Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10166 tot 10170
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Nieuwe Aziatische tijger op komst?

De EU is druk in de weer met vrijhandelsakkoorden. Na de VS worden nu onderhandelingen geopend met Australië. Maar ook in Azië is Europa actief op zoek naar nieuwe markten en handelspartners.

Zo wordt regionaal kneusje Vietnam nu onder de loep genomen.

De Vietnamese regering zit bij monde van de president in de laatste rechte lijn naar een vrijhandelsakkoord met de Europese Unie. Hij hoopt tegen het einde van het jaar te landen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Een blik op de energievoorziening van de toekomst

Ik heb al eerder stukjes geschreven over het energieverbruik van onze energievoorziening. Het winnen van steenkool, aardolie en aardgas kost steeds meer energie.

In de jaren ’70 van de 20e eeuw kostte het heel weinig moeite om aardolie op te pompen uit de woestijn van het Arabisch schiereiland. Je hoefde bij wijze van spreken maar één vat olie te spenderen om 40 vaten olie uit de bodem te halen en naar Europa te transporteren. Het netto-rendement EROEI (Energy Return on Energy Investment) was 40:1. Van die 40 vaten olie kon je er 39 besteden aan leuke dingen en het 40e vat had je nodig om opnieuw 40 vaten olie op te pompen en te transporteren.

Om aardolie op te pompen uit de Noordzeebodem (in de jaren ’90 van de 20e eeuw) was meer energie nodig. Maar toch leverde investeren van één vat olie nog 20 vaten olie op.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

België in wereldpers weggezet als 'hoofdstad van de Europese jihad'

De terroristische aanslagen in Parijs hebben ook een desastreuze impact op het imago van België. Dat schrijft Pieter Blomme in de krant De Tijd naar aanleiding van het feit dat België na de terreuracties in de wereldpers wordt afgeschilderd als het centrum van het Europese jihadisme.

Er worden volgens Blomme door de regering talloze pogingen gedaan om België bij buitenlandse ondernemingen te promoten, zoals de introductie van de notionele intrestaftrek en een verlaging van de loonlasten, maar hij vreest dat die maatregelen niet veel indruk zullen maken indien de bedrijven aarzelen om zich te vestigen in een land dat de naam heeft een broeihaard van terrorisme te zijn.

Het feit dat er een duidelijke link kan worden gelegd tussen de aanslagen in Parijs en terroristische cellen in België en dat de Brusselse gemeente Molenbeek al in verscheidene terrorisme-dossiers prominent opduikt, wordt door diverse leidinggevende Britse, Amerikaanse en Franse media benadrukt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

6 dingen die rijke en succesvolle mensen nooit doen

Heeft u soms het gevoel dat het leven snel voorbij gaat en dat er niets verandert? Loopt uw leven ook op autopiloot? Dan is dat misschien de reden waarom u nog niet rijk of succesvol bent. Rijke en succesvolle mensen leven niet op autopiloot, ze geloven dat succes en rijkdom enkel bereikt kan worden via actie en intentie.

Dit zijn alvast enkele dingen die rijke en succesvolle mensen nooit doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Je moet voorzichtig zijn met complottheorieën, maar dit is wel heel bizar!

Van de verschrikkelijke aanslagen in Parijs duiken langzaam aan merkwaardige details op. Een Syrisch paspoort dat teruggevonden wordt, feit dat dezelfde dag een terrorisme-oefening werd gehouden… het voedt verschillende complottheorieën. Of zijn het geen theorieën en is het echt een complot?

De geschiedenis staat namelijk bol van voorbeelden waarbij overheden haar eigen burgers aanvalt om de schuld op iemand anders te steken. De zogenaamde “operaties onder valse vlag”.

Het bekendste voorbeeld is de brand in de Rijksdag, aangestoken door de nazi’s maar de schuld werd bij de communisten gelegd.

Met complottheorieën moet je voorzichtig zijn, maar de aanslagen in Parijs vertonen enkele merkwaardige overeenkomsten met andere aanslagen.