Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 10151 tot 10155
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Wang Jianlin rijkste Chinees

Wang Jianlin staat dit jaar aan de top op de Forbes lijst van rijke Chinezen. Eerder was al bekend dat Wang meer geld heeft dan Jack Ma – eigenaar van Alibaba – wiens kapitaal wordt geschat op $21,8 miljard (€19,7 miljard).

De honderd rijkste mensen in China zijn de afgelopen 12 maanden zo’n 20% rijker geworden ondanks de malaise op de Chinese beurzen, aldus de South China Morning Post. Daaruit is op te maken dat de aandelenkoersen wel heel hard waren gestegen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Huis VS stemt in met begroting

Politici in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben woensdag ingestemd met een nieuw voorstel voor de overheidsbegroting.

Daarmee kan voorlopig worden voorkomen dat de Amerikaanse overheid niet meer aan haar verplichtingen zou kunnen voldoen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Olieprijs staat op rand van nieuwe afgrond

Waar de olie reeds goed op weg was om al een historisch rampjaar te laten optekenen in de boeken ziet het er naar uit dat de prijzen (opnieuw)een nieuwe duik zullen nemen. Hedgefondsen verhoogden de afgelopen weken hun posities opvallend op een daling van de prijzen als antwoord op de overvolle voorraaddepots. Door de enorme voorraden is een stijging op korte termijn dan ook volledig uitgesloten.

De short posities op West Texas Intermediate  zijn eind vorige week gestegen met niet minder dan 18%, de sterkste stijging sinds 21 juli, afgaande op data van de Commodity Futures Commission.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Wanneer gaat de Fed de rente in Amerika eindelijk verhogen?

‘De rente’ in de VS blijft ongewijzigd, aldus de Federal Reserve, het collectief van centrale banken in Amerika. Maar hoe controleren ze de hoogte van de rente en wat is het doel eigenlijk? En wanneer gaat hij eindelijk eens omhoog?

De Amerikaanse Federal Reserve houdt ook deze maand ‘de rente’ ongewijzigd. Dat maakten de centrale bankiers woensdag bekend.

Maar wat is ‘de rente’?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Bill Gates wordt 60 jaar: dit is zijn leven

Het leven van Bill Gates is een sprookje van het begin tot het einde. Bill Gates stond samen met Paul Allen aan de wieg van de computerrevolutie. Hij werd doorheen de jaren de rijkste man ter wereld maar spendeerde ook al miljarden dollars aan liefdadigheid.

Vandaag wordt Bill Gates 60 jaar. Dit is zijn leven.