Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 10156 tot 10160
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Je moet voorzichtig zijn met complottheorieën, maar dit is wel heel bizar!

Van de verschrikkelijke aanslagen in Parijs duiken langzaam aan merkwaardige details op. Een Syrisch paspoort dat teruggevonden wordt, feit dat dezelfde dag een terrorisme-oefening werd gehouden… het voedt verschillende complottheorieën. Of zijn het geen theorieën en is het echt een complot?

De geschiedenis staat namelijk bol van voorbeelden waarbij overheden haar eigen burgers aanvalt om de schuld op iemand anders te steken. De zogenaamde “operaties onder valse vlag”.

Het bekendste voorbeeld is de brand in de Rijksdag, aangestoken door de nazi’s maar de schuld werd bij de communisten gelegd.

Met complottheorieën moet je voorzichtig zijn, maar de aanslagen in Parijs vertonen enkele merkwaardige overeenkomsten met andere aanslagen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Column Kees de Kort | Geen nieuws

Dat de G20 overschaduwd is door Parijs is begrijpelijk, maar dat er ongeveer geen nieuws uit is gekomen is natuurlijk heel anders. De journalisten zijn het gewoon helemaal kwijt geraakt, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Tijdens die top hebben ze het over Syrië en terrorisme gehad, dat kreeg natuurlijk een extra lading naar aanleiding van de gebeurtenissen in Frankrijk. Ze hebben het over het milieu gehad, en ik kan je nu al voorspellen dat die milieutop over een maand gaat mislukken. Niet een klein beetje maar volledig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Peter Schiff: “Goud is als een verzekering. Zorg dat u het koopt voor het te laat is.”

De daling van de goudprijs tot het laagste punt in vijf jaar heeft veel media ertoe aangezet om goud te bestempelen als een vergane glorie. De dagen als veilige haven voor goud zouden voorbij zijn. Maar daar vergissen de meesten zich in. Goud is als een verzekering en een verzekering hebt u nodig vóór er iets gebeurt.

Het belang van een veilige haven te zijn wordt de laatste maanden fors overschaduwd door de potentiële renteverhoging van de Federal Reserve. Dat geen enkele centrale bank sinds 2008 erin slaagde een renteverhoging vol te houden, kunt u hier zien op deze grafiek.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

17 november: Pechtold blokkeert belastingkado 5 miljard voor Nederland, Hollande zet Franse geldkraan open tegen IS

In Nederland dreigt het Belastingplan van het kabinet Rutte te sneuvelen, waardoor burgers geen lastenverlichting zouden krijgen in 2016. Frankrijk wil fiscaal juist gas geven met extra uitgaven voor terrorismebestrijding. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Landen uit G20 financieren Islamitische Staat volgens Poetin

Volgens Russische President Vladimir Poetin wordt de terroristische groepering Islamitische Staat gefinancierd door 40 landen. Hieronder zouden zich ook enkele landen bevinden die behoren tot de G20. Poetin liet dit weten op de recente G20 top.

Poetin liet ook weten dat de illegale handel in olie door Islamitische Staat snel aangepakt moet worden. Hij heeft foto’s laten zien waarop kilometerslang vrachtwagens te zien zijn die olie en gas vervoeren. Deze vrachtwagens vormen zo een rijdende pijplijn van 4-5 km lang.