Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 10191 tot 10195
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Uitgelicht: De oliehandel van ISIS in kaart gebracht

Israël en Turkije spelen een sleutelrol in de oliehandel van ISIS, zo concludeert de site Al Araby uit diverse bronnen die rechtstreeks bij deze handel betrokken zijn. De olie die de terreurgroep produceert in Syrië en Irak wordt op de grens met Turkije verkocht aan handelaren, waarna de olie met een groot aantal vrachtwagens naar Turkse havensteden aan de Middellandse Zee wordt gebracht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Rick Rule: “De zilverkoers gaat manisch bij de volgende stierenmarkt”

Hoe zwaarder de berenmarkt, hoe sterker de volgende stierenmarkt. Dit geldt zeker voor grondstoffen. Wanneer de berenmarkt zo lang en zo diep is als de huidige bij veel grondstoffen, wordt het aanbod vernietigt. Dat aanbod heeft bij een nieuwe stierenmarkt veel tijd nodig om terug te herstellen, vandaar de zeer sterke stierenmarkt die volgt op een diepe berenmarkt.

Op de vraag of goud en zilver al aan een bodem bezig zijn, heeft Rick Rule echter een negatief antwoord. De Amerikaanse dollar en de Amerikaanse overheidsobligaties zijn nog veel te sterk om de koers van goud en zilver terug substantieel te zien stijgen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

The Bitcoin report #28: Wat zijn de nadelen van Bitcoin?

In deze aflevering van The Bitcoin Report bespreken wij een aantal nadelen van Bitcoin. We hebben het over het internet, beveiliging en de prijsschommelingen. Als jullie nog onderwerpen hebben waardoor jullie Bitcoin niet zouden gebruiken of aanbevelen, laat het even weten in de comments.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Aardgasimport voor Nederland steeds goedkoper

In september 2014 bedroeg de prijs van Russisch aardgas 8,07 euro per miljoen BTU volgens opgave van Gazprom. In die maand importeerde Nederland 2650 miljoen m³ aardgas, o.a. uit Rusland.

In 2015 is de prijs van Russisch aardgas gaan dalen en in september van 2015 is de prijs gezakt naar 5,78 euro per miljoen BTU. Het aardgas is nu 28% goedkoper dan een jaar geleden.

de grafiek hierboven loopt t/m oktober 2015

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

IMF neemt yuan op in valutamandje

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) neemt de Chinese munt, de yuan, per 1 oktober 2016 op in het mandje met valuta’s waarop de waarde van zijn eigen munteenheid wordt bepaald. Dat meldde het fonds maandag.

De waarde van de IMF-munteenheid, de zogeheten speciale trekkingsrechten (SDR’s), wordt nu bepaald op basis van de Amerikaanse dollar, de euro en de Japanse yen. Daar komt de Chinese munt dus bij. Dat is voor een groot deel vooral een symbolische stap, die de opmars van China als economische grootmacht onderstreept.

IMF-president Christine Lagarde ging in een toelichting op het besluit niet in op het gewicht dat de Chinese munt zal krijgen in het mandje. Wel zei ze dat de toevoeging van de yuan de erkenning is van hetgeen China met hervormingen heeft bereikt. Lagarde verwacht dat Peking de lijn nu niet laat vieren, maar doorgaat met verdere ingrepen om de economie te stabiliseren.