Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 10196 tot 10200
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Video: Willem Middelkoop in gesprek met Arjo Klamer

Willem Middelkoop sprak voor Café Weltschmerz met econoom Arjo Klamer over de economische crisis en over de lessen die we het afgelopen jaren geleerd hebben. Arjo Klamer is hoogleraar economie van de kunst en cultuur aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Klamer klinkt pessimistisch, als het gaat om de huidige economische ontwikkelingen en de vernieuwing van het systeem.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

David Graeber: “Verenigd Koninkrijk stevent af op nieuwe crisis”

Volgens antropoloog Dabid Graeber is de economische groei die we in het Verenigde Koninkrijk zien het gevolg van het opblazen van een nieuwe vastgoedbubbel. Daardoor lijkt het alsof de economie groeit, maar het is tegelijkertijd de aanloop naar een nieuwe schuldencrisis.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

“Burgerinitiatief Ons Geld verdient eerlijke discussie”

Marketupdate promoot de discussie over ons geldsysteem en moedigt daarom het initiatief van Burgerinitiatief Ons Geld aan. De volgende bijdrage is van Niels Verduijn, sympathisant van het Burgerinitiatief. Hij roept betrokken partijen op de discussie op een open manier te voeren, vrij van economische dogma’s en ongefundeerde kritiek.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

ABN Amro verwacht meer negatieve rente ECB

Er is een grote kans dat de ECB haar depositorente met tien basispunten zal verlagen tot -0,3%, zo schrijven analisten Nick Kounis en Kim Lui van de ABN Amro bank in een nieuw rapport. Deze conclusie trekken ze op basis van de ontwikkelingen in de obligatiemarkt en de woorden die ECB-president Draghi afgelopen donderdag uitsprak tijdens het rentebesluit van de centrale bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

ECB onder druk om rente te verlagen tot -0,3 %, financiële markten vrezen iets anders echter nog veel meer …

De 312 miljard euro aan euro-schulden welke lager dan -0,3% noteren tonen aan welke harde weg de Europese Centrale Bank op lijkt te gaan, namelijk een nieuwe verlaging welke de rente nog dieper onder de nullijn zal brengen. Dit zou helaas een nieuw dieptepunt zijn in de nasleep van de financiële crisis en zeker in een economische zone van deze grootteorde.

De druk op de ECB neemt snel toe om de rente verder te verlagen mede door de uitspraken van Mario Draghi vorige week waarbij hij zei dat er gesproken werd over een onbepaalde reductie van de rente in de toekomst. Zowel Deutsche Bank AG en BNP Paribas SA gaan uit van een verdere verlaging in de nabije toekomst. Deze zou mogelijk in december komen na een evaluatie van de effecten van het net uitgebreide QE-programma.