Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10181 tot 10185
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

1.000 bedrijven verlieten Catalonië in 2014

‘Zo’n 1.000 ondernemingen hebben in 2014 Catalonië verlaten vanwege de onzekere situatie ingegeven door de onafhankelijkheidsbeweging. Nu de omstandigheden nog onzekerder zijn lijdt het geen twijfel dat de investeringen in de Catalaanse deelstaat verder worden bevroren. Geen enkele ondernemer is graag op een grondgebied waar de wet niet wordt gerespecteerd. ’

at zegt Vega de Seoane, de voorzitter van de Spaanse ondernemingen- en bankenvereniging Círculo, in een gesprek met de krant El Mundo. Tot Círculo behoren naast de banken BBVA en Santander ook bedrijven als Google en Alstom.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

ECB: Geen verstoring van financiële activa in de Eurozone

Er zijn volgens ECB-bestuurslid Benoit Coeuré geen grote verstoringen in de waardering van financiële activa in de Eurozone. Dat zei hij maandag tijdens een conferentie in Parijs. Wel ziet hij in een aantal sectoren kleine bubbels ontstaan, maar dat is volgens hem niet voldoende om te twijfelen aan het monetaire beleid.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Zilverprijs naar laagste niveau in twee maanden

De zilverprijs zakte deze week naar het laagste niveau in twee maanden tijd. Het edelmetaal staat niet alleen onder druk vanwege de verwachte renteverhoging door de Verenigde Staten, maar ook vanwege de groeivertraging in China. Zilver staat bij veel beleggers bekend als veilige haven, maar aangezien de helft van de jaarlijkse vraag uit de industrie komt reageert de prijs van dit metaal ook op verandering in het vooruitzicht voor de wereldeconomie. En juist dat pakt nu slecht uit voor zilver.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Rusland wil olie verhandelen in roebels

Rusland wil binnenkort olie gaan verhandelen in roebels, dat meldt de Russische krant RBK. De nieuwe benchmark wordt vanaf deze maand in gebruik genomen, maar het is nog niet duidelijk hoe deze zal heten. De Russische olieprijs benchmark is niet gekoppeld aan Europese Brent olie, maar aan olie die afkomstig is uit de Oeral en Siberië.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Kerninflatie eurozone op hoogste niveau sinds 2013

De kerninflatie in de eurozone is in oktober tot 1,1 procent gestegen. Dit is het hoogste niveau sinds augustus 2013. Dat meldt het statistiekbureau van de Europese Unie volgens Bloomberg.

De stijging van de kerninflatie – waarin volatiele elementen zoals voedsel en energie niet meetellen – biedt de ECB een onverwachte meevaller. Economen gepeild door Bloomberg verwachtten dat de inflatie op 1 procent zou blijven steken.