit verschillende media, die volgens het team achter EU vs Disinfo feitelijk onjuist of op zijn minst niet bevestigd zijn.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

Zweedse centrale bank manipuleert inflatiecijfer

De Zweedse centrale bank wil haar eigen definitie van inflatie veranderen door de kosten van de hypotheek niet meer mee te nemen in het mandje van goederen en diensten waarmee de prijsontwikkeling bepaald wordt. Een opmerkelijk besluit, aangezien wonen juist de belangrijkste kostenpost is voor de meeste Zweedse huishoudens en de kosten van wonen de laatste jaren in Zweden sterk zijn toegenomen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

Procentje hier, procentje daar

Zo'n veertig procent van de Duitse werknemers heeft een lager reëel loon dan twintig jaar geleden, blijkt uit onderzoek. 'Dat het goed gaat met de bovenkant van de samenleving maskeert dat het op andere plaatsen veel minder goed gaat', zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

Dollar wint aan kracht in aanloop naar bijeenkomst centrale bankiers

Op vrijdag 25 augustus komende verschillende centrale bankiers samen in Jackson Hole. Federal Reserve voorzitter Janet Yellen houdt dan een speech over de financiële toestand in de Verengde Staten van Amerika. Tijdens de speech worden ook de vooruitzichten voor het monetaire beleid toegelicht, een belangrijk moment voor de financiële markten vermits haar woorden een impact zullen hebben op de U.S. dollar.