Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 10191 tot 10195
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Grootste verlies Noors staatsfonds in vier jaar

Het Noorse staatsinvesteringsfonds, het grootste staatsfonds en een van de grootste aandelenbeleggers ter wereld, heeft het grootste kwartaalverlies in vier jaar tijd geleden. 

Het is daarbij ook het tweede kwartaalverlies op rij, iets wat in zes jaar tijd niet is voorgekomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Analisten: “De Zweedse kroon zal duurder worden in 2016”

Veel landen in de wereld zijn al lange tijd bezig om hun eigen munt te verzwakken, teneinde de binnenlandse economie aan te zwengelen. Een dergelijk beleid is echter niet eeuwig vol te houden. Grote vraag is dan ook welke landen als eerste hun tactiek zullen aanpassen.

Diverse analisten verwachten dat Zweden als één van de eerste landen een sterkere munt zal accepteren. Deze week volgde de Riksbank nog wel het spoor van de ECB, maar de Zweedse economie lijkt klaar voor een duurdere munt.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Dit is wat gebeurde met vastgoed nadat de Deense centrale bank negatieve rente invoerde

De huizenprijzen in de Deense hoofdstad Kopenhagen kennen een explosie sinds het land drie jaar geleden een negatieve intrestvoet invoerde. De maatregel, die de waarde van Deense kroon moest versterken tegenover de euro, dreigt volgens SBAB Bank, de grootste hypotheekverstrekker van het land, nu echter tot een vastgoedbubbel te leiden.

Op twee jaar tijd heeft het vastgoed in de Deense hoofdstad een waardestijging tussen 40 procent en 60 procent laten optekenen. De referentierente van de Deense centrale bank is sinds februari nog verder onder het nulpunt gedaald en bedraagt nu - 0,75 procent. Financiële analisten verwachten dat die negatieve rente nog minstens twee jaar zal aangehouden blijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

CEO Degussa ziet een einde komen aan het negatieve sentiment in de goudsector

Wolfgang Wrzesniok-Rossbach, CEO bij Degussa – de grootste goudhandelaar in Europa – bediscussieerde bij Bloomberg de goudprijzen, de vraag naar goud en het openen van Degussa’s eerste kantoor in Singapore. Hij is van mening dat de goudmarkt nog steeds in de kinderschoenen staat, te zien aan haar uitbreidingsactiviteiten in Azië.

Volgens de CEO zien de vooruitzichten voor goud er een stuk rooskleuriger uit dan menigeen denkt. Goud gaat volgens hem richting de $1500,- en dat terwijl de algemene consensus is dat de prijs richting de $1000,- zal gaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Dit is hoeveel geld je moet verdienen om gelukkig te zijn

Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel, klinkt het cliché. Dat kan kloppen, tenminste: tot op zekere hoogte. Nobelprijswinnaar economie Angus Deaton berekende een maximumgrens tot waar geld ons tevreden maakt over onze levenskwaliteit. Tijd om loonsopslag te vragen? Dat ontdek je hier.