Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 10161 tot 10165
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Helft Japanse ETF’s in handen van centrale bank

De Japanse centrale bank bezit meer dan de helft van de aandelen van alle exchange traded funds (ETF’s) in het land, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Tokyo Stock Exchange. Jaarlijks koopt de centrale bank voor drie biljoen yen ($25 miljard) aan aandelen op om de markt te ondersteunen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Deutsche Bank boekt miljardenverlies en schrapt 9.000 banen

Deutsche Bank heeft na het boeken van een miljardenverlies over het derde kwartaal, een reorganisatie aangekondigd waarbij 9.000 banen worden geschrapt. Daarnaast trekt de bank zich terug uit tien landen.

De bank dook in het afgelopen kwartaal diep in de rode cijfers gedoken, onder meer door forse afschrijvingen op bezittingen. Over het derde kwartaal rapporteerde het een nettoverlies van 6 miljard euro, na een tekort onder de streep van 92 miljoen euro een jaar eerder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Het Midden Oosten staat ook financieel in brand

Als olie rond de $50,- per vat blijft zullen de meeste landen in de regio binnen 5 jaar geen geld meer hebben, zo waarschuwde een rapport van het Internationaal Monetair Fonds deze week. Dat geldt ook voor OPEC leider Saoedi-Arabië als wel voor Oman en Bahrein.

De lage olieprijs zal alleen dit jaar al zorgen van een verdamping van $360 miljard uit de regio, aldus het IMF. Enorme begrotingsoverschotten zullen snel massale tekorten worden als de olieprijs op huidig niveau blijft. De olieprijs kende zeker een halvering in prijs dit jaar. Vele olielanden in het Midden Oosten worden daardoor gedwongen reserves aan te spreken, zeker nu uitgaven zijn gestegen door het regionale geweld en de onrust op financiële markten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Miljardenverlies voor Deutsche Bank

Deutsche Bank is diep in de rode cijfers gedoken, onder meer door forse afschrijvingen op bezittingen. 

Het Duitse financiële concern rapporteerde donderdag over het derde kwartaal een nettoverlies van 6 miljard euro, na een tekort onder de streep van 92 miljoen euro een jaar eerder.

Deutsche Bank had al gewaarschuwd dat diverse tegenvallers zouden leiden tot een miljardenverlies over het afgelopen kwartaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

President Zambia vraagt inwoners te bidden voor haar munt

Terwijl de Zambiaanse munt – de kwacha – dieptepunten bereikt, heeft de president van het land opgeroepen tot een nationale dag van gebed. De kwacha kende dit jaar een vrije val – zeker sinds augustus – en is dit jaar 45% minder waard ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het officiële tarief van de kwacha is met ongeveer 25% gedaald ten opzichte van de dollar het afgelopen kwartaal alleen.

Gezien de groeiende ellende die het land teistert, van een instortende kopermarkt door mindere Chinese vraag tot een slecht energie netwerk, kan volgens president Edgar Lungu enkel “een daad van God” het land en haar munt nog redden. Lungu vroeg het land te bidden tot God om de munt te genezen: