Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 10161 tot 10165
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 december 2015

BNP Paribas Fortis zet mes in meer dan 1.000 banen

BNP Paribas Fortis gaat als onderdeel van het nieuwe toekomstplan Visie 2020 fors ingrijpen in het kantorennet en in de centrale diensten. Daardoor verdwijnen in 2016-2018 2.430 banen. Mede door aanwervingen valt de balans netto minder zwaar uit: 1.050 jobs of 7 procent van het totaal aantal voltijdse. Dat staat vandaag in de Tijd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 december 2015

Fysiek zilver vliegt de deur uit, goud niet meer verkrijgbaar

Volgens gegevens van de Royal Canadian Mint werden er in het derde kwartaal van 2015 76% meer zilveren munten verkocht dan in datzelfde kwartaal een jaar eerder. De zogeheten Silver Maple Leafs gingen rap over de toonbank: 295 ton zilver werd verkocht. Tevens een stijging van 40% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2015.

Gesproken over kwartalen; het aantal verkopen is niet meer zo hoog geweest sinds het tweede kwartaal van 2011 (346 ton), toen de zilverprijs piekte boven de $45,00 per ounce. Vergeleken met de spotprijs van vandaag doen investeerders tegenwoordig goede zaken. Momenteel staat zilver beneden de $15,00 per ounce en dat zorgt voor een flinke discount.

Zowel de onderdrukte prijs, de dure dollar, als economische onzekerheid kunnen als redenen worden benoemd van massale afnemingen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 3 december 2015

‘Indonesië sluit weer aan bij OPEC’

Indonesië sluit weer aan bij de OPEC, de organisatie van olie-exporterende landen. Volgens ingewijden zal het land tijdens de vergadering van vrijdag weer worden opgenomen in het samenwerkingsverband.

Indonesië behoorde van 1962 tot 2009 tot de OPEC. In 2009 produceerde Indonesië te weinig om aan de binnenlandse vraag te voldoen, laat staan om te exporteren. Ook weerhield de grootschalige corruptie in het land investeerders ervan om geld te steken in de lokale energiesector.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 december 2015

Grieken moeten goud, diamanten en cash aangeven

De Griekse burger moet weldra in zijn belastingaangifte vermelden of hij cash, fysieke edelmetalen en diamanten bezit. Als de geschiedenis een raadgever is, dan weten we dat de kans op een confiscatie door de overheid groot is.

Vanaf 1 januari moeten de Grieken aangeven welke activa ze buiten het financiële systeem aanhouden. Het geld onder de matras, de familiejuwelen van oma geërfd… de Griekse overheid wil het allemaal weten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 december 2015

Rusland legt oliehandel ISIS bloot

Het Russische leger heeft een persconferentie gegeven waarin ze aan de hand van satellietbeelden en beeldmateriaal van gevechtsvliegtuigen de oliehandel van ISIS in kaart brengt. Op de beelden zijn grote konvooien van tankwagens te zien, wachtend bij de grens of geparkeerd in het midden van de woestijn.