EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10196 tot 10200 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 11 maart 2016

Kans dat maatregelen ECB vroegtijdig stoppen bij escalatie problemen Eurozone?

Als de steunmaatregelen van Draghi zullen werken of niet zal de toekomst uitwijzen. Wat echter wel een zekerheid is, is dat deze president van de Europese Centrale Bank niet degene zal zijn die de rommel mag opruimen binnen enkele jaren zo niet decennia.

Als de steunmaatregelen van Draghi zullen werken of niet zal de toekomst uitwijzen. Wat echter wel een zekerheid is, is dat deze president van de Europese Centrale Bank niet degene zal zijn die de rommel mag opruimen binnen enkele jaren zo niet decennia.

De rentetarieven die vandaag werden voorgesteld waardoor banken gratis geld kunnen lenen bij de ECB zullen blijven duren tot minstens 2019. Deze maatregelen van de ECB zijn zodanig strak geĂŻmplementeerd waardoor een toekomstige crisis alvast niet met behulp van een dalend rentetarief kan opgelost worden. De manier waarop dit wel zal kunnen gedaan worden is echter onbekend terrein. Het grote probleem hierbij is dat de volgende crisis reeds om de hoek kijkt waardoor er absoluut geen tijdsmarge is tot halfweg het volgende decennium.

De discussie indien een monetaire politiek invloed kan hebben of niet is vandaag door de ECB wel degelijk duidelijk gemaakt. Draghi slaagde er in om de financiĂ«le markten met overtuiging te bewijzen dat de ECB er echt wel alles zal aan doen om deflatie tegen te gaan en de economie te stimuleren. De woorden die Draghi enige tijd uitsprak dat de ECB “echt alles zal doen” bleken wel degelijk waarheid te bevatten. Door de renteverlagingen van vandaag slaagde Draghi er eveneens in om te reageren voor de financiĂ«le markten hem ertoe zouden dwingen. Op deze manier blijft de ECB de situatie nog enigszins meester.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 11 maart 2016

Wat betekent 0-rente voor uw spaarboekje?

Het is zover: de Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief onverwacht verlaagd van 0,05 procent naar 0 procent. Maar wat betekent dat juist voor uw spaarboekje?

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 11 maart 2016

Het geheim van rijk worden: 4 alledaagse miljonairs vertellen alles wat je moet weten

Wanneer je aan een miljonair denkt, denk je waarschijnlijk niet aan je buurman die in een gelijkaardig huis woont als jij en die €40.000 per jaar verdient. Toch is het zeer goed mogelijk dat je buurman miljonair is zonder dat je het weet.

In de Verenigde Staten zijn er meer dan 10 miljoen miljonairs, 9% van alle huishoudens. In een straat met 100 huizen wonen er dus gemiddeld 9 miljonairs zonder dat de meeste mensen dat beseffen. Business Insider interviewde enkele alledaagse miljonairs en vroeg hen achter hun geheimen.

Sparen, sparen, sparen

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 11 maart 2016

Nieuwsuur: Wellink bezorgd over monetaire beleid ECB

Nout Wellink, oud president van de Nederlandsche Bank, is uitermate kritisch over het monetaire beleid van de ECB. Dat zei hij donderdagavond in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Hij betwijfelt of Draghi de juiste diagnose gesteld heeft en heeft daarom ook zijn bedenkingen over de effectiviteit van de maatregelen die de centrale bank deze week genomen heeft.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 11 maart 2016

Negatieve rente voor driekwart Duitse staatsobligaties

De vraag naar staatsobligaties is zo groot dat beleggers al enige tijd genoegen nemen met een negatieve rente. Maar hoeveel procent van al het schuldpapier heeft nu al een negatief rendement? De Duitse krant Die Welt maakte een overzicht van verschillende Europese landen.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs